Zo mooi is de Tiefenbachklamm, een van de mooiste kloven van Oostenrijk

Een vakantie in Oostenrijk is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan een ‘klamm‘. Klamm is het Oostenrijkse woord voor kloof en je vind ze door het hele land. Toen wij deze zomer in het Alpbachtal waren, bezochten we de Tiefenbachklamm. Wat ons betreft een van de mooiste kloven van Oostenrijk. Het stromende water, de indrukwekkende natuur en de prachtige ‘geheime’ strandjes die in de kloof te vinden zijn, zorgen er voor dat je tijdens een wandeling door deze kloof van de ene verwondering in de andere valt.

De prachtige Tiefenbachklamm een van de mooiste kloven in Oostenrijk.

De prachtige Tiefenbachklamm een van de mooiste kloven in Oostenrijk.

Route langs de wand van een kloof

De wandeling  door de Tiefenbach is bijna 12 kilometer lang. Over smalle rotspaden, houten bruggen en stalen stellages loop je de hele route langs de Brandenburger Ache. Het geluid van de rivier die door de kloof stroomt is indrukwekkend en rustgevend tegelijk. Hoewel we zeker niet de enige zijn die de Tiefenbachklamm bezoeken is het er trouwens erg rustig. En dat terwijl we er in het hoofdseizoen zijn.

Tiefenbachklamm

Wandelen langs de Brandenburger Ache.

wandelen in de kloof in alpbachtal

Mooi aangelegde wandelpaden over baden en stalen contstructies door de kloof.

een rustgevende wandeling door de Tiefenbachklamm

De hele wandeling voert langs het water

Perfecte activiteit voor een warme zomerdag

Een kloof is dé perfecte plek om verkoeling te zoeken op een warme zomerdag. Wij bezochten de Tiefenbachklamm op een van de warmste dagen van het jaar. Terwijl de temperaturen tot boven de 30 graden opliepen, was het in de kloof heerlijk koel. In de kloof zijn een paar prachtige ‘geheime’ strandjes te vinden. De waterval die ergens in de kloof verborgen ligt is werkelijk prachtig. Vergeet vooral niet om een microvezel handdoek in je wandelrugzak te stoppen. Dan kan je ook even met je voeten in het koude water…

Tiefenbachklamm

Even genieten van de prachtige waterval.

Tiefenbachklamm: praktische informatie

Ben je op vakantie in Tirol en lijkt een bezoek aan de Tiefenbachklamm jou leuk? Hieronder hebben we alle praktische informatie voor een bezoek aan deze bijzondere plek verzameld. De Tiefenbachklamm is geopend van mei tot oktober. Op dagen dat het hard regent en van november tot april is de kloof gesloten. Twijfel je of de kloof open is? Bel dan het toerismebureau van de regio Alpbachtal: Tel.: +43 5337 21200.

Voor toegang tot de kloof wordt geen entreegeld verlangd.

Twee ingangen

De Tiefenbachklamm is toegankelijk vanuit Kramsach of Brandenberg. De meeste bezoekers wandelen vanuit Kramsach naar Brandenberg. Op die manier kom je halverwege langs restaurant ‘Jausenstation Tiefenbachklamm’. Je kunt er ook voor kiezen om de auto bij dit restaurant neer te zetten.

Jausenstation Tiefenbachklamm

Jausenstation Tiefenbachklamm

Is de Tiefenbachklamm geschikt voor kinderen?

De wandeling door de kloof kan ook met kinderen worden ondernomen. Vanaf een jaar of 6 kunnen kinderen zonder problemen (een deel van) de route afleggen. Wees wel zo verstandig om terug te gaan zodra je merkt dat de kinderen moe worden. En vergeet vooral niet om ze goede kinder wandelschoenen aan te trekken.

Duur van een bezoek

Reken voor de hele route op ongeveer 3-4 uur. De Tiefenbachklamm zelf heeft een lengte van bijna 6 kilometer. Heen en terug is dus een wandeling van 12 kilometer. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om op een eerder punt tijdens de wandeling terug te gaan.

Bereikbaarheid en parkeren

Je kunt de Tiefenbachklamm vanuit twee kanten betreden. Wij hebben er voor gekozen om de auto te parkeren bij ‘Jausenstation Tiefenbachklamm’, dit is eigenlijk het einde van de kloof, maar hier is veel parkeerplek. Het adres is: Brandenberg 42 in Brandenberg. Het adres van de parkeerplaats in Kramsach is: Kramsach Tiefenbachklamm, 6234 Kramsach (kaart)

Vanaf de parkeerplaats wandel je in 5 minuten naar de ingang van de kloof.

vakantie Oostenrijk » Tirol » Alpbachtal » Zo mooi is de Tiefenbachklamm, een van de mooiste kloven van Oostenrijk

verder lezen op bergfamilie.nl

1 opmerking

Reiskoe 3 november 2020 - 15:59

Leuk verslag om te lezen! Ik heb zelf in de zomervakantie de Gorropu kloof in Sardinië bewandeld. Lekker vroeg op pad (6 uur in de ochtend) en de hele kloof voor mezelf alleen.

Hopelijk als onze dochter wat ouder is, dat we dan wat grotere wandelingen met haar kunnen maken!

Antwoord

Laat een opmerking achter..