De leukste makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes vind je hier!

Ga je op wintersport met kinderen? Dan is een makkelijk skigebied met veel blauwe pistes ideaal. In een skigebied met veel blauwe pistes kan jouw kind sneller met de lift omhoog en op de piste oefenen (in plaats van in de oefenweide). Je kan in een makkelijk skigebied sneller zelf met je kind skiën (als hij of zij na de skiles tenminste nog energie over heeft). En het voelt allemaal net wat veiliger. Wij hebben alvast een paar van dit soort skigebieden voor je bezocht en zetten de fijnste makkelijkste skigebieden met blauwe pistes hier voor je op een rij!

overzicht makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes
Overzicht van makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes.

Makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes

Ga je voor het de eerste keer op wintersport? Of gaan je kinderen de eerste meters op de ski’s maken? Dan is een makkelijke skigebied met veel blauwe pistes fijn. Makkelijke afdelingen maken dat het skiën of boarden je beter afgaat en kunnen daardoor veel vertrouwen geven. De makkelijke skigebieden in ons overzicht zijn stuk voor stuk familievriendelijke skigebieden. Ze hebben allemaal speciale kinderpistes met leuke uitdagingen zoals een funslope, spookhuis of kinderland. Zo wordt deze wintersport gegarandeerd een succes!

Overzicht makkelijke skigebieden

Hieronder staan een aantal makkelijke skigebieden in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Kijk snel welke het beste bij jouw wensen aansluit.

  • Wildkogel Arena (Oostenrijk) – leuk, overzichtelijk, kindvriendelijk.
  • Berwang (Oostenrijk) – sneeuwzeker, makkelijk skigebied om Oostenrijk.
  • Espace Diamant (Frankrijk) – gemoedelijke, gastvrij skigebied.
  • Laax (Zwitserland) – makkelijk skigebied voor beginners en gevorderde wintersporters
  • Sulden (Italië) – combinatie van Oostenrijk en Italië.
  • Winterberg (Duitsland) – makkelijk skigebied dichtbij Nederland)
  • Obertauern (Oostenrijk) – heel veel blauwe pistes.

Skigebied Wildkogel Arena in Oostenrijk

Wildkogel Arena is een leuk, overzichtelijk en makkelijk skigebied met veel blauwe pistes. Dit skigebied is met name leuk voor families. Het kinderland bevindt zich boven bij de gondel, zodat je hier regelmatig voorbij kan skiën. Er is een lange funslope voor kinderen en de bergrestaurants zijn hier gemoedelijk.

makkelijk skigebied met veel blauwe pistes
De Wildkogel Arena: makkelijk skigebied, veel blauwe pistes en ontzettend veel te beleven.

Het skigebied is nooit echt druk, zelfs niet in het hoogseizoen. En ook naast de piste is hier genoeg te beleven. Zo kan je een ritje maken over de langste rodelbaan van Europa, een sneeuwschoenwandeling in Neukirchen maken of wilde dieren bekijken.

Details makkelijk skigebied Wildkogel Arena

Afstand vanaf Utrecht: 960 kilometer.
Totaal aantal km piste: 75.
Blauwe piste: 35.
Rode piste: 30.
Zwarte piste: 10.
Opmerking: Wildkogel Arena beschikt over de langste rodelbaan van Europa!


Skigebied Berwang (Tiroler Zugspitz Arena) in Oostenrijk

Berwang is het hoogstgelegen dorp van de Tiroler Zugspitz Arena. De hele Tiroler Zugspitz Arena is een relatief makkelijk skigebied met veel blauwe pistes. Berwang is dankzij de hoge ligging ook nog eens sneeuwzeker.

berwang makkelijk skigebied
De brede pistes van Berwang.

Het dorp is sfeervol en gemoedelijk. Hier vindt je geen wilde apres ski. Wel vind je hier brede, vlakke pistes, veel paadjes en gemoedelijke berghutten. Ideaal voor families met kinderen en beginners zonder kinderen. De hoge ligging maakt Berwang ook een goede bestemming voor de kerstvakantie of een wintersport in maart.

Details makkelijk skigebied Berwang

Afstand vanaf Utrecht: 815 kilomter.
Totaal aantal km piste: 144.
Blauwe piste: 85.
Rode piste: 51.
Zwarte piste: 8.
Opmerking: Berwang is een sfeervol en makkelijk skigebied en het maakt onderdeel uit van het grotere Tiroler Zugspitz Arena.


