Zwemmeren in Tirol: Top 5 van mooiste meren in Tirol

In navolging van de mooiste meren van Oostenrijk, kregen we vragen over de mooiste meren van Tirol. Het meest bekende meer van Tirol is natuurlijk de Achensee, deze kreeg dan ook een vermelding als mooiste meer in Oostenrijk. Maar er zijn veel meer prachtige meren in Tirol te vinden. Minder bekend en minder druk, maar zeker een bezoek waard. Daarom delen we in dit artikel de vijf mooiste bergmeren van Tirol,voor het gemak laten we de Achensee daarbij even buiten beschouwing.

meren in tirol de walchsee

De Walschsee bij Kaiserwinkl. Fotocredits TVB Kaiserwinkl (Andreas Kolarik).

Walchsee

Waar: bij Kaiserwinkl.
Activiteiten: zwemmen, zonnen, roeien, zeilen en surfen.
Watertemperatuur in zomer: gemiddeld 23 graden.
Bijzonder: in juli en augustus is hier elke woensdag avond is hier een midzomernachtmarkt.

De Walchsee bij Kaiserwinkl (omgeving Kufstein) is geliefd, maar niet overbevolkt. Precies zoals we een bergmeer het liefst hebben. Het meer nodigt uit tot tal van sportieve activiteiten. Met een water temperatuur van 23 graden kan je hier perfect zwemmen en zonnen. maar ook surfers en zeilers vinden hun weg naar dit meer.

Scharzsee bij Kitzbuhel

Een van de warmste meren in Tirol is de Schwarzsee Foto: Tirol Werbung.

Schwarzsee

Waar: tussen Kitzbühel en Reith.
Activiteiten: zwemmen, varen en roeien.
Watertemperatuur in zomer: tot 27 graden.
Bijzonder: smaragdgroen water van aangename temperatuur.

De naam Schwarzsee is misschien wat verwarrend. Het water in dit bergmeer is eerder smaragdgroen. Al kleurt het in de zomer helder. Je kan hier aan de oever liggen of met een (elektrische- of roei-) boot het water verkennen. Ondertussen geniet je van het prachtige uitzicht over de bergtoppen van Wilden Kaiser. Op zomerse dagen kan je hier prima zwemmen. De Schwarzee behoort tot de warmste bergmeren van Tirol en de watertemperatuur kan oplopen tot 27 graden.

 

hintersteiner see mooiste meren tirol

Hintersteinersee in Scheffau (Foto: VANMEY Photography)

Hintersteiner See

Waar: bij Scheffau.
Activiteiten: zwemmen, suppen en zonnen.
Watertemperatuur in zomer: gemiddeld 20 graden.
Bijzonder: het Hintersteiner meer is gevuld met water van drinkkwaliteit.

Misschien wel het mooiste meer van Tirol! De Hintersteiner See is 55 hektare groot en tot wel 35 meter diep. Het water is kraakhelder, koud en zo schoon dat je het direct kan drinken. Tel daar het machtige uitzicht op het Wilder Kaiser massief bij op en je begrijpt waarom dit meer in Tirol een populaire trekpleister voor lokale families is.

Blindsee meer in tirol

Blindseetrail Fotocredits: C.Jorda

Blindsee

Waar: Biberwier (bij Lermoos).
Activiteiten: duiken, vissen, wandelen en zwemmen.
Watertemperatuur in zomer: maximaal 24 graden.
Bijzonder: duikers kunnen hier echt iets bijzonders ervaren, een wandeling rondom de Blindsee is ook echt de moeite waard! Vissers kunnen hier, na aanvraag van een vergunning, eindeloos vissen op lokale smakelijke vissoorten.

De Blindsee is het mooiste meer van Tirol om te zien. Gelegen aan de Fernpass, omgeven door bergtoppen en met kraakhelder water. Aan de rand van het meer is het aangenaam vertoeven, maar als je gaat zwemmen en in het diepere water komt, wordt het razendsnel koud. Duikers hebben hier uiteraard geen last van en worden getrakteerd op een prachtige onderwaterwereld. Althans, dat hebben wij ons laten vertellen. Om te duiken of te vissen in de Blindsee heb je een vergunning nodig. Deze kan je halen bij hotel Mohr in Lermoos.

Piburger See meer in Oetz

© Ötztal Tourismus (Rudi Wyhlidal)

Piburger See

Waar: Oetz in het Ötztal.
Activiteiten: zwemmen, roeien, vissen, wandelen.
Watertemperatuur in zomer: maximaal 25 graden.
Bijzonder: de Piburger See is een beschermd natuurgebied. Het meer ligt in een bos en is alleen te voet te bereiken. De wandeling naar het meer duurt ongeveer 30 minuten.

De Pibuger See is één van de oudste beschermde natuurgebieden van Oostenrijk. Het meer ligt idyllisch in een bos, en het water lijkt groen op te lichten. Je kan hier wandelen, baden of een bootje huren om over het meer te varen (zelf roeien). De wandeling langs het meer is zeer de moeite waard en ook met een kinderwagen heel goed te doen.  Dit meer wil je niet missen tijdens je zomervakantie in het Ötztal!

Dit zijn de mooiste meren van Tirol

Zoals eerder geschreven is de Achensee bewust buiten beschouwing gelaten om andere, minder bekende meren hier een plaatsje te geven. Kleine bergmeren hebben altijd iets romantisch, vinden wij. Heb jij nog een meer wat niet in dit overzicht mag ontbreken? Laat het ons dan weten! We zijn altijd in de bergen onderweg en ontvangen graag tips voor nieuwe pareltjes.

Niet vergeten als je deze meren gaat bezoeken

Wat het weer in Oostenrijk ook mag zijn, vergeet bij een bezoek aan één van deze meren nooit onderstaande spullen mee te nemen.

 

vakantie Oostenrijk » Tirol » Zwemmeren in Tirol: Top 5 van mooiste meren in Tirol

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..