De beste wandelrugzak – uitgebreide test en aankooptips

Voor een bergvakantie heb je sowieso een wandelrugzak nodig. Zonder wandelrugzak kan je de bergen niet in. Wanneer je een korte wandeling alleen of met z’n tweeën maakt, volstaat doorgaans een kleine dagrugzak van 20 liter. Maar wanneer je een dag de bergen in gaat met je gezin, dan heb je al snel een inhoud van 30 liter nodig. In dit artikel zetten we de beste wandelrugzakken die op dit moment verkrijgbaar zijn op een rij.

Beste wandelrugzak – test & reviews

Hieronder staan korte en heldere reviews van de zes beste wandelrugzakken die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Deuter wandelrugzakOsprey Hikelite – Beste dagrugzak voor wandelen (18 liter).CamelBak – beste wandelrugzak met drinksysteem (22 liter)deuter Futura 32 – duurzame keuze voor dagtochten en trekkingenwandelrugzakThe North Face Borealis Classic Rugzak
Merk &
Model
deuter
AC LITE 15 SL
Osprey
Hikelite
CamelBak
Arete 22
deuter Futura 32 Osprey
Atmos 50
Quecha Wandelrugzak ArpenazNorth Face
Borealis
In het kortBeste wandelrugzak voor damesBeste dagrugzak voor wandelenBeste wandelrugzak met drinksysteemDuurzame keuze voor dagtochten en trekkingen Beste grote wandelrugzak voor huttentochten Goedkope wandelrugzakMeer dan een wandelrugzak
Geschikt voorDagtochten, korte wandelingen, ideaal op warme dagen.Dagrugzak voor wandelingen, stedentrip, handbagage. Ideaal voor intensieve hikes en warme dagen!Dagtochten met gezin of meerdaagse wandeling.Meerdaagse hikes of huttentrektochtKorte wandelingen of dagtochtenOutdoor en dagelijks gebruik,
Inhoud15 liter18 liter22 liter32 liter50 liter20 of 30 liter28 liter
Score4/54/53/54/53/52/53/5
Prijs€91,95€99,95€90,00€164,95€249€19,95€119,95
reviewreviewreviewreviewreviewreviewreview

Beste dagrugzak voor wandelen

Bepaal ten eerste hoe groot jouw rugzak mag zijn (kijk hier voor een korte toelichting als je geen idee hebt). We hebben de beste rugzakken geselecteerd op basis van onze eigen ervaring. Met deze rugzakken ben je zeker van een comfortabele, kwalitatief goed uitgeruste backpack.

De beste wandelrugzak
Welke wandelrugzak past bij jou?

Osprey Hikelite – Beste dagrugzak voor wandelen (18 liter)

Geschikt voor: dagrugzak voor wandelingen, stedentrip, handbagage. 
Inhoud: 18 liter.
Wat is leuk: klein, compact en licht.
Wat is minder: het grote vak kan niet geheel open.
Kopen: voor € 99,95 in verschillende kleuren.  

Osprey Hikelite is binnen ons team de meeste geliefde – beste wandelrugzak voor korte wandelingen. Deze dagrugzak is verrassend in vele opzichten. Eigenlijk waren we deze relatief kleine dagrugzak zo voorbij gelopen omdat dit op het eerste gezicht geen wandelrugzak voor hele dagen lijkt te zijn. 

Ondanks dat dit misschien niet de meest aantrekkelijke rugzak is, draagt de daypack comfortabel. Het rugpand is geschikt voor een lang bovenlichaam en voorzien van mesch en ventalatie. Ook de schouderbanden hebben ruimte ventilatie waardoor de drukplekken op de schouders lekker doorventileren.

De heupband is wat smal, het is daardoor niet mogelijk de rugzak op de heupen te dragen. Verder is Osprey Hikelite voorzien van drinkzak integratie en een speciale, goed passende regenhoes. Eigenlijk hebben we niks kunnen vinden wat ons niet bevalt aan deze rugzak.  