Espace Diamant in Frankrijk

Als je bij Frankrijk denk aan hoogbouw, dan zal skigebied Espace Diamant je verbazen. Espace Diamant omvat 6 wintersportdorpen aan de voet van de Mont Blanc. De dorpen hebben allemaal een eigen sfeer en de bebouwing bestaat voornamelijk uit traditionele houten chalets. Een groot aantal van deze chalets ligt ook nog eens aan de piste. De sfeer is hier gemoedelijk evenals de berghutten. En het eten in de hutten is van topkwaliteit. Skigebied Espace Diamant is perfect voor beginners. Het heeft veel blauwe pistes, groene pistes en zelfs de rode pistes zijn niet al te steil en relatief breed. Een zeer verrassend skigebied wat ons hart wel een beetje gestolen heeft.

Details makkelijk skigebied Espace Diamant

Afstand vanaf Utrecht: 1021 kilometer.
Totaal aantal km piste: 192 kilometer.
Blauwe/groene piste: 107 km (= ruim de helft!).
Rode piste: 72 km.
Zwarte piste: 13 km.
Opmerking: In Espace Diamant hebben beginnende wintersporters de meeste piste kilometers tot hun beschikking. Omdat de rode pistes hier ook relatief makkelijk zijn, kan je als beginner al prachtige tochten maken in dit gebied.


Flims Laax Valera in Zwitserland

In Flims Laax Valera zagen we opvallend veel snowboarders. Maar uiteraard ook skiërs. Dit makkelijke skigebied is kindvriendelijk, maar ook heel geschikt voor vriendengroepen of koppels.

veel blauwe pistes in Flims Laax Valera
Veel blauwe pistes in Flims. Foto: HannoMackowitzee

Omdat je hier ook veel skiroutes en off piste mogelijkheden vindt, is het gebied ook geschikt voor gevorderde wintersporters. Dankzij de snelle liften kan je hier op een dag een recordaantal pistekilometers afleggen.

Details makkelijk skigebied Flims Laax Valeria

Afstand vanaf Utrecht: 926 km.
Totaal aantal km piste: 188 kilometer.
Blauwe piste: 88 km.
Rode piste: 81 km.
Zwarte piste: 19 km.
Opmerking: Flims Laax Valera is een modern skigebied met waanzinnige brede en relatief vlakke afdalingen. Je kan hier als beginnende skiër of snowboarder al snel volledig uitleven.


Sulden am Ortler in Italië (Zuid Tirol)

Sulden am Ortler ligt in Zuid-Tirol. Hier wordt de Oostenrijkse ordelijkheid gecombineerd met het Italiaanse Dolce Vita. Dit is duidelijk merkbaar in de sfeer bij de hotels en berghutten. Hier geniet je van bruschetta, espresso en apfelstrudl met pijnboompitten. En dat is allemaal nog voordat de lunch plaatsvindt. Het dorp is gemoedelijk, zeer kindvriendelijk en het makkelijke skigebied heeft veel blauwe pistes.

Op de blauwe piste van Sulden in Italië
Op de blauwe piste van Sulden am Ortler.

Maar ook de steilste piste van Zuid Tirol vind je hier, aan de voet van de Ortler. In het dorp staan trouwens yaks en bij het bijhorende restaurant kan je deze beste beesten proeven. Al met al is wintersport in Sulden am Ortler een bijzondere ervaring, zowel met kinderen als voor een romantische wintersport (of een combinatie van beide ;-)).

Details makkelijk skigebied Sulden am Ortler

Afstand vanaf Utrecht: 960 kilometer.
Totaal aantal km piste: 52 kilometer.
Blauwe piste: 21 km.
Rode piste: 16 km.
Zwarte piste: 15 km.
Opmerking: Twee dalafdalingen worden met elkaar verbonden door een paardenkoets. Hieraan hangt een touw, dit houden de skiërs vast om van de ene kant naar de andere kant gesleept te worden.


Skiliftkarussell Winterberg in Duitsland

Skiliftkarussel Winterberg in Duitsland ligt op slechts een paar uur rijden voor de meeste Nederlanders. Vanwege deze goede bereikbaarheid voor Nederlanders en Duitsers kan het in Winterberg behoorlijk druk worden tijdens sneeuwrijke weekenden. Onze tip is om het uitje naar Winterberg doordeweeks te plannen (met jonge kinderen) of op een studiedag. Het skigebied is niet sneeuwzeker, dus boek nooit te lang van tevoren. En hoewel het voor beginners best een leuk gebied is, zal de gevorderde wintersporter hier snel uitgekeken zijn. Al blijft het een leuk uitstapje voor een dag of twee.

