YES! Reisadvies op geel voor Oostenrijk, Duitsland en delen van Italië

Volgens bronnen van de Telegraaf wordt komende woensdag (morgen) het reisadvies voor meerdere Europese reisbestemmingen aangepast. Zo zouden ons geliefde Oostenrijk, Duitsland en delen van Italië vanaf komende woensdag ‘geel’ kleuren. Dit betekent dat ‘niet noodzakelijke reizen’ (zoals vakanties) vanaf volgende week weer mogelijk zijn!

Romantiek in de bergen

Goed nieuws!

Oostenrijk is er klaar voor

Oostenrijk is sinds 19 mei weer ‘open’.  Wij zijn zelf daarom al meerdere keren binnen Oostenrijk op reis geweest. En we kunnen jullie verzekeren dat het een genot is om weer van de Oostenrijkse gastvrijheid en gastronomie te kunnen genieten. De hotels en restaurants zijn er helemaal klaar voor om gasten te ontvangen.

Er wordt weer vakantie gevierd

Vanaf vorige week zien we al steeds meer Duitse toeristen in Oostenrijk en afgelopen weekend vertrokken vele Oostenrijkers naar de Italiaanse kust. Er wordt weer vakantie gevierd! Nu Nederlanders vanaf volgende week ook weer kunnen reizen, lijkt alles weer redelijke terug naar normaal te gaan. We kijken enorm uit naar de start van het vakantieseizoen in Europa!

Tijd voor koffie bij je ontbijt in het overnachtingshotel

La dolce vita

Italië kan niet wachten om weer Nederlandse bezoekers te ontvangen

De berichten vanuit Italië zijn eveneens zeer positief. Op 15 mei nodigde Italië alweer (Nederlandse) bezoekers uit om hun vakantie daar door te komen brengen. En onze Oostenrijkse dorpsgenoten die zondag avond massaal terugkeerden uit Italië waren vol lof over hoe ‘normaal’ alles was. Het Italiaanse eiland Sardinië had van de Nederlandse overheid al eerder ‘code geel’ gekregen.

corona versoepeling

Endlich wieder Urlaub

Nog wel corona maatregelen

Dat Nederland, Duitsland, Oostenrijk en grote delen van Italië als veilig beschouwt, zegt nog niet dat er helemaal geen risico op besmetting meer is. Kijk daarom voor vertrek goed naar de corona maatregelen die op dat moment gelden. De maatregelen veranderen regelmatig. Zo zijn er in Oostenrijk vanaf 10 juni weer versoepelingen gepland. Wat die precies inhouden, weten we dan pas. Tot die tijd zijn dit de coronamaatregelen in Oostenrijk.

Op naar een heerlijke zomer

Heb jij je zomervakantie nog niet geboekt? Dan wordt het nu wel tijd om wat te gaan boeken. Van verschillende kanten horen we dat het op dit moment storm loopt met de aanvragen. Zorg er wel voor dat je ergens boekt waar je kosteloos kan annuleren. Voor iedereen die door dit positieve bericht enthousiast is geworden voor een vakantie in Oostenrijk, staan hieronder een aantal inspirerende artikelen:

Zomer in Maria Alm

Op naar een heerlijke zomervakantie!

Op de hoogte blijven? Volg ons!

Natuurlijk blijven wij het actuele nieuws rondom de coronamaatregelen in de gaten houden. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan via social media:

 

Zomervakantie 2021 » YES! Reisadvies op geel voor Oostenrijk, Duitsland en delen van Italië

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..