Waanzinnige sneeuwschoenwandeling in Neukirchen am Grossvenediger

Het is eind maart en volop zonnig. Toch ligt er nog een dik pak sneeuw op weg naar de Steineralm. We zijn onderweg op sneeuwschoenen en worden getrakteerd op waanzinnige uitzichten. We hebben al heel wat activiteiten in de bergen ondernomen de afgelopen jaren. Maar dit is er toch echt wel één die diepe indruk maakt.

Sneeuschoenwandeling Neukirchen
De Steineralm in Neukirchen

Sneeuwschoenwandeling naar de Steineralm

De wandeling voert ons naar de Steineralm waar een gelijknamige berghut staat. Voor de locals is deze plek een begrip. Een druk bezocht begrip trouwens op zondag. Diverse sneeuwschoenwandelaars en toerskiërs zijn onderweg. Een aantal keer worden we ingehaald omdat onze jongste zoon zich continue verliest in sneeuw, stromend water of de eerste bloemen en planten die zichzelf een weg door de koude grond naar boven weten de banen. We laten hem gaan. Want wat is er nou mooier dan de natuur beleven met al je zintuigen.

sneeuwschoenwandeling met kind
De wandeling is heel geschikt voor kinderen

1 tot 2 uur wandelen

De wandeling kan waarschijnlijk in een uur afgelegd worden. Door eerder genoemde activiteiten doen wij er bijna twee uur over. Zonder jas, want wordt het ondertussen al warm!

Als we bij de berghut aankomen, is het na 11.00 uur en behoorlijk druk op het terras! Wij schuiven bij wat andere gasten aan. De ober komt ons direct vertellen dat het wel even kan duren vanwege de drukte. Maar we krijgen wel direct grote glazen vers sap. Dat maakt een hoop goed, zo zittend in de zon.

Eten bij de Steineralm
De Kaisersscharrn zijn beroemd

Waanzinnig eten

De Steineralm is een traditionele berghut met waanzinnig eten. We proeven van alles, maar vooral de beroemde Kaisersschmarrn zijn hier aan te bevelen. Maar wat je kiest, het zal beslist smaken!

We sluiten af met een Zirbenschnapps. Juist, schnapps van dennenappels van de alpenden. Ondanks dat we geen schnapps liefhebbers zijn, smaakt deze bijzonder goed. We genieten nog even van de zon en dan gaat de wandeling langs dezelfde route terug (in slechts 45 minuten).

Zirbenschnapps
De Zirbenschnapps is een ware specialiteit

Bezoek je de Wildkogel Arena? Maak dan deze wandeling!

Bezoek je de Wildkogel Arena voor een wintersport? Dan kunnen we deze wandeling van harte aanbevelen. Het is een unieke en bijzondere ervaring. De wandeling is geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar die goed ter been is. Kleinere kinderen kunnen eventueel meegenomen worden in een rugdrager (deze zien we vooral vaak in de alpen).

De wandeling wordt op vaste dagen georganiseerd door het toerismebureau van Neukirchen. Maar je kan hem ook zelf maken. Wanneer je deelneemt aan het programma van het toerismebureau (zoals wij deden) dan zijn sneeuwschoenen en stokken gratis beschikbaar en ga je onder leiding van een gids. De gids verteld onderweg ontzettend veel over de regio, natuur, het eten en de dieren in de omgeving.

Wat heb je nodig?

Om te gaan sneeuwschoenwandelen heb je waterdichte wandelschoenen nodig. De sneeuwschoenen bevestig je aan je wandelschoenen. Verder volstaat outdoorkleding of skikleding, een paar dunne handschoenen en een muts of hoofdband. Een rugzak met iets te drinken en eventueel een kleine snack wanneer er kinderen (of senioren ;-)) meewandelen.

Bergfamilie.nl » Wintervakantie » Sneeuwschoenwandelen » Waanzinnige sneeuwschoenwandeling in Neukirchen am Grossvenediger

verder lezen op bergfamilie.nl

5 opmerkingen

Lizzie 30 maart 2019 - 09:10

Oohhh als ik dit zie wil ik gelijk weer terug naar de sneeuw. Wat is t toch altijd heeerlijk om in de bergen te zijn. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar!

Antwoord
Skincarebynaomi 30 maart 2019 - 16:36

Wat klinkt dit als een geweldige ervaring!!

Antwoord
lodi 8 april 2019 - 10:04

Wat onwijs gaaf zeg en wat een sneeuw ligt er nog, genieten lijkt me dit en zo fijn met dat zonnetje er bij. Prachtig.

Antwoord
Amy 8 april 2019 - 22:59

Wat lijkt me dit gaaf om zelf eens te doen. Ik zie het wel eens op televisie en het ziet er vrij eenvoudig uit, maar volgens mij is het stiekem wat zwaarder dan ik denk. Leuk verslag heb je ervan gemaakt, dat inspireert zeer zeker om het zelf eens te gaan doen!

Antwoord
Stefaan De Winter 10 april 2019 - 21:34

Ik ski niet graag en hou van lange sneeuwwandelingen dus dit is echt een artikel op mijn lijf geschreven.

Antwoord

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk