Paradijs voor de zomervakantie

Hoe mooi kan een vakantie zijn? En wat heb je daarvoor nodig? Alle ingrediënten voor een heerlijke zomervakantie zijn in SalzburgerLand te vinden. Ben je benieuwd hoe mooi een vakantie in SalzburgerLand kan zijn? Lees dan vooral de volgende artikelen:

 • Zo mooi kan een zomervakantie in Hochkönig zijn

  Zo mooi kan een zomervakantie in Hochkönig zijn

  Als je aan de ultieme bergvakantie denkt, denk je waarschijnlijk aan majestueuze bergen, verkoelende bergmeren en kilometers lange wandel- en fietspaden. Dit alles omschrijft een vakantie in Hochkönig, een ideale…

  Verder lezen…

 • Dit maakt de Wildkogel-Arena tot een paradijs voor actieve natuurliefhebbers

  Dit maakt de Wildkogel-Arena tot een paradijs voor actieve natuurliefhebbers

  Heb jij zin in een zomer met een fijne combinatie van actief en ontspanning? Ben je toe aan zuivere berglucht en rust maar ook aan outdoor activiteiten en nieuwe uitdagingen?…

  Verder lezen…

 • Dit zijn de leukste familie activiteiten in Salzburger Sportwelt

  Dit zijn de leukste familie activiteiten in Salzburger Sportwelt

  Salzburger Sportwelt, gelegen in SalzburgerLand, ademt natuur en avontuur. Hoewel deze regio populair is onder de wintersporters, is het ook een uitstekende zomerbestemming voor families. Eén ding is zeker: hier…

  Verder lezen…

 • Beleef de zomer van je leven in Rauris en het Nationalpark Hohe Tauern

  Beleef de zomer van je leven in Rauris en het Nationalpark Hohe Tauern

  Wie van bergen, zomerse activiteiten in prachtige natuur houdt, zit goed in het dal van Rauris. Het groene dal ligt in het hart van het Nationalpark Hohe Tauern, een groot…

  Verder lezen…


Beleef de zomer in SalzburgerLand

Hoe mooi kan een vakantie zijn? En wat heb je daarvoor nodig? Alle ingrediënten voor een heerlijke zomervakantie zijn in SalzburgerLand te vinden.

Ontspannen of juist inspannend wandelen en fietsen, gave excursies en attracties voor de kids, prachtige natuur, gastvrije mensen, lekker eten en drinken, fijne hotels en appartementen, gezelligheid in berghutten, biertuinen en terrassen… En misschien wel het belangrijkste: je kunt de hele dag lekker buiten in de natuur rondhangen. Actief of wat passiever, die keuze is aan jou!

Respect voor de natuur

Wandelen en fietsen in de bergen: het is heerlijk en tegelijkertijd zul je je ook beseffen dat we zuinig moeten zijn op die natuur waar je zo van geniet. En dat zijn ze dan ook zeker in SalzburgerLand.

Sinds de opkomst van het toerisme is het voor de inwoners van de regio altijd duidelijk geweest dat het succes van dat toerisme voor een groot deel samenhangt met een groot respect voor die natuur. Of het nu gaat om de groene almen, de bergmeren, de zuivere lucht, het kristalheldere water of de verkoelende bossen: ze zijn allemaal even essentieel om volop van deze regio te kunnen genieten. Overigens is SalzburgerLand ook ‘Bio-Weltmeister’: de boeren produceren grotendeels ‘bio’ en de ruim 500 berghutten werken bijna uitsluitend met lokale leveranciers.

Snel bereikbaar

Hoe kom je in SalzburgerLand? De keuze is aan jou: auto, trein of vliegtuig. Met de auto is het een mooie afstand van ca. 1.000 kilometer die je in 1 of 2 dagen kunt afleggen. De verbindingen met de trein zijn ook steeds beter. En als je sneller wilt kun je met transavia op donderdag en zondag non-stop van Amsterdam naar Salzburg. De vlucht vertrekt op een relaxt tijdstip voorin de middag en duurt ca. 1,5 uur waarna je met een korte transfer van ca. 15 minuten in het centrum van de stad Salzburg bent.

WIN een week vakantie in SalzburgerLand

Wil jij graag op vakantie naar SalzburgerLand? Doe dan mee aan deze prijsvraag en wie weet win jij een van de zes (!) zomervakanties. Je hoeft alleen maar een slagzin af te maken en je maakt al kans. Meedoen kan tot 30 juni 2023. Wie weet geniet jij deze zomer van een gewonnen week vakantie met twee personen in een 4**** hotel inclusief halfpension in het SalzburgerLand.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk