Zo spaar je voor die ene bijzondere familievakantie

Bijna iedereen heeft wel een ‘bijzondere familievakantie’ op de bucketlist staan. Een wintersport naar Canada, het Noorderlicht bekijken in Zweeds Lapland, of oog in oog met gorilla’s op Sumatra. Wat het ook is, je wil het graag een keer doen. En waarschijnlijk kost het best een smak geld, anders had je het al lang gedaan natuurlijk. De snelste route naar jouw ultieme familievakantie is een zak geld. En hoe eerder je een spaardoel stelt, hoe eerder je het zult behalen.

Dus: stel je budget vast, schets een tijdframe en volg onze bespaartips op. Dan is de familievakantie dichterbij dan je denkt!

Mountainkart Les Menuires

Hoe ziet jouw ideale familievakantie eruit?

Spaar wat je bespaart

Open allereerst een ‘eigen spaarrekening’ voor jouw vakantie doel. Een spaarrekening waar je uitsluitend spaargeld voor deze vakantie op spaart. Verwacht je dat je nog meer dan 5 jaar moet sparen voordat de reis plaats kan vinden? Kies dan voor een spaardesposito. Dan krijg je net iets meer rente en alle kleine beetjes helpen. Een spaarrekining voor je kind kan ook gunstig zijn, omdat hier de rentes soms net iets aantrekkelijker zijn.

Zet een vast bedrag opzij

Kies een vast bedrag wat je aan het begin van de maand overmaakt. Het maakt niet uit hoe hoog dit is, als je het maar consequent doet. Begin klein, dan kan je het later altijd uitbreiden.

Raften in Serre Chevalier

Ga je voor witte palmstranden? Of voor actief?

Minder uitgeven aan vaste lasten

Tijdens de lockdown hebben de meeste mensen veel minder uitgegeven. Door een deel van je uitgave patroon op dit niveau te houden, lever je weinig in op comfort, maar ben je wel sneller bij je droomvakantie. Overweeg dus welke uitgave je niet echt mist, en stort het bedrag wat je hieraan uitgaf op de spaarrekening.

Kijk ook eens kritisch naar je vaste uitgaven. Je telefoon, verzekeringen en je auto. Alles wat je kan besparen, brengt jouw familievakantie een beetje dichterbij.

Besparen op de vakantie zelf

De laatste manier om je vakantie bereikbaar te maken is door te besparen op de vakantie zelf. En dan wel het liefst zonder in te leveren op de beleving (of op comfort). Gelukkig is dat heel goed mogelijk als je op tijd bent met je onderzoek. Bestel je vliegtickets ruim van tevoren. Houd daarbij de prijzen een tijdje kritisch in de gaten zodat je op het juiste moment in kan kopen.  Vergelijk ook prijzen van verschillende aanbieders van excursies en vergelijk prijzen van verschillende hotels en accommodaties.

Tot slot is het bij verre reizen raadzaam om een specialist in te schakelen. Zelf waren we ooit goedkoper uit toen we een rondreis door China via een reisagent boekten. Het bespaarden letterlijk honderden euro’s omdat zij dezelfde hotels goedkoper kon boeken. Daarbij kent een gespecialiseerde reisagent de leukste adresjes, dus kom je ook nog eens goed terecht.

Langlaufen

De ultieme wintersportdroom?

Overige tips om te besparen

Goedkoop is niet altijd duurkoop. Zo hoeven goede wandelschoenen niet persé veel geld te kosten. Met een hervulbare drinkfles heb je altijd vers water bij je. Dat scheelt een hoop drankjes onderweg. Op Marktplaats is het aanbod reisartikelen trouwens enorm, kijk daar ook eens als je wat nieuws nodig hebt.

 

 

Bergfamilie » Zo spaar je voor die ene bijzondere familievakantie

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..