Je koopt dagrugzak Osprey Hikelite vanaf € 99,95 (op dit moment alleen nog in mosgroen verkrijgbaar).


deuter AC LITE 15 SL – beste wandelrugzak voor dames (15-21 liter)

Geschikt voor: dagtochten, korte wandelingen, ideaal op warme dagen.
Inhoud: 15 liter of 21 liter.
Wat is leuk: klein, licht en compact met goede ventilatie op rug.
Wat is minder: geen opbergmogelijkheden op de heupband.
Kopen: online voor € 91,95

Deze wandelrugzak is er, naast de reguliere uitvoering, ook als speciale wandelrugzak voor dames. Het damesmodel rugzak heeft een ergonomische pasvorm, aangepast aan het vrouwenlichaam. Dit merk je aan de smallere schouderbanden, het kortere rugsysteem en de rond gevormde heupvinnen. Zelf zijn we vooral fan van de opening die over de hele lengte van de rugzak loopt. Zo kan je snel overal bij, ook bij de spullen die onderin de rugzak liggen. Het kleine vakje bovenin gebruik ik vooral voor mijn telefoon. De rugzak is niet waterdicht, maar wanneer het gaat regenen trek je gewoon de regenhoes (die zich onder de rugzak bevindt) over je rugzak heen en blijft alles droog. Het rugpand is voorzien van veel ventilatie waardoor je niet gaat zweten tijdens het wandelen. Onze favoriete wandelrugzak voor dames, op kortere wandelingen.


CamelBak – beste wandelrugzak met drinksysteem (22 liter)

Geschikt voor: wandelrugzak met drinksysteem.
Inhoud: 22 liter.
Wat is leuk: klein, licht, geïntegreerd drinksysteem.
Wat is minder: alleen verkrijgbaar voor dames.
Kopen: voor 90 euro.

Deze rugzak van CamelBak is onze favoriete rugzak met drinksysteem. Wanneer we met snelwandelen, wil ik altijd mijn drinksysteem mee hebben. Zo drink ik ongemerkt veel meer zonder dat ik hoef te stoppen om een beker uit mijn rugzak te halen. De rugzak van CamelBak draagt comfortabel en de belasting op de schouders is zeer laag (super fijn!!!). De dagrugzak is voorzien van veel opbergmogelijkheden en handigheden. Wanneer je alles een vaste plek geeft dan raak je echt niks meer kwijt. En er kan verrassend veel in deze dagrugzak van ‘slechts’ 22 liter.

Het geïntegreerde drinksysteem heeft een inhoud van 3 liter. De grote vulopening maakt het navullen extra makkelijk en je zult verbaasd zijn over hoeveel je drinkt als het continue beschikbaar is. Ideaal voor intensieve hikes en warme dagen!


deuter Futura 32 – duurzame keuze voor dagtochten en trekkingen

Geschikt voor: dagtochten met gezin of meerdaagse wandeling. 
Inhoud: 32 liter.
Wat is leuk: veel opbergvakken.
Wat is minder: zijvakken bieden weinig opbergruimte.
Kopen: voor € 164,95 in zwart of blauw.  

deuter Futura 32 is bedoelt voor trekkingen en huttentochten, er past behoorlijk wat in. Maar families met jonge kinderen zullen deze wandelrugzak ook voor dagtochten goed kunnen waarderen. Zelf gebruiken we hem wanneer we met de kinderen op pad gaan. Een setje droge kleren, een hydrofiel handdoek, de camera, het nodige eten en drinken voor onder, alles past erin. Dankzij de losse vakken vormt zich al snel een opbergsysteem. En te telefoon en camera gaan gewoon in de heupband, zo kunnen we daar altijd snel bij.

deuter Futura is een duurzame wandelrugzak. We hebben er ruim een jaar zo ongeveer in gewoond, maar alles functioneert nog. Daarbij zijn de opbergmogelijkheden uitgebreid en draagt de rugzak comfortabel op de heupen. De wandelrugzak heeft ventilatie op de rug, bij de schouderbanden en op de heupband. Wij hebben het in ieder geval nooit te warm gehad met deze rugzak op. Het frame is niet verstelbaar, dus die moet je passen. Voor een gemiddelde tot lange rug-lengte draagt deze rugzak echter vrijwel altijd comfortabel. De geïntegreerde regenbescherming aan de bovenzijde is ook een fijne bijkomstigheid. Tot slot komt de rugzak n een paar fijne kleuren, waaronder deze blauwe variant.

Kortom, een ideale rugzak voor een (lange) familie wandeling of een weekend weg in de bergen.


Osprey Atmos 50 – beste wandelrugzak voor huttentochten

Geschikt voor: meerdaagse wandelingen of huttentrektocht.
Inhoud: 50 liter.
Wat is leuk: veel opbergruimte!
Wat is minder: in en uitpakken niet ideaal voor onderweg.
Kopen: voor €249 in zwart of blauw.

