Yoga voor wandelaars: ontspannen na het wandelen

Als we veel bergwandelen (en dat is wat we doen in de zomer) dan worden mijn benen stijver en gewrichten gevoeliger. De stijfheid ontstaat voornamelijk bij het omhoog hiken en knieën en enkels worden in het begin wat gevoelig door het omlaag wandelen.

Zonnebril dames Sinner

Yoga voor na een wandeling.

Bij het zoeken naar cantharellen, worden de klachten nog groter. Het terrein is steiler, het tempo lager en de houdingen niet altijd even comfortabel.

Yoga na een wandeling

Geen ernstige klachten, maar ook geen prettig gevoel. Meestal zijn mijn klachten op te lossen met een paar simpele yoga houdingen. Yoga helpt mij om weer soepel te worden, spierpijn te verminderen en mijn gewrichten stabieler te laten voelen. En dat kan al met een half uurtje simpele oefeningen.

Dus, voel je stijfheid na het wandelen? Of ongemak in je gewrichten? Rol dan even een yogamat uit en rrobeer onderstaande yoga voor wandelaars dan eens. Het is mijn favoriete yogales voor na flinke wandeling. Hopelijk helpt het jou ook.

Waarom yoga?

Ik gebruik yoga oefeningen voornamelijk om pijn en spanning in mijn lichaam te voorkomen. Maar ook om pijn en spanning in mijn lichaam te laten verdwijnen. Ik heb jarenlang yogalessen gevolgd in een yoga studio, dus ik denk dat ik een beetje weet wat ik doe. Sinds ik regelmatig yoga oefeningen doe heb ik minder last van stijfheid en spanning en kan ik pijnklachten in mijn lichaam meestal zelf oplossen.

Waarop letten bij yoga voor wandelaars

Wanneer je nog nooit yogalessen bij een yogastudio of yogadocent gevolgd hebt, moet je extra opletten. Zeker wanneer deze video je eerste kennismaking met yoga is. Let altijd op je eigen grenzen. Vermijd pijn en concentreer je vooral op wat goed voelt voor je lichaam en niet op de perfecte yoga houding. Jij kent je jouw eigen lichaam het beste, dus volg niet zomaar instructies op van wie dan ook op een youtube kanaal.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze of andere yogavideos voor (berg)wandelaars!

Bergwandelen » Yoga voor wandelaars: ontspannen na het wandelen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..