Lauserland in Alpbach: bergspeeltuin met ruim 40 speeltoestellen

We waren afgelopen zomer in Alpbach. Een regio die in de winter bekend staat als Skijuwel Alpbachtal Wildschonau. Zo populair als de regio is in de winter, zoveel valt er nog te ontdekken in de zomer. Dus dat deden we. Dankzij de gratis Alpbachtal Card zijn veel attracties in de regio gratis. Zo heb je gratis toegang tot alle zomerliften in Alpbachtal. En als iets een wandeling een flitsende start kan geven dan is het wel een zomerlift. Dus namen wij de zomerlift naar Lauserland Alpbach.

lauserland alpbach

De wandeling gaat langs 40 speeltoestellen.

Zomerlift Alpbach naar Lauserland

De mededeling ‘we gaan een wandeling maken’ valt bij kinderen niet altijd even goed. Wordt de mededeling ‘we gaan wandelen’ vervolgd met ‘we beginnen met de skilift’ (zeg nooit zomerlift, een skilift is veel cooler), dan slaat de sfeer doorgaans al snel om. Skiliften zijn cool en alles wat begint met een ritje in de skilift is leuk. En de zomerlift in Alpbach is ook nog eens een gondel dus die scoort helemaal bonuspunten. Vol zin en frisse moed nemen wij onze eerste zomerlift in Alpbachtal. Op naar Lauserland.

routeplanning in gondel

Na een ritje met de gondel, zit de stemming er goed in.

Lauserland in Alpbach: wandelen, spelen en genieten

Vanuit de zomerlift in Alpbach zie we de ‘Lausersauser’ naar beneden flitsen. Dit is de rodelbaan van Lauserland. Door dit vooruitzicht stijgt de spanning in de gondel direct. Want een ritje met een rodelbaan doet het bij kinderen altijd goed.

de lausersauser van lauserland

De Lausersauser.

Lauserland begint met een stempelstation. Hier kan je één van de punten op de “schatkaart van het Alpbachtal” afgestempelen. De grote wandelkaart aan het begin van Lauserland is kindvriendelijk vormgegeven. Hierdoor kunnen kinderen zelf navigeren op de route.

stempelpunt lauserland Alpbach

Vergeet de schatkaart niet af te stempelen.

Meer dan 40 speeltoestellen

Onze start gaat via de trampoline naar het klimbos (sowieso het hoogtepunt van Lauserland!). Ouders kunnen ook door het klimbos, mits ze een beetje behendig zijn. Dit is altijd een leuk moment om je eigen motoriek weer eens op de proef te stellen. We slagen. De rest van de toestellen zijn vooral leuk voor de kinderen. Het spelen met water, behendigheidsspelletjes, glijbanen en springtoestellen. Er zijn wat hangmatten en gemoedelijke picknickplaatsen ingericht. Een perfecte plek om van de omgeving te genieten of gewoon een boek te lezen.

klimbos lauserland

Het klimbos is favoriet.

Vooral veel spelen in Lauserland

Lauserland is een outdoor speelparadijs. De kinderen vind je hier voorlopig niet meer terug. Ze zitten geen moment stil, rennen van speeltoestel naar speeltoestel en ze klimmen overal in. Ondertussen is er halverwege de speeltuinpret ook nog eens een kampvuur aangestoken waar ze worstjes mogen grillen.

Samenvatting Lauserland in Alpbach

Hoogte: 1850 meter.
Tijd voor deze wandeling: trek 2 uur uit voor alle speeltoestellen.
Wandelen met kinderen: leuk voor kinderen vanaf 3 jaar tot 12 jaar.
Wandeling zonder kinderen: zonder kinderen raden wij de wandeling naar Wiederbergshorn aan.
Geschikt voor kinderwagen: de route kan geheel met kinderwagen afgelegd worden.
Niet vergeten: de schatkaart van Alpbachtal, goede wandelschoenen.
Bonustip: je kan aansluitend naar de Wiederbergshorn wandelen of naar het middelstation.

Wandeling naar de Wiederbergershorn

Wil je toch nog een uitdagende wandeling maken als aanvulling op een bezoek aan Lauserland? Dan kan je naar de Wiederbergershorn wandelen. Deze top ligt op ongeveer een uur wandelen (voornamelijk omhoog) vanaf het bergstation van de zomerlift van Alpbach. De wandeling is goed te doen voor volwassenen met een redelijke conditie en kinderen vanaf 8 jaar. De wandeling vereist een klein beetje techniek, maar omdat het een korte wandeling is, zullen de meeste wandelaars geen problemen ondervinden.

Een bezoek aan het kruis op de Wiederbergershorn is een mooie aanvulling op een bezoek aan Lauserland of op de wandeling van het bergstation naar het middelstation. Je wordt onderweg beloont met een paar prachtige, verre uitzichten over het Alpbachtal.

Praktische informatie

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele informatie is (in het Duits) te vinden op de website van het Alpbachtal.

Openingstijden

Lauserland is te vinden bij het bergstation van de ‘Wiedersbergerhornbahn‘, deze gondel is tussen juni en begin november dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur (in het laagseizoen tot 16:30 uur).

Adres en parkeren

Het adres van deze skilift is: Alpbach 311, 6236 Alpbach. Hier vindt je ook een ruime parkeerplaats.

Kosten van entree

De prijzen voor de lift staan hieronder vermeld (prijzen zomer 2020).

  • Retour: Volwassenen € 17,00 en kinderen € 8,00.
  • Alleen omhoog: Volwassenen € 14,50 en kinderen € 7,00.
  • Gratis met de Alpbachtal card.
vakantie Oostenrijk » Tirol » Alpbachtal » Lauserland in Alpbach: bergspeeltuin met ruim 40 speeltoestellen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..