Deze backpack van Osprey heeft een officiele inhoud van 50 liter, maar we kunnen hier meer in kwijt dan in onze (grotere) wandelrugzak van 60 liter. De indeling van de rugzak is zo optimaal, dat je er echt heel veel in kwijt kan. Genoeg voor een huttentocht van 5 dagen. Hoewel de rugzak ook in 65 liter variant gemaakt wordt (voor 299 euro), kunnen we niet voorstellen dat je nog meer mee zou willen nemen. Daarbij draagt deze rugzak comfortabel voor zijn grootte (dankzij de brede heupband wordt bijna het hele gewicht op de heupen gedragen) en heeft de backpack fijne ventilatie.

Ideaal voor langere wandelingen, trekkingen en huttentochten. Persoonlijke noot: ik maakte een vierdaagse huttentocht met deze rugzak en kon al mijn eigen spullen en een groot deel van de spullen van een kind hierin meenemen.


Quecha – goedkope wandelrugzak (20 of 30 liter)

Geschikt voor: korte wandelingen of dagtochten. 
Inhoud: verkrijgbaar in 20 liter en 30 liter.
Wat is leuk: goedkope wandelrugzak, degelijk en sterk.
Wat is minder: ademend vermogen is beperkt.
Kopen: €19,99 voor 20 liter of €35,95 voor 30 liter.  

Een goedkope wandelrugzak is niet snel gevonden. Voor onze zoektocht naar een goedkope wandelrugzak hebben we heel wat varianten getest, maar deze Quecha is  de enige die goed door onze test heen komt. De dagrugzak is degelijk en sterk, heeft veel pakvermogen en verschillende vakken. Het draagcomfort is wat minder dan bij bovenstaande varianten. De heupband biedt weinig ondersteuning en het ademend vermogen is (zeer) beperkt. 

Prima voor dagtochten of wandelingen van een paar uur. Minder geschikt voor lange tochten op warme dagen. 


The North Face rugzak – meer dan een wandelrugzak (28 liter)

Inhoud: 28 liter
Wat is leuk: allround rugzak voor outdoor en dagelijks gebruik,
Wat is minder: snel uitverkocht.
Kopen: voor €119,95

Deze wandelrugzak van The North Face is niet alleen voor wandelingen geschikt, maar ook voor reizen, stedentrips of om mee te nemen naar school of werk. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een rugzak om mee te wandelen, maar ook voor dagelijks gebruik.

De klassieke rugzak van The North Face heeft ideale afmetingen. Niet alleen vanwege de inhoud van 28 liter, maar ook door het laptopvak. Het voorvakje heeft een zachte voering, waardoor je hier goed een zonnebril in kan bewaren en de heupbanden kunnen (wanneer je deze niet gebruikt) in het zijvak weggestoken worden. Deze daypack is waterdicht (op de ritsen na).

Dit is helaas wel de enige rugzak in het rijtje zonder rugframe en ventilatie. Wel is er een zachte voering met inkepingen voor de rug, waardoor er veel draagcomfort is, maar ventilatie ontbreekt volledig en de rugzak wordt direct tegen de rug aan gedragen.


Wandelrugzak kopen, waar moet je op letten

Ben je van plan een nieuwe wandelrugzak te kopen? Besteed dan aandacht aan onderstaande punten. Dan weet je zeker dat je geen miskoop doet!

Gewicht van de rugzak

Je rugzak is waarschijnlijk direct het zwaarste gear wat je op je rug gaat dragen. Kies daarom voor een licht exemplaar. Je stopt hem tenslotte straks ook nog vol en dat gewicht moet je de hele dag met je meedragen.

camelbak wandelrugzak
Klaar voor ontdekkingstochten in de natuur.

Prijs van de rugzak

Als je een budget in gedachte hebt, dan wil je daar natuurlijk graag binnen blijven. Bezuinig echter niet meer dan noodzakelijk op je wandelrugzak. Een goede dagrugzak gaat jarenlang mee en biedt veel comfort. De kwaliteit van je rugzak is letterlijk een ‘gamechanger’.  Een kleine dagrugzak kost rond de 100 euro. Voor een serieuze rugzak voor het hele gezin of bergtochten van meerdere dagen moet je 200 euro uittrekken. Een kinderrugzak kost rond de 30 euro.

