Zo maak je jouw tent (weer) waterdicht met Nikwax

Iedere kampeerder kent het rustgevende geluid van regendruppels op het tentdoek. Zeker wanneer je net gaat slapen is het één van de meest rustgevende geluiden die er bestaat. Het geluid wat je als kampeerder ten aller tijden wilt vermijden, ligt daar echter niet ver vandaan: het geluid van regendruppels die door je tentdoek heen sijpelen. Om deze kampeernachtmerrie te voorkomen, is het belangrijk je tent waterdicht te houden. Klinkt misschien moeilijk, maar het is heel makkelijk. In dit artikel leggen we je precies uit hoe je je tent onderhoudt en verzorgt. Op die manier kan je straks weer met een gerust hart naar de regen op het tentdoek luisteren.

Tent waterdicht maken

De nachtmerrie van elke kampeerder: de tent lekt.

Tent onderhouden voor langere levensduur

Wanneer je tent vaak in de zon heeft gestaan, kan het materiaal poreus raken en daardoor water doorlaten. Goed schoonmaken is dan de beste manier om het waterafstotende vermogen te herstellen.

Tent waterdicht maken doe je zo

Koop je voor je start alvast Nikwax Tent & Gear Solar Wash en Nikwax Tent & Gear Solar Proof.

  • Zet de tent op en spray de buitenkant in met Nikwax Tent & Gear Solar Wash.
  • Wrijf het schoonmaakmiddel over je tent met een vochtige doek.
  • Spoel de tent af met water.
  • Laat de tent goed drogen voordat je hem opbergt.

Berg de tent nooit vochtig op, maar laat hem altijd volledig drogen. Wanneer je met regen van een campingplaats vertrekt, vouw de tent dan thuis uit om hem te laten drogen.

Verschillende middelen om je tent weer waterdicht te maken

Is je tent nieuw? Of wil je het waterdichte vermogen versterken na een wasbeurt? Gebruik dan het juiste middel.

Beide middelen werken hetzelfde:

  • Breng het impregneermiddel direct na het wassen aan op je tent (met de spuitbus).
  • Als je de hele tent behandeld heb, kijk dan of alles goed ingetrokken is en veeg een teveel van het middel weg met een doek.
  • Zorg ervoor dat je hele tent voorzien is en dat je niks overslaat.
tent waterdicht maken

De tent is weer waterdicht.

Verdubbel de levensduur van je tent

Door je tent regelmatig schoon te maken en te herimpregneren kan je de levensduur van je tent verdubbelen! De genoemde Nikwax producten zijn op waterbasis en vrij van schadelijke stoffen. Je kan dus dezelfde avond nog veilig in je tent slapen. Tent & Gear Solar Proof zorgt er niet alleen voor dat je tent waterdicht is en blijft, maar geeft ook bescherming tegen zon en slijtage. Door de zon kan je tent uitdrogen en het materiaal broos worden. Dankzij Gear & Solar Proof heeft jouw tent een beschermlaag tegen UV-straling en de negatieve gevolgen daarvan. Dat is dubbel duurzaam.

tent in regen

Zo ben je zeker dat het droog blijft in de tent.

Nikwax Tent & Gear producten ook geschikt voor rugzakken

Heb je na het wassen en impregneren van je tent nog een beetje van de producten over? Gebruik deze dan om je rugzak  mee te behandelen. Zo blijven de spullen in je wandelrugzak droog bij een regenbui én blijft het materiaal van de tas langer goed. Hetzelfde geldt overigens voor cameratassen.

 

Kamperen » Zo maak je jouw tent (weer) waterdicht met Nikwax

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..