Zuid-Tirol is dé wandelbestemming voor families op zoek naar avontuur

Zuid-Tirol verdient absoluut een plek tussen de mooiste wandelbestemmingen voor zomervakantie 2021. En niet alleen vanwege de prachtige en kindervriendelijke wandelroutes. In Zuid-Tirol wordt het natuurlijke en sportieve karakter gecombineerd met het mediterrane klimaat en culinaire hoogstandjes. Dat maakt deze regio in Italië tot een hele bijzondere.

wandelen in zuid tirol met familie

De bergwereld van Zuid-Tirol is een hele bijzondere ervaring. Foto: Latemarium

In Zuid-Tirol kan je wandelen met kinderen van alle leeftijden

Of je nu op vakantie gaat met een baby of met tieners, in Zuid-Tirol is iedereen gelukkig.

Wandelen met baby’s en peuters in Zuid Tirol

Vanaf de eerste keer dat je met je kind op vakantie gaat, kan je in Zuid-Tirol goed terecht. Er zijn kinderwagenvriendelijke wandelwegen (bijvoorbeeld de Schenner Waalweg Trail bij Meran) beschikbaar. Hier geniet je met baby’s en peuters van de prachtige natuur, indrukwekkende uitzichten en natuurlijk van elkaar.

Een aantal van deze kindvriendelijke wandelwegen heeft ook nog eens leuke speeltuinen onderweg. Zo blijven kinderen gemotiveerd om steeds verder te wandelen.

De Waalweg in Zuid Tirol

De Waalweg. Fotocredits: IDM Südtirol Alex Filz.

Wandelen met kleine kinderen

Leerwegen en makkelijke wandelingen tot 3 uur zijn met kleine kinderen (onder 10 jaar) een ware belevenis! Bij dit soort wandelingen (tussen 30 minuten en 3 uur) kom je onderweg langs verschillende ‘stations’. In geval van de leerwegen zijn dit veelal ‘leerstations’ waar kinderen iets lezen, leren of proefjes doen.

In geval van speeltuinen zijn dit veelal speeltuinen in harmonie met de natuur. Veel hout, een waterrad, of een glijbaan die bergafwaarts gaat.

Een echte aanrader voor kinderen tot 10 jaar zijn de ‘Adventure Trails’ in het Eggental. Hier leren kinderen, al wandelend langs de verschillende stations, over de wonderen van de natuur.

Kinderen zijn in Zuid Tirol zeer welkom

Adventure Trails: spelend leren tijdens het wandelen. Foto Latemarium

Wandelen met sportieve kinderen

Families met grotere kinderen die het wandelen gewend zijn, kunnen hun hart ophalen op weg naar één van de bergmeren in Zuid-Tirol. Bijvoorbeeld naar de Schrüttensee. Of beklim met het hele gezin een bergtop. Het gevoel dat je ervaart wanneer je met z’n allen de top van een berg bereikt, blijft onbeschrijflijk.

Zijn jouw kinderen al ware liefhebbers van het wandelen in de bergen? Dan is een huttentocht een echte aanrader om blijvende herinneringen te creëren.

De wandelmogelijkheden voor families in Zuid-Tirol zijn eindeloos. Waar je ook heen gaat!

Totale ontspanning na een wandeling

Na een inspannende wandeling kom je in Zuid-Tirol op ongekende wijze tot rust. Bijvoorbeeld met een verfrissende duik in één van de vele kraakheldere bergmeren. Of juist in de luxe thermen van Meran.

Voor de liefhebbers van het eten en drinken is het aanbod in Zuid-Tirol enorm. Proef hier bijvoorbeeld de beroemde apfelstrudl. Zuid-Tirol staat bekend om haar smaakvolle appels en de apfelstrudl bevat naast appels ook pijnboompitten, een hele bijzondere combinatie. Maar ook andere appelspecialiteiten (chips, sap, gebak) zijn volop verkrijgbaar. Om nog maar te zwijgen van alle heerlijke wijnen die hier geserveerd worden. Levensgenieters zullen al snel ontdekken dat een vakantie in Zuid-Tirol nooit lang genoeg is .

kraakhelder bergmeer in Zuid-Tirol

Verfrissende bergmeren. Fotocredits: IDM Südtirol – Helmuth Rier

Familie accommodaties in Zuid-Tirol

Als het gaat om kindvriendelijk (of liever gezegd: familievriendelijkheid) dan behoort Zuid-Tirol sowieso tot de top van Europese vakantiebestemmingen. De Italiaanse regio is perfect op kinderen ingericht en bijna nergens zijn je oogappels zó welkom als hier. Of het nu gaat om een aangepaste maaltijd, een kinderbedje extra of een aangepaste wandelroute voor kinderen, het kan hier allemaal.

Ook qua accommodaties kan je hier niet snel verkeerd kiezen. Families zijn vrijwel overal welkom. Toch zijn er een paar accommodaties die families een extra bijzondere ervaring garanderen.

alpine hotel taser alm

Taser Alm door Alex Filz.

Alpine hotel Taser Alm

Hotel dekt de lading van deze bijzondere kindvriendelijke accommodatie eigenlijk niet. Bij Alpina hotel Taser Alm kan je namelijk, behalve in het hotel, ook verblijven in een boerderij of chalet. Alle accommodaties zijn even duurzaam en natuurlijk ingericht. Taser Alm organiseert dagelijks activiteiten voor kinderen en hun ouders. En ze helpen je graag bij het vormgeven van de perfecte dagtrip. En wanneer je na een inspannende dag terugkeert, wordt je hier culinair volledig in de watten gelegd.

roter hahn

Rode Haan. Fotocredits: Roter Hahn.

Rode Haan – op vakantie bij de boer

Wil je nog een stukje landelijker? Boek dan een verblijf bij de rode haan (www.rodehaan.it/nl). Deze boerderijen verwelkomen maar al te graag kinderen en hun ouders. Neem een kijkje bij de boer en leer hoe het er in het boerenleven aan toe gaat. Bijkomend voordeel zijn natuurlijk de verse boerderijproducten zoals kazen, en zoete lekkernijen.

Kamperen in stijl bij Prinz Rudulf door Davide Perbellini.

Ga kamperen

Of jullie nu doorgewinterde kampeerders zijn, of dat je voor het eerst een paar dagen op een camping wil ervaren, in Zuid-Tirol vindt je kampeeropties in alle soorten en maten. Zo kan je op de gloednieuwe camping Prinz Rudolf in Meran ook gewoon een kamer huren. Zo ervaar je het echte camping gevoel met een comfort van een hotelkamer. Het beste van twee werelden ;-).

Waar ga jij het liefst wandelen in Zuid-Tirol?

Wil jij deze zomer ook graag wandelen in de prachtige omgeving van Zuid-Tirol? Begin dan hier met je ontdekkingstocht.

Bergwandelen » Zuid-Tirol is dé wandelbestemming voor families op zoek naar avontuur

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..