Bergfamilie.nl
- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Kamperen? Tips voor de mooiste campings en de beste gear

Bergfamilie

Laatste update:

Vakantie Zuid Bohemen op de camping
De camping heeft ruime plekken en een fijn uitzicht

Wanneer je op zoek bent naar avontuur, ontspanning en quality time met je familie, dan is kamperen ideaal. Omringd door de prachtige natuur, samen de tent opzetten en vooral genieten van ‘slow life’ en de rustige geluiden van de buitenwereld om je heen.

Of je nu gaat wandelen in de bergen, geniet van het strand of een kampvuur maakt onder de sterren, kamperen is een ervaring die je nooit zult vergeten. Op deze pagina hebben we al onze tips voor de perfecte kampeervakantie verzameld. Zo heb je alles want je nodig hebt om je volgende kampeervakantie te plannen en te genieten van een onvergetelijk avontuur met je gezin, partner of vrienden.


De mooiste bestemmingen om te gaan kamperen

Op zoek naar inspiratie voor een fijne bestemming voor je volgende kampeervakantie? Een fijne camping met zwembad, in de natuur, of liever een stacaravan of glamping? Hieronder hebben we handige tips verzameld om je perfecte bestemming te vinden.

Camping met zwembad Italië

De mooiste campings met zwembad

Kamperen met kinderen? Dan is een zwembad onontbeerlijk. In de artikelen hieronder hebben we per regio een aantal van de mooiste campings met zwembad geselecteerd. Kijk snel welk jou het meest aanspreekt.

Stacaravans / Glamping

Wil je niet (meer) met je eigen tent of caravan op vakantie?Maar wel de gezelligheid en sfeer van een kampeervakantie ervaren? Dan is een verblijf in een stacaravan of luxe huurtent een goede optie!

Zo slaap je goed op de camping

Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of voor het eerst gaat kamperen, het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Hieronder vind je tips die er voor zorgen dat je goed slaapt, zelfs in een tent. Luchtbedden, slaapzakken en lakenzakkenwe hebben alle informatie verzameld die je nodig hebt om verzekerd te zijn van een goede nachtrust.

Prima slaapzak voor in de tent

Een goede slaapzak kopen

Als je weet waar je op moet letten is het niet zo moeilijk om de beste slaapzak te kopen. Nog makkelijker wordt het als je deze artikelen leest.

ZÓ koop je het beste luchtbed

Kamperen is heerlijk, maar dan moet je wel lekker slapen. Wat het beste luchtbed of de beste slaapmat is, blijft natuurlijk een hele persoonlijke keuze, maar wij geven je handige tips en helpen je snel de juiste keuze te maken.

Coleman slaapzak Monstera

Lakkenzak: Warm, schoon en slim

Een lakenzak kan je gebruiken in een slaapzak tijdens het kamperen, of wanneer je in een hostel of berghut gaat slapen. Er zijn twee redenen voor het gebruik van lakenzakken. Het is hygienisch en het kan net voor dat beetje extra warmte zorgen als het koud is.

Kampeermateriaal onderhoud tips

Heb je eenmaal goede kampeerspullen, dan ontkom je er niet aan om ze goed te laten onderhouden. Dat klinkt als veel en vervelend werk, maar valt in de praktijk reuze mee. Hieronder hebben we de belangrijkste tips voor het onderhoud van je kampeermateriaal verzameld

Raften in Oostenrijk

Bergfamilie

De redactie van Bergfamilie bestaat uit een team van enthousiaste outdoorliefhebbers. Wij zijn het liefst in de bergen, maar ook op vlakker terrein kunnen we ons prima vermaken. Redactieleden wonen verspreid door Europa en delen hun passie voor reizen, natuur, cultuur en culinaire uitspattingen. De eindredactie wordt gedaan door Maaike Meerman en Frank van Delden

Eerder Verschenen

130 km/h vliegen door de bergen met de Flying Fox XXL in Leogang

Review Merrell MQM 3 lage wandelschoenen voor dames

Ook Interessant