Wij zijn fan van Nikwax, dé wereldleider als het gaat om innovatieve PFC-vrije verzorgingsproducten voor outdoorkleding, schoenen en gear. Sinds Nick Brown, een jonge backpacker, in 1977 uit liefde voor de natuur én zijn eigen buitenmateriaal met Nikwax begon, zijn innovatie en de zorg voor het milieu de kernwaardes van het bedrijf. Nikwax is vastbesloten om de natuur te beschermen. Het is het enige onderhoudsmiddel dat nooit schadelijke fluorocarbon of aerosolen in hun producten heeft gebruik of zal gebruiken. Zelfs de Nikwax-verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.

jas waterdicht maken met Nikwax
Met Nikwax onderhoudt je je regenkleding.

Door het gebruik van Nikwax verzorgingsproducten presteert je uitrusting beter en gaat het ook nog eens langer mee. Zo bespaar je geld en verminder je de afvalberg. Zo is duurzaamheid voor iedereen toegankelijk.

Zo duurzaam is Nikwax!

Nikwax producten zijn watergedragen, vrij van PFC en Nikwax heeft nog nooit aerosolen gebruikt.

Sinds de oprichting in 1977 heeft Nikwax alle operationele CO2 uitstoot volledig gecompenseerd.

Alle flessen van Nikwax zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en zijn recyclebaar.

Nikwax doneert 1% van alle omzet aan mens & milieu

Nikwax is volledig in handen van een Employee Ownership Trust, wat betekent dat alle werknemers een aandeel hebben in het bedrijf en inspraak hebben in de bedrijfsvoering.

Voor alles een eigen middel

Het allereerste product van Nikwax was een waterdichte wax voor het onderhoud van leren bergschoenen, een product dat ze vandaag de dag nog steeds maken. Inmiddels biedt Nikwax een heel scala aan producten voor het onderhouden, reinigen en waterdicht maken van outdoorkleding. Hieronder lichten we de belangrijkste onderhoudsmiddelen uit:

Kleding waterdicht maken? Nikwax Tech Wash and TX.Direct

Onmisbaar voor iedereen die waterdichte, of waterafstotende kleding bezit! Onafhankelijk bewezen als het best presterende reinigings- en waterdichtingssysteem voor kleding en uitrusting in nat weer.

In de loop der tijd kunnen vuil en lichaamsoliën zich ophopen op kleding, waardoor het effect van de waterdichte coating teniet wordt gedaan. Nikwax Tech Wash reinigt je outdoorkleding, verwijdert vuil en vlekken en herstelt het ademend vermogen en de waterafstotendheid.

Nikwax TX.Direct herstelt het waterafstotende en het ademende vermogen van de kleding. Waar ‘normale’ wasmiddelen en conditioners een residu achterlaten dat water aantrekt, heb je daar ,met Nikwax Tech Wash en TX.Direct geen last van. Nikwax middelen zijn veilig en gemakkelijk te gebruiken in je wasmachine of in de handwas.


Dons wassen? Nikwax Down Wash.Direct en Down Proof

Kledingstukken en slaapzakken gevuld met dons houden je heerlijk warm. De structuur van dons vangt lucht op tussen de filamenten en zorgt voor isolatie wanneer het wordt verwarmd door lichaamswarmte. Echter, vuil en lichaamsoliën kunnen zich ophopen op donzen items, wat de waterafstotendheid en isolerende eigenschappen beïnvloedt. Nikwax Down Wash Direct is een gespecialiseerde reiniger die is ontworpen om de waterafstotendheid en isolerende eigenschappen van hydrofobe en reguliere donsgevulde uitrusting en kleding te herstellen.

Nikwax Down Proof is een waterdichte behandeling die je kunt toevoegen na het wassen. De formule is speciaal ontworpen om de isolerende eigenschappen van het dons te beschermen tegen natte en vochtige omstandigheden en extra waterafstotendheid toe te voegen.


Schoenen onderhouden? Gebruik deze Nikwax producten

Nikwax biedt hoogwaardige verzorging voor het reinigen, opnieuw waterdicht maken en herstellen van de ademende eigenschappen van outdoor schoeisel. Footwear Cleaning Gel reinigt schoenen effectief en helpt het waterafstotende eigenschappen te herstellen. Fabric & Leather Proof, Nubuck & Suede Proof en Waterproofing Wax herstellen het waterafstotende vermogen en zorgen ervoor dat je voeten droog blijven.

Alle Nikwax schoenverzorgingsproducten zijn eenvoudig in gebruik, PFC-vrij en milieuvriendelijk. Je kan ze dus aanbrengen met je handen en zo de natuur in wandelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de sporen die deze producten achterlaten.


Tent onderhoud? Tent & Gear SolarWash, Solarproof en Cotton Proof

Nikwax Tent & Gear SolarWash® en Tent & Gear SolarProof® zijn hoogwaardige reinigings- en waterafstotende producten voor synthetische tenten. Ze verlengen de levensduur van de tent en beschermen tegen UV-straling.

Voor katoenen tenten wordt Nikwax Cotton Proof aanbevolen. Deze maakt een tent waterdicht. Het zorgt er niet alleen voor dat de tent droog blijft, maar vermindert ook wateropname en versnelt de droogtijd. Door het juiste onderhoud met Nikwax-producten kan de effectieve levensduur van je tent aanzienlijk worden verlengd.


Kleding wassen? gebruik BaseWash en Wool Wash

Baselayers hebben speciale verzorging nodig om optimaal te presteren, omdat ze zweet van je huid afvoeren om de lichaamstemperatuur te reguleren. Nikwax BaseWash is een speciale reiniger en conditioner die ontworpen is om geurtjes te verwijderen en de vochtafvoer en droogprestaties van technische baselayers te verbeteren.

Nikwax Wool Wash is een deodoriserende reiniger en conditioner speciaal voor wollen kleding. Het verbetert en revitaliseert de natuurlijke vocht afvoerende eigenschappen en optimaliseert de zachtheid van wol.

.


Meer was- en onderhoudstips

Naast bovenstaande onderhoudsmiddelen is er nog veel meer wat je kunt onderhouden met Nikwax. Hieronder staan tal van voorbeelden en uitgebreide informatie over de producten van Nikwax.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met onze partner Nikwax.