Sportief en cultureel genieten tijdens een familievakantie in Innsbruck

Afgelopen week waren wij op vakantie in de omgeving van Innsbruck. Sinds we de hoofdstad van Tirol voor het eerst bezochten, heeft Innsbruck een speciaal plekje in ons hart. In geen enkele andere plaats kan je een stedentrip zo goed combineren met bergen, natuur en sportieve activiteiten. En dat geldt niet alleen voor volwassenen. De regio Innsbruck is ook uitermate geschikt voor een vakantie met kinderen.

Wat hebben we weer genoten van het sportieve Innsbruck. Ben je benieuwd hoe een vakantie met kinderen in Innsbruck er uit ziet? Lees dan snel verder. Hieronder hebben we namelijk een paar van onze mooiste foto’s van afgelopen week op een rij gezet.

Fietsen door Innsbruck

We gingen op de fiets op verkenning door Innsbruck

Familiehotel Stern in Obsteig, de perfecte uitvalsbasis

Wij verbleven in Hotel Stern in Obsteig, een van de meest kindvriendelijke hotels in Oostenrijk. Obsteig ligt aan de Fernpass, op een klein half uur rijden van Innsbruck. Het hotel is er volledig op gericht om families een actieve tijd in de bergen te laten beleven. Direct vanuit de hoteldeur zijn talloze wandelingen en mountainbike routes te ondernemen. De (gratis) wandelbus stops bijna voor de deur en brengt je naar de vele attracties in de stad Innsbruck of de omgeving.

In het hotel wordt ook van alles georganiseerd. Voor kinderen staan er veel activiteiten buiten op het programma: spelen in de speciaal aangelegde speelplaats in het bos, slapen in het hooi of boogschieten. Volwassen kunnen een keer gaan klimmen op een ‘klettersteig’, met een e-bike de bergen in, of van de zonsopgang genieten.

Zelf vonden wij de romantische avond erg leuk. Daarbij eten alle kinderen van de gasten samen (onder begeleiding). Ondertussen kunnen ouders samen genieten van een romantisch diner.

Hotel Stern in Obsteig

Hotel Stern in Obsteig.

Bos speeltuin.

De bos speeltuin van het hotel.

Een fijne mix van natuur en cultuur

In Innsbruck (en omgeving) is enorm veel te doen. Outdoorfans kunnen hun hart ophalen op een oneindig veel wandel- en fietsroutes, terwijl liefhebbers van kunst en cultuur zich kunnen vergapen in en bij de vele musea, burchten en kloosters. Wij kozen voor een combinatie van actief, natuur en cultuur.

Wandelen en mountainbiken in Obsteig

Obsteig ligt op een prachtige locatie, omgeven door bossen. Hier zijn wandel- en mountainbikeroutes van een half uur tot hele dagen. We maken een wandeling van meerdere uren met kinderen naar een burcht aan een indrukwekkende waterval. Een andere ochtend kiezen we voor een mountainbikeroute door de bossen naar een prachtig uitzichtplatform.

wandelen door het bos

Quality time met de familie. De wandelroutes starten voor de deur van het hotel.

Waterval Tirol

We wandelen onder meer naar deze schitterende waterval.

Mountainbiken door het bos in Tirol.

Er zijn een aantal eenvoudige, maar prachtige mountainbike routes in de omgeving.

Op de fiets op verkenning door Innsbruck

Natuurlijk bezoeken we ook de stad. We huren mountainbikes om op die manier de stad te verkennen. Dankzij de Innsbruck card kunnen we gebruik maken van veel bezienswaardigheden op de route. Fietsen door Innsbruck is verrassend comfortabel! Er zijn ruim aangelegde fietspaden en aparte fietsstroken in het centrum (zelf op drukke wegen). Hierdoor kan je veilig met kinderen door Innsbruck fietsen.

fietsen in Innsbruck met kinderen

De fiets is een goede manier om Innsbruck te verkennen.

Alpenzoo Innsbruck

We bezoeken onder meer de ‘Alpenzoo’. Dit is het hoogtepunt van het stadsbezoek voor de kinderen. Ze zijn onder de indruk van alle dieren die in de Alpen leven. We zien uilen, wolven, adelaars, lynxen, en slangen die in Oostenrijk voorkomen. Ze nemen zich voor tijdens de komende wandelingen nog beter op deze dieren te letten.

Bawa
Alpenzoo: op zoek naar wilde dieren met de kindercamera

Op zoek naar wilde dieren in hun natuurlijke omgeving.

Wolf in de Alpenzoo

Als je goed kijkt, zie je zelfs wolven.

Schloss Ambrass

Voor ons is het hoogtepunt van het stadsbezoek slot Ambras. Hier krijgen we nog meer inzicht in de toch wel eigenaardige geschiedenis van de Oostenrijkse adel. De zalen zijn een lust voor het oog. De kinderen zijn vooral onder de indruk van de harnassen die te zien zijn. Er staan er honderden!

Schloss Ambras: cultuur in Innsbruck met kinderen

Schloss Ambras is voor ons het hoogtepunt van Innsbruck.

Prachtige zalen in Schloss Ambras

Indrukwekkende architectuur in Schloss Ambras

Harnassen in Schloss Ambras

De kinderen kijken hun ogen uit bij de harnassen

Spelen op de Muttereralm

Met de Welkom Card kan je op verschillende plekken gratis met de lift omhoog. Wij bezoeken de familievriendelijke Muttereralm in het dorpje Mutters. Het uitzicht op Innsbruck en de omliggende bergen is echt fantastisch. Voor kinderen is de Muttereralm een paradijs. Er zijn verschillende speeltuinen, waaronder een prachtige waterspeelplaats. Aan het einde van de dag razen we met een ‘mountain cart’, een soort skelter met remmen, de berg af. Wat is dit gaaf!

De gondel naar de Muttereralm

De gondel naar de Muttereralm.

Afkoelen bij de waterspeelplaats op de Muttereralm.

Afkoelen bij de waterspeelplaats.

mountaincart mutteralm.

Met de mountaincarts dalen we in topsnelheid weer af.

Een bezoek aan het klooster ‘Stift Stams’

Als je in Obsteig verblijft, kan een bezoek aan ‘Stift Stams’ niet ontbreken. Dit prachtige oude klooster ligt nog geen 10 minuten rijden en is een ideaal uitje voor een regenachtige dag. Na alle activiteiten die we deze week gedaan hebben, komen we hier weer tot rust. Vooral in de rijk versierde basiliek kijken we onze ogen uit.

Stift Stams

Stift Stams een prachtig klooster in Tirol.

Stift Stams basiliek. Vakantie met kinderen in Innsbruck

De entree van de basiliek is prachtig.

Meer weten over een vakantie met kinderen in Innsbruck?

De regio Innsbruck is een mooie bestemming voor een vakantie met kinderen. Doordat de stad midden in de Alpen ligt, is de diversiteit groot en is er voor groot en klein enorm veel te doen, zien en beleven. Ben je door dit verhaal enthousiast geworden over een vakantie met kinderen in Innsbruck? Kijk dan op de website innsbruck.info en hou onze site in de gaten, want we gaan nog veel meer publiceren over deze leuke stad!

Je kunt ons natuurlijk ook volgen op facebook en instagram.

 

vakantie Oostenrijk » Tirol » Innsbruck » Innsbruck met kinderen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.