Welke inhoud van de rugzak kiezen?

Limiteer de inhoud van je rugzak aan de mee te nemen bagage. Wanneer je niet zeker bent van wat je mee gaat nemen, neem dan een grotere rugzak. Wanneer deze te groot blijkt, kan je altijd nog een kleinere kopen. En het is niet zo erg om met een half lege rugzak te lopen. Zo weet je zeker dat alles erin past. Qua inhoud kan je de volgende stelregel aanhouden.

Rugzak inhoud 20 liter:

Voor dagtrips van 1 volwassenen of 1 volwassenen en 1 kind.

Wat past er in een backpack van 20 liter? 

Deuter wandelrugzak

Rugzak inhoud 30-40 liter:

Backpack voor dagtrips met het hele gezin (2 ouders, 2-3 kinderen).

Wat past in een backpack van 30 – 40 liter?

  • Drinken (3 liter water), snacks, ehbo set, regenjassen of vest.

Rugzak inhoud 50-60 liter:

Meerdaagse wandeltocht met het gezin of een lange tocht alleen met materiaal.

Wat past in een backpack van 50-60 liter?

  • Voor een gezin: regenjassen, schone kleding voor onderweg, water, snacks en EHBO set
  • Voor een individu: schone kleding, extra schoenen, bepakking en materiaal voor minimaal een week.
bese wandelrugzak

Kinder rugzak of niet?

Qua verdeling van gewicht is het prettiger als alle volwassenen een rugzak dragen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen een eigen rugzak dragen. Zo wennen ze aan het dragen van hun eigen spullen en hoe je niet je hele rugzak te doorzoeken op zoek naar de zonnebril van je kind (om maar een voorbeeld te noemen).Pasvorm van de wandelrugzak

Voor bergvakanties is een simpel ontwerp eigenlijk het makkelijkst. Niet teveel lussen en haken waar je aan kan blijven haken. Wel is het fijn als de rugzak veel compartimenten heeft en het gewicht over je rug verdeeld. Het belangrijkste is dat het design bij je lichaam past. Lengte van de rugzak en breedte van de schouderbanden spelen hierbij een grote rol. Sommige rugzakken hebben een verstelbare rugmaat. Damesrugzakken hebben de schouderbanden dichter bij elkaar. Uniseks rugzakken zijn doorgaans geschikter voor brede mannenschouders. Pas een rugzak altijd voordat je hem koopt!

Wandelpaklijst
Een goede wandelrugzak draagt comfortabel.

Handige extra’s

Let op handige extra’s die je aanspreken. Denk hierbij aan:

  • een waterdicht compartiment.
  • compartimenten op de heupband voor snelle toegang (bijvoorbeeld voor je telefoon of camera).
  • een regenhoes.
  • speciale bevestigingsmogelijkheden voor materiaal (bijvoorbeeld voor wandelstokken of ski’s).
wandelrugzak-deuter

Design van de rugzak voor wandelen

Kies een zo simpel mogelijk design. Wanneer je niet van plan bent om spullen aan de buitenkant van je backpack te bevestigen, kies dan een backpack zonder lussen, haken en ogen. Zo heb je minder kans om ergens achter te blijven hangen. Wanneer je wel graag een rugzak, wandelstokken of wintersportmateriaal aan je rugzak wil kunnen bevestigen, dan moet je hier uiteraard wel voor kiezen. Let bij het design op de volgende opties aan de backpack.

Toegang tot het hoofdvak

De meeste backpacks hebben meerdere compartimenten om spullen op te bergen. Het hoofdvak is het grootste compartiment en doorgaans bereikbaar via de bovenkant van de rugzak. In sommige gevallen in dit hoofdvak tevens te bereiken via ritsen in de zijkant en / of onderkant van de rugzak. Dit kan handig zijn omdat het spullen onderop makkelijker bereikbaar maakt. Zo kan je een waterfles makkelijk via de zijkant in de rugzak stoppen en er weer uithalen.

wandelrugzak kind getest
Precies groot genoeg voor het hoognodige.

Gevoerd compartiment

Dit komt vooral voor bij kleine rugzakken (tot 25 liter). Dit kleine zakje zit aan de voorzijde van de rugzak en is bedoeld voor kleine zaken waar je snel bij wil. Omdat dit zakje gevoerd is, is het ook ideaal voor een skibril (deze categorie rugzakken zijn namelijk ook heel geschikt voor de wintersport), zonnebril of telefoon. Het zachte materiaal voorkomt krassen op gladde oppervlakte.

