Zo fijn is zomervakantie in het Alpbachtal

Wintersporters kennen het Alpbachtal waarschijnlijk als wintersportbestemming Alpbachtal – Wildschönau. Maar wist je dat zomer in Alpbachtal ook heel bijzonder is? Zomervakantie in Alpbachtal is kindvriendelijk, sportief en je kan hier ook nog eens uitstekend culinair genieten. Daarmee zijn eigenlijk alle ingrediënten voor de perfecte zomervakantie aanwezig.

routeplanning in gondel

Heel veel mogelijkheden in Alpbachtal.

Alpbach: kindvriendelijk traditioneel bergdorp

Wie vroeger als kind al op vakantie in Oostenrijk kwam, zal in Alpbach een feest van herkenning meemaken. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Hier vind je geen (of nauwelijks) moderne nieuwbouw. Maar wel een wirwar van traditionele houten woningen en pensions. Wij verbleven in pension Wöll, een traditioneel pension midden in het centrum van Alpbach. Wij voelden ons direct thuis in dit familiaire gastenhuis!

zomer in alpbachtal

Zomer in Alpbachtal

Familiewandelingen in Alpbachtal

Uiteraard gingen we wandelen in het Alpbachtal. We maakten een combinatie van échte wandelingen (van meerdere uren stevig doorstappen naar de top) en kindvriendelijke wandelingen. Er bleek genoeg keuze in beide categorieën.

Lauserland in Alpbach

Zo bezochten we Lauserland in Alpbach. Deze familiewandeling begint met een ritje met de gondel en gaat vervolgens langs ruim 40 (!) speeltoestellen.

lauserland alpbach

De wandeling gaat langs 40 speeltoestellen.

Trampoline in Lauserland

Op de trampoline in Lauserland.

Uitdagende wandeling naar de Gratlspitz

We maakten een serieuze wandeling naar de ‘Gratlspitz‘. Deze wandeling is 2-3 uur naar de top (op 1.893 meter hoogte) en bevat best wat pittige en steile stukken. Na het bereiken van de top (en gevoel van totale euforie) gaat de wandeling in 2 uur over een gemoedelijke alm weer terug naar het dal.

wandelen naar de Gratlspitz

Wandelen naar de Gratlspitz

zomer in Alpbach

Op de top van de Gratlspitz in Alpach.

Holzalm

Pitstop met huisgemaakte taart (aanrader!) bij de Holzalm.

Verkoeling in de Tiefenbachklamm

Klamm is het Oostenrijkse woord voor kloof. En een kloof is dé perfecte plek om verkoeling te zoeken bij temperaturen boven de 30 graden. En dat is precies wat wij in de Tiefenbachklamm in Brandenberg deden. We kwamen hier voor een 3 uur durende verkoelende wandeling en stuitte op een parel in ’the midde of nowhere’. Waar de meeste kloven een strak afgezet wandelgