Wandelroute: beklim de Lackenkogel in Flachau

De beklimming van de Lackenkogel is een mooie wandeltocht voor wie in de mei vakantie, zomervakantie of herfstvakantie Flachau bezoekt. De tocht is geschikt in alle seizoenen behalve de winter. In de winter is de Lackenkogel bedekt met een dikke laag sneeuw.

wandeling flachau lackenkogel

Startpunt wandeltoch Lackenkogel: Sattelbauer

Voor wintersporters is het startpunt bij Sattelbauer. Wanneer je voor het eerst in Flachau bent, volg je de bordjes (de gele wandelroute bordjes) naar de berghut. Je vindt Sattelbauer ongeveer halverwege de Lackenkogel. Je rijdt door het dorp (langs de kerk) omhoog totdat je bij de parkeerplaats komt. Vergeet niet bij Sattelbauer eerst van het uitzicht te genieten alvorens je je tocht naar de Lackenkogel begint.

lackenkogel

De wandeling naar de Lackenkogel

Je tocht zou dwars door het bos moeten gaan (en dus niet over de aangelegde verharde weg). Dit is het mooist. De wandeling is vrij stijl en in mei kom je onderweg nog best wat sneeuw tegen. Zorg dus voor goede, waterdichte bergschoenen met een grof profiel. Wanneer je in mei de top wil beklimmen, is het aan te raden om wandelstokken en sneeuwschoenen mee te nemen. Deze bevestig je beide aan je wandel rugzak totdat je ze daadwerkelijk nodig hebt.

salomon schoenen review

Halverwege de wandeling: Lackenalm

Halverwege je tocht (na ongeveer een uur wandelen) bereik je de Lackenalm. Hier is een mooi uitzichtspunt waar je even kan bijkomen en wat kan eten en drinken. Na dit punt worden de paden smaller en steiler. Zorg dus dat je hier even tot rust komt voordat je verder gaat naar de Lackenkogel. De top is vanaf de Lackenalm nog 1,5 uur lopen. Wanneer er sneeuw ligt zal je over dit laatste stuk iets langer doen.

flachau wandelen lackenkogel

Lackenkogel, de top

Dit laatste stuk staat vol met paddenstoelen (vanaf juni) en heidelbeeren (vanaf juli). Als je geluk hebt zie je een ree. Verder zagen we veel hazen. De beklimming is uitdagend maar goed te doen voor het hele gezin. Vanaf de top loop je in iets meer dan 1,5 uur naar beneden.

wandelen in flachau lackenkogel

Wat moet je zeker bij je hebben op deze wandeling?

Wij hebben deze wandeling eind april gemaakt. Er lag toen nog redelijk veel sneeuw (vanaf de Lackenhalm minimaal een halve meter). Sneeuwschoenen zijn dan echt een must omdat je anders steeds tot je knieën in de sneeuw staat. Waterdichte wandelschoenen met een goed profiel en voldoende eten en drinken zijn ook een must. Bergrestaurant Sattelbauer gaat pas half mei open en ook de berghut onderweg is in mei gesloten. Voor bezoekers in de mei vakantie is er dus onderweg niks verkrijgbaar. Vertrek daarom met voldoende proviand, zeker als er kinderen bij de tocht betrokken zijn. Een drinkfles met een liter water per persoon gaat zeker op tijdens een zonnige dag. Tot slot zijn een extra fleecevest of regenjas onontbeerlijk. De temperatuurverschillen onderweg zijn aanzienlijk.

 

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » zomer Flachau » Wandelroute: beklim de Lackenkogel in Flachau

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..