Verzorg je katoenen tent met Nikwax Cotton Proof na het kamperen

Katoenen tenten hebben één grote vijand: de zon. UV straling kan je geliefde tent behoorlijk aantasten. Gelukkig is er een manier om je tent te beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon en waterdicht te houden: Nikwax Cotton Proof. Nu het kampeerseizoen er voor de meeste mensen opzit, is het tijd om wat aandacht te besteden aan de juiste nazorg. Want met een beetje zorg, gaat je geliefde kampeermateriaal een heel stuk langer mee.

Katoenen tent impregneren

Katoen tenten om van te houden

Wanneer het avontuur buiten lonkt, zijn er maar weinig ervaringen die kunnen tippen aan de charme en het comfort van een katoenen tent. Dankzij het natuurlijke materiaal met groot ademend vermogen zijn ze de favoriet van vele kampeerders. Daarbij zijn katoenen tenten een stuk duurzamer dan synthetische varianten. Met goed onderhoud gaat je katoenen tent wel 30 jaar mee. Genoeg redenen dus, om je trouwe huis van thuis een goede behandeling te geven.

Katoenen tenten om te onderhouden

Helaas heeft zelfs het meest geliefde materiaal voor tenten, katoen, een kwetsbaarheid: de zon. Langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot aantasting van de katoenen vezels. De zonnestralen breken de natuurlijke oliën af die katoen van nature beschermt, waardoor de stof brozer wordt en aan technisch vermogen verliest.

De gevolgen hiervan kunnen variëren van vervaging van kleuren en verzwakking van de stof tot het ontstaan van kleine scheurtjes, die uiteindelijk kunnen leiden tot lekkages bij regenachtig weer. Dit vermindert niet alleen de levensduur van je geliefde katoenen tent, maar kan ook de kans op een comfortabele kampeerervaring aanzienlijk verkleinen.

Nikwax Cotton Proof: liefde voor je katoenen tent

Gelukkig is er een middel dat je katoenen tent kan beschermen tegen de zon en regen: Nikwax Cotton Proof. Nikwax heeft een reputatie opgebouwd als een toonaangevend merk in duurzame en milieuvriendelijke producten voor outdoorkleding en -uitrusting, en Nikwax Cotton Proof is daarop geen uitzondering.

Nikwax Cotton Proof is een speciaal ontwikkeld impregneermiddel die het katoen van je tent nieuw leven inblaast. Door de unieke formule wordt het katoen hersteld en krijgt het zijn natuurlijke waterafstotende eigenschappen terug. Daarnaast biedt het een beschermende laag tegen schadelijke UV-straling, waardoor de zon de vezels niet meer kan aantasten.

Het gebruik van Nikwax Cotton Proof is eenvoudig: na het schoonmaken van je tent met Nikwax Tent & Gear Solar Wash, breng je Nikwax Cotton Proof in verdunde vorm aan op de tent. Dit is het makkelijkst wanneer je de tent eerst opzet. Om de bovenkant van je tent goed te behandelen, breek je hem na het impregneren van de zijkanten af.

Het resultaat? Je katoenen tent is weer klaar om de wildernis te trotseren, ongeacht het weer!

Klaar voor volgend jaar

Met je katoenen tent behandeld met Nikwax Cotton Proof, kun je vol vertrouwen uitkijken naar volgende zomer. Wanneer de tijd komt om je tent weer van zolder te halen, zal deze klaar staan om je te omarmen met zijn vertrouwde bescherming tegen de elementen. Zo weet je zeker dat je ook volgende zomer tijdens het kamperen niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

Bergfamilie.nl » Duurzaam » Onderhoud & Wassen » Verzorg je katoenen tent met Nikwax Cotton Proof na het kamperen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.