Zomerse dagen in Saalbach Hinterglemm

Afgelopen week waren wij in Saalbach Hinterglemm voor een familie vakantie. We kregen een Joker Card en profiteerden daarmee van vele activiteiten. Ook waren we enorme geluksvogels omdat we getrakteerd werden op prachtig zomerweer. Uiteraard volgt er een uitgebreid verslag, maar we willen jullie de eerste indruk van deze bijzondere vakantie in Oostenrijk niet onthouden.

vakantie saalbach zomer

Fotoverslag van een familievakantie in Saalbach.

Oneindig mountainbiken

In Saalbach Hinterglemm zijn de mountainbike mogelijkheden onuitputtelijk. Of het nu gaat om downhill mountainbiken, mountainbike trails, e-biken in de bergen of gemoedelijke fietstochten met het gezin, het kan allemaal. Overal kom je fietsverhuurders tegen en op veel plekken mag je fiets gratis mee in de gondel omhoog. Uiteraard konden wij de verleiding niet weerstaan en trokken we er ook met de mountainbike op uit. Mountainbikes en fietshelmen konden we gelukkig ter plaatsen huren. En dat bleek een groot succes!

op de mountainbike door saalbach hinterglemm

Talloze fietsmogelijkheden in Saalbach Hinterglemm.

met de gondel omhoog

Je kan gratis met je mountainbike in de gondel.

Van gemoedelijke wandelingen tot bergtouren

Wandelen kan, net als mountainbiken, op alle niveau’s. Wij hielden ons vooral bezig met de “Kids hiking Challenge”. Van een wandelbrug tussen de bomen met kabouterthema, tot een wandeling over de graat tussen twee bergtoppen. Hoogtepunt voor ons: de wandeling tussen de bergtoppen. Hoogtepunt voor de kinderen? Een wandeling waarbij ze zelf de coördinaten bij elkaar moesten puzzelen onderweg.

prachtige uitzichten tijdens het wandelen in Saalbach

De Kids hiking Challenge heeft voor ieder wat wils.

De Baumzipfelweg

De Baumzipfelweg begint met een imposante hangbrug.

Rustplek

Tijdens het wandelen kom je dit soort rustplekken tegen.

Adrenaline

Een klimpark, Flying Fox, glijbaanpark met spingkussens en skydiven. Voor adrenaline junkies is Saalbach Hinterglemm een paradijs. Wij lieten de kinderen een keuze maken uit het enorme aanbod. De keuze viel op het glijbaanpark met springkussens. Daar zagen wij  niet zo veel adrenaline in. Maar dat was tot het moment onze zoon van een glijbaan zo’n 5 meter omhoog de lucht in gelanceerd werd. Een ritueel wat daarna nog vele keren herhaald is.

springen in saalbach hinterglemm

Springtorens bij het luchtkussen.

glijbaanpark in saalbach

Adrenaline in het glijbaanpark.

Een onschuldige jacht in een prachtig bos

Onze laatste dag besteden we in Hinterglemm met boogschieten. Het parcours ligt bovenop een berg in Hinterglemm. Na een korte instructie vertrekken we met een tas vol pijlen en (serieuze!!) bogen het bos in. Daar staan diverse rubberen dieren opgesteld. Al snel wordt duidelijk dat zich binnen het gezin een paar echte scherpschutters begeven. Zelf ontdek ik vooral dat ik waarschijnlijk vegetarisch ben omdat het jagersinstinct bij mij volledig ontbreekt. Maar goed, ik heb andere kwaliteiten.

Boogschieten in Saalbach Hinterglemm

Boogschieten is leuk voor het hele gezin.

zomer vakantie saalbach hinterglemm

Het parcours loopt door het bos.

Verrast door veelzijdig Saalbach

Onze laatste dag is een hele bijzondere. Een nieuwe activiteiten voor ons allemaal. Dat blijft toch altijd bijzonder. Maar dan is het tijd om weer naar huis te gaan. Vol met nieuwe ervaringen en diep onder de indruk van het veelzijdige en prachtige Saalbach Hinterglemm.

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Zomer Saalbach Hinterglemm » Zomerse dagen in Saalbach Hinterglemm

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..