Handig om te weten. In Winterberg staat een van de mooiste vakantieparken van Landal Duitsland.

makkelijk skigebied met veel blauwe pistes duitsland
Winterberg is een klein skigebied met veel blauwe pistes op 2 uur rijden van Nederland.

Details makkelijk skigebied Winterberg

Afstand vanaf Utrecht: 316 kilometer.
Totaal aantal km piste: 27 kilometer.
Blauwe piste: 14 km.
Rode piste: 12 km.
Zwarte piste: 1 km.
Opmerking: het skigebied van Winterberg is dichtbij Nederland en daarmee goed geschikt voor een weekend wintersport. In Winterberg bevindt zich ook een van de leukste vakantieparken van Duitsland. maar wees er wel snel bij. Het park van Landal Duitsland is altijd snel volgeboekt.


Obertauern in Oostenrijk

Skigebied Obertauern is onze geheimtip wat betreft makkelijk skigebied met veel blauwe pistes. We kwamen hier met jonge kinderen, en we komen hier nog steeds heel graag. Obertauern blijft namelijk leuk, ook als het niveau van beginnende wintersporter allang ontstegen bent. Wil je een keer iets anders doen dan skiën of boarden? Dan kan je ook snowkiten, snowbiken, airboarden, langlaufen of rodelen bij de Gnadenalm. Welkom in winterwonderland!

makkelijke skigebieden: obertauern
Heerlijk skiën in Obertauern!

Details makkelijk skigebied Obertauern

Afstand vanaf Utrecht: 1.016 kilometer.
Totaal aantal km piste: 100 kilometer.
Blauwe piste: 61 km.
Rode piste: 35 km.
Zwarte piste: 4 km.
Opmerking: Obertauern is zeer kindvriendelijk, maar ook heel leuk voor groepen en koppels. Wees wel voorbereid op koude wind en neem goede handschoenen mee.


Hoe herken je een makkelijk skigebied?

Een blauwe piste (in Frankrijk kan je ook nog een groene piste treffen) is de minst steile variant. Maar een skigebied met veel blauwe pistes is nog niet per definitie een makkelijk skigebied. Beginnende wintersporters worden vaak wel blij van blauwe pistes. Maar ook de drukte in het skigebied, hoe de piste geprepareerd wordt en de sneeuwcondities spelen een rol.

Selectie makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes

Bij deze selectie van makkelijke skigebieden hebben we gekeken naar skigebieden met veel blauwe pistes die aan deze eisen voldoen. Omdat dit lijst nog best lang is, hebben we vervolgens een selectie gemaakt van de leukste makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes. Of een gebied leuk is, is natuurlijk heel persoonlijk. Voor onze selectie hebben we gekeken naar sfeer, kind vriendelijkheid en gemoedelijkheid.

 
Wat is een leuk skigebied met veel blauwe pistes?

Hieronder staan een aantal skigebieden met veel blauwe pistes in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Kijk snel welke het beste bij jouw wensen aansluit.

Wildkogel Arena (Oostenrijk) – leuk, overzichtelijk, kindvriendelijk.
Berwang (Oostenrijk) – sneeuwzeker, makkelijk skigebied om Oostenrijk.
Espace Diamant (Frankrijk) – gemoedelijke, gastvrij skigebied.
Laax (Zwitserland) – makkelijk skigebied voor beginners en gevorderde wintersporters
Sulden (Italië) – combinatie van Oostenrijk en Italië.
Winterberg (Duitsland) – makkelijk skigebied dichtbij Nederland)
Obertauern (Oostenrijk) – heel veel blauwe pistes.

Of lees ons uitgebreide artikel: de leukste makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes vind je hier.

Wat is een makkelijk skigebied in Oostenrijk?

In Oostenrijk zijn ontelbaar veel makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes te vinden. Onze favorieten zijn:

Wildkogel Arena – leuk, overzichtelijk, kindvriendelijk en vooral makkelijk skigebied in Oostenrijk.
Berwang  – sneeuwzeker, makkelijk skigebied om Oostenrijk.
Obertauern – heel veel blauwe pistes.

Meer weten? Lees dan ons uitgebreide artikel: de leukste makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes vind je hier.

Dit overzicht is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van bestemming. De links naar de aanbiedingen zijn affiliatelinks. Wanneer je iets koopt via deze links, krijgen wij een percentage van de boekingsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met dit overzicht? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te boeken.

wintersport » De leukste makkelijke skigebieden met veel blauwe pistes vind je hier!

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.