Hallo, wij zijn het team van bergfamilie.nl

Bergfamilie is allang niet meer een two men show van Frank en Maaike met hun kinderen. Het team is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationale garde van bergliefbergliefhebbers die allemaal hun eigen passie en ervaringen delen. Van twintigers, tot senioren, van jonge ouders tot tienerouders en alles daartussen. Maak kennis met het team van bergfamilie.nl

Redactieleden wonen verspreid door Europa en delen hun passie voor reizen, natuur, cultuur en culinaire uitspattingen. De eindredactie wordt gedaan door Maaike Meerman en Frank van Delden

De beste wandelrugzak

Maaike Meerman

– oprichter bergfamilie.nl

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Revolution Race regenjas Review

Frank van Delden

– outdoor expert van bergfamilie.nl

Vanuit Oostenrijk schrijf ik over alles wat met bergen, avontuurlijke vakanties, kamperen en outdooractiviteiten te maken heeft. Mijn favoriete activiteiten zijn (toer)skiën, wandelen, (downhill) mountainbiken en fotograferen. Ik wil iedereen graag laten zien hoe veel er te zien, doen en te beleven is in de bergen.

Daarnaast heb ik inmiddels uitgebreide ervaring met het testen van wandelschoenen, outdoorkleding, outdoorgear en gadgets.

Paulien van der werf

– digital nomad en outdoorblogger

Paulien begon in 2019 aan een nomadische leefstijl om zo meer tijd in de fijnste berggebieden van Europa door te brengen. Zo woonde ze al in de Alpen, Pyreneeën en Schotland. Ze trekt het liefst met haar rugzak en tent dagenlang ruige valleien in. Wanneer ze niet in de natuur is, schrijft ze verhalen waarmee ze anderen inspireert om in de bergen op avontuur te gaan.

Kees

– Frankrijk & fietsexpert

Wonend in Frankrijk maar thuis in de natuur. Dankzij mijn Landcruiser met opbouw ontdek ik de mooiste plekjes van Europa en kom ik op plekken waar bijna niemand komt. Daar geniet ik het liefst van mooie wandelingen, lange fietstochten en het goede leven. Jarenlang maakt ik de mooiste fietsvakanties in Frankrijk, Duitsland en andere landen. Mijn mooiste ervaringen en tips voor fietsen, die deel ik hier.

Desie Lenferink

– outdoorblogger, gear expert en moeder

Verliefd op bergen, sneeuw en natuur. Mijn vrije tijd breng ik het liefste actief in de bergen door. Samen met mijn vriend, jonge kinderen en hond ontdekken wij de mooiste plekjes.

Technische kleding en goede gear zijn hierbij een must! Als webshop eigenaar deed in veel ervaring om met thermokleding en andere outdoor gear. Graag deel ik mijn ervaringen op Bergfamilie.nl.

Hiken op National Park Trail Hoge Kempen in België

Marlies Oosterlinck

– Outdoor- en wandelblogger

De bergen hebben mij altijd al gefascineerd en ik vind wandelen de beste manier om er in alle stilte van te genieten. Nieuwe plekjes ontdekken vind ik geweldig, en avontuur schrikt me niet af. In 2019 ging ik voor de eerste keer naar Paraguay voor vrijwilligerswerk en sindsdien heb ik het doel er te gaan wonen en de bergen in Zuid-Amerika ook te verkennen. Al schrijvend blijf ik wandelen!

Monique donkersloot

– Monique Donkersloot – fiets- en travelblogger

Ik heb een onbegrensde passie voor reizen en fotografie. Het liefst reis ik door Europa en dan vooral in en rond de Alpen en in IJsland. Tijdens het reizen kom ik graag int contact met locals om snel de beste tips te verzamelen.

In de jaren ‘90 woonde ik een paar jaar aan de voet van de Alpen, in Frankrijk, met uitzicht op de Mont Blanc. Nu wil ik de lezers van Bergfamilie inspireren en verbinden met mijn reiservaring en tips. Hier deel ik vooral bestemmingen die nog niet zo bekend zijn, bijzondere accommodaties en mijn favorieten reisproducten.

Eduard Evertse

– Spanje specialist

Ik reis al mijn hele leven door bergen. Meestal naar Oostenrijk, voormalig Joegoslavië, Italië en Spanje. In Spanje verloor ik in 2017 mijn hart in de Lecrin Vallei. Sindsdien woon ik in Spanje en run ik daar, samen met mijn vrouw, een succesvolle Bed and Breakfast. Hier laten we onze gasten kennis maken met lekker eten, prachtige wandelingen en overweldigende natuur.