Heupband

Een goede backpack / rugzak heeft een heupriem. Rugzakken tot 25 liter hebben doorgaans een lichte heupband  maar grotere rugzakken hebben doorgaans een serieuze, brede heupband. Idealiter draag je 70% van het gewicht van je rugzak met bepakking op je heupen (dit ‘hangt’ dus niet aan je rug). De heupband draag je 1/2 op de heup en 1/2 boven de heup. De heupband moet verstelbaar zijn zodat deze redelijk nauw sluit. Hoe makkelijker deze verstelbaar is, hoe groter het draagcomfort. Wanneer je onderweg iets uit je backpack wilt pakken zal je de heupband niet altijd losmaken, maar alleen de bovenste riem losmaken en de rugzak omdraaien.

Sommige rugzakken hebben opbergcompartimenten op de heupband. Wij zijn hier fan van. Zo heb je een camera, telefoon of zakjesdoekjes altijd bij de hand!

Draag een wandelrugzak wanneer je traint voor je bergwandeling.
Een goede heupband verdeelt het gewicht.

Schouderbanden

Ook schouderbanden zijn verstelbaar. Bij het passen van de rugzak is het belangrijk dat je deze op de juiste maat voor jouw lichaam instelt. Zorg ervoor dat je 70% van het gewicht op je heupen voelt en dat je de rugzak tegen je rug aan draagt. Sommige schouderbanden zijn voorzien van een comfortabele vulling of van ventilatie. Beide opties zijn aan te raden.
Uniseks modellen hebben vaak schouderbanden die wat breder uit elkaar staan (geschikt voor brede schouders) en doorgaans redelijk recht omlaag lopen (over de borst heen). Damesrugzakken hebben de schouderbanden vaak dichter bij elkaar staan (smallere schouderpartij) maar de banden lopen bij de borst naar buiten. Ze lopen dus om je borsten heen. Probeer uit wat voor jouw lichaam lekker draagt.

Opbergcompratiment in schouderband

Geen must maar wel fijn voor je zonnecrème, lippenbalsem of andere kleinigheden die je graag bij de hand hebt.

Watercompartiment

Vele rugzakken hebben de mogelijkheid om een camelback in te vervoeren. Zo kan je drinken ‘on the go’. Ideaal voor fanatieke sporters maar zeker niet nodig voor een gemoedelijke (familie) wandeling of trekking. Wel is het handig als er een mogelijkheid is om je waterfles buiten je rugzak op te bergen. De meeste backpacks bieden deze mogelijkheid aan de zijkant van het hoofdvak. Zo hoef je niet je hele tas open te maken om wat te drinken en kan je al wandelend je waterfles pakken. Al hebben wij er zelf ook geen probleem mee om een relaxte zitplaats op te zoeken en de waterfles uit het hoofdcompartiment te halen. Kortom, niet noodzakelijk, wel prettig.

Stanley flip straw review tijdens wandelen
Opbargcompartimenten en plek voor een waterzak.

Waterproof mogelijkheden

Sommige backpacks claimen waterproof te zijn. Wij hebben de proef echter nooit op de som genomen. Wanneer je je spullen droog wil  houden, is een regenhoes de meest betrouwbare optie. Een groot aantal ruimere backpacks (vanaf 30 liter) hebben ergens een geïntegreerde regenhoes. In geval van neerslag trek je deze snel over de backpack heen. Zorg dat je hem goed afsluit anders doet deze regenhoes zijn werk alsnog niet. Wanneer je backpack geen geïntegreerde regenhoes heeft, kan je een losse regenhoes kopen. Deze universele modellen zijn bij de meeste outdoorwinkels verkrijgbaar.

Is jouw rugzak niet waterproof? Dan kan je overwegen om hem te impregneren. In ons uitgebreide artikel over rugzakken wassen vertellen we je precies hoe dat moet.

Top compartiment

Rugzakken vanaf 30 liter hebben doorgaans een compartiment in het ‘deksel’. Deze sluit doorgaans met een gesp. Wanneer dit compartiment aanwezig, is het handig omdat het kleinere spullen makkelijk toegankelijk maakt. Doorgaans bewaren wij hier spullen als telefoon, zakdoekjes en een snack. Haar-elastiekjes en een buff vind je hier ook snel terug. Een de binnenzijde zit soms ook een klein vakje. Dit is dan weer handig voor je portemonnee en je paspoort (indien nodig).

