7 redenen om ook eens in de winter naar de bergen te gaan

Ben jij wel eens in de winter naar de bergen op vakantie gegaan? Nog niet? Dan moet je het echt een keer overwegen. Voor iedereen die in de zomer graag naar de Alpen reist, maar nog nooit in de winter is geweest, geven we hieronder 7 redenen om ook eens in de winter naar de bergen af te reizen.

Alles ziet er zo anders uit

In de bergen beleef je een echte zomer en winter. De verschillen zijn immens. Alles wat in de zomer heldergroen is, is in de winter wit. Spierwit. Het enige wat hetzelfde is, is de lucht. Die is in beide seizoenen vaak strakblauw.

kleding voor winterwandelen

De lucht is ook in de winter strakblauw.

Het is lang niet zo koud als je denkt!

Koud! Is meestal de eerste reactie die veel mensen hebben bij winter in de bergen. In werkelijkheid is het een stuk minder koud dan je zou verwachten. Omdat de luchtvochtigheid veel lager is en de zon veel vaker schijnt, is de gevoelstemperatuur een stuk aangenamer, dan de thermometer aanwijst. Zeker wanneer je zorgt voor goede kleding (tips)!

Hoera het wandelseizoen gaat beginnen.

Een stuk minder koud dan je verwacht.

Je hoeft natuurlijk niet te skiën.. er is zo veel meer te doen

Bij een wintervakantie denken veel mensen aan wintersport. Maar je hoeft natuurlijk niet te gaan skiën of boarden. Er zijn zo veel andere activiteiten die je in de winter in de bergen kunt doen. Wat dacht je van een sneeuwschoenwandeling bij zonsondergang, een bezoek aan de stad Innsbruck of een keer winterwandelen.

sneeuwschoenwandeling Wildkogel Arena

Iedereen kan sneeuwschoenwandelen

Oneindig veel activiteiten

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere activiteiten die je in de winter in de bergen kunt doen. Wandelen, rodelen, langlaufen, schaatsen, ijsstokschieten of toerskiën. De mogelijkheden zijn echt eindeloos.

Winterwandelen sneeuw en bergen.

Winterwandelen is een leuke familie activiteit.

Gezond: beweging en een extra shot Vitamine D in de winter

Omdat al deze activiteiten buiten plaatsvinden, is een wintervakantie ook nog eens heel gezond. Je lichaam krijgt dat extra shot Vitamine D wat het zo goed kan gebruiken. En omdat je de hele dag actief bent voel je je direct een stuk gezonder. Een ideale vakantie voor de koude wintermaanden tussen kerst en de lente!

Rodelen, een van onze favoriete activiteiten in de winter

Het is super sfeervol

Vind je Oostenrijk in de zomer sfeervol? Dan moet je zeker een keer in de winter naar de Alpen. Door de openhaard en de kou worden de berghutten nog gezelliger en zien de chalets er nog romantischer uit. Met sneeuw lijkt het de hele winter wel kerst. Lees voor hoteltips vooral ons artikel over de meest romantische hotels in Oostenrijk.

Winterwandelen bij de Kleinarler Hütte

De winter is super sfeervol

Een echte familie vakantie!

Veel meer dan een strandvakantie, is een wintervakantie in de bergen een echte familie vakantie. Door samen activiteiten te ondernemen en avonturen te beleven kom je als familie nader tot elkaar. En natuurlijk zijn er ook ’s winter genoeg plekken om samen met de mensen waar je het meest van houdt te genieten van een heerlijke schnitzel, portie kaiserschmarren of een typisch Oostenrijks gebakje. Dat geldt trouwens ook voor iedere vakantie in Oostenrijk.

schnitzel

Een schnitzel smaakt in de winter nog beter.

Enthousiast geworden? Lees vooral verder

Ben je door dit artikel enthousiast geworden over een wintervakantie naar de bergen? Hieronder hebben we een aantal inspirerende artikelen over winter in de Alpen op een rij gezet:

 

 

 

 

 

Inspiratie » 7 redenen om ook eens in de winter naar de bergen te gaan

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..