Review Camelbak Helena 20 wandelrugzak voor dames getest

Een wandelrugzak is onmisbaar tijdens wandelingen in de bergen. Wat de beste wandelrugzak is voor jouw plannen, lees je in onze wandelrugzaktest. Voor deze test kregen wij onder andere Camelbak Helena 20 toegestuurd, een praktische wandelrugzak voor dames. Deze rugzak bleek al snel favoriet als kleine dagrugzak. In deze review vertellen we waarom.

camelbak helena 20 wandelrugzak voor dames

Een ideale dagrugzak voor intensieve tochten.

Samenvatting van review CamelBak Helena 20

Inhoud: 20 liter.
Gewicht: 680 gram.
Materiaal: nylon.
Geschikt voor: intensieve korte wandelingen, klimtochten, mountainbiken.
Wat is leuk: lichtgewicht, comfort en CamelBak drinksysteem.
Wat is minder: alleen verkrijgbaar in damesmodel.
Kopen: vanaf 119,95 online verkrijgbaar.

camelbak daypack

Klein, compact en comfortabel.

Volledige review CamelBak Helena 20 wandelrugzak

‘Dit is echt iets voor jou’! Met volle overtuiging wordt de Helena 20 me in de handen gedrukt. Ideaal voor dagtochten die net iets meer van je vragen. Je hebt je handen vrij, drinken altijd binnen bereik en danzij de opbergmogelijkheid in de heupband is ook je telefoon nooit ver weg. Zit je familie net lekker te lunchen, maar wil jij nog even een rondje hardlopen? Dan kan dat ook met Helena 20. ‘Wat denk je?’.

Het lijkt me wel wat. Het hele CamelBak principe heeft me eigenlijk nooit heel erg getrokken totdat ik ruim een jaar geleden actief begon met hardlopen. Nu wil ik ook gewoon zo’n drinkinfuus in mijn rugzak. Twee weken later wordt mijn donkerblauwe Helena thuis bezorgd. Een klein, licht pakje. Ik vraag me af of ik wel al mijn essentiele wandelspullen in kwijt kan (dit blijkt overigens geen probleem, maar daarover later meer).

Handige indeling dankzij opbergvakken

De wandelrugzak beschikt over maar liefst 6 (!) verschillende opbergvakken. Twee op de heupbanden, de overige vier op de rug. Handige vakjes en compartimenten om je spullen snel te organiseren. Alle spullen van de wandelpaklijst passen met gemak in de rugzak.

Het drinksysteem

De belangrijkste reden om voor een wandelrugzak of dagruzak van CamelBak te kiezen is natuurlijk het bekende drinksysteem. Op ieder gewenst moment kan je jezelf hierop aansluiten. Bij mij staat het systeem altijd ‘open’ maar je kan hem ook afsluiten. In de open versie is de afsluiting voor mij voldoende en zo kies ik voor ‘easy acces’. Er gaat maar liefst 3 liter wat in het reservoir. Het draagcomfort ten opzichte van deze inhoud is enorm! En op deez manier drink ik onopgemerkt een stuk meer dan wanneer ik met een drinkfles loop te sjouwen. Dikke vette winst op ieder vlak dus!

Optimale pasvorm en comfort

CamelBak Helena 20 is een damesmodel wandelrugzak. Dit merk je met name aan de vormgeving van de schouderbanden en de hoogte van de heupband. De afwerking van Helena 20 is naast vrouwelijk ook vooral praktisch. Zo zijn er allemaal handigheden bedancht om de rugzak en de bepakking zo compact mogelijk te houden. Langere lussen kunnen bij elkaar gebonden worden een een klimhelm of wandelstokken kunnen compact tegen de rugzak aan gedragen worden.

Camelbak Helena test

We testen de CamelBak Helena tijdens diverse hikes.

Conclusie review CamelBak Helena 20

Een comfortabele damesrugzak die we van harte aanbevelen voor actieve dagtochten. Ben je graag actief onderweg op de fiets, wandelend of klimmend? Dan zal Helena 20 een uitkomst bieden. Dankzij het waterreservoir van maar liefst 3 liter, heb je altijd voldoende water bij je zonder dat de rugzak zwaar wordt of onconfortabel draagt.

Je koopt deze rugzak in de blauwe kleur online voor 119 euro. 

 

Wandelrugzak » Review Camelbak Helena 20 wandelrugzak voor dames getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..