Camelbak Helena test
CamelBak Helena20, een van onze favorieten.

Wandelrugzak online kopen

In de gemiddelde outdoor winkel vind je een ruim assortiment aan wandelrugzakken. Je kan ze uitgebreid passen en uitproberen. Het enige nadeel is, dat je ze niet met bepakking kunt testen. En dat is eigenlijk precies wat je wil, voordat je een wandelrugzak koopt. Een wandelrugzak leeg passen en 5 minuten op rug dragen zegt eigenlijk weinig. Om te kunnen bepalen of een rugzak geschikt is voor jouw bergvakantie, moet je hem met bagage een half uur dragen. Online kopen biedt daarom uitkomst.

De rugzak wordt thuisbezorgd en je kan rustig je spullen bij elkaar zoeken. Zo weet je niet alleen of je de juiste maat hebt gekozen, maar kan je tevens testen met bagage. Stop alle spullen in de rugzak en ga er een half uur mee lopen. Na een half uur heb je een idee van het comfort wat je tijdens je vakantie kan verwachten.

Onderstaande winkels hebben een uitgebreid assortiment rugzakken die snel worden geleverd.

Bever webshop
logo pluto

Zo was je een goede rugzak weer schoon!

Wanneer je eenmaal een goede wandelrugzak hebt gevonden, dan zal je hem regelmatig moeten schoonhouden. Gelukkig is een rugzak wassen niet zo ingewikkkeld.  Met een goed wasmiddel en de juiste handelingen maak je jouw rugzak in een handomdraai weer schoon.

Ongeacht het type of materiaal van je rugzak, ga voor het wassen altijd op dezelfde manier te werk. In ons artikel over rugzakken wassen, leggen we precies uit hoe dat werkt.

Wandelrugzak – samenvatting & overzicht

Hieronder hebben we de belangrijkste informatie en de meest gestelde vragen over wandelrugzakken nog een keer kort en bondig op een rij gezet.

Wat is de beste wandelrugzak?

Hieronder staan korte en heldere reviews van de zes beste wandelrugzakken die op dit moment verkrijgbaar zijn.

deuter AC LITE 15 SL – beste wandelrugzak voor dames (15 liter).
Osprey Hikelite – Beste dagrugzak voor wandelen (18 liter).
CamelBak – beste dagrugzak dames met drinksysteem (22 liter).
deuter Futura – beste wandelrugzak voor dagtochten en trekkingen (30-40 liter).
Osprey Atmos 50 – beste wandelrugzak voor huttentochten (50 liter).
Quecha – goedkope wandelrugzak (20 of 30 liter).
North Face – meer dan een wandelrugzak! (28 liter)

Waar koop je een goede wandelrugzak?

In de gemiddelde outdoor winkel vind je een ruim assortiment aan wandelrugzakken. Je kan ze uitgebreid passen en uitproberen. Het enige nadeel is, dat je ze niet met bepakking kunt testen. En dat is eigenlijk precies wat je wil, voordat je een wandelrugzak koopt. Een wandelrugzak leeg passen en 5 minuten op rug dragen zegt eigenlijk weinig. Om te kunnen bepalen of een rugzak geschikt is voor jouw bergvakantie, moet je hem met bagage een half uur dragen. Online kopen biedt daarom uitkomst.

Bij deze webshops vonden wij het grootste assortiment wandelrugzakken.

Welke dagrugzak is goed?

deuter AC LITE is beste dagrugzak. Maar ook Osprey Hikelite en de dag rugzakken van CamelBak en Quecha scoren goed uit de wandelrugzakken test.

Wat is de beste dames wandelrugzak?

deuter AC LITE is beste wandelrugzak voor dames (15 liter). Maar ook Osprey Hikelite en de rugzak van CamelBak komen goed uit de wandelrugzakken test

Dit overzicht is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. Wanneer je koopt via deze webshops in ons artikel, krijgen wij (in sommige gevallen) een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met onze expertise en deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Bergfamilie.nl » Hiken / Wandelen » Wandelrugzak » De beste wandelrugzak – uitgebreide test en aankooptips

verder lezen op bergfamilie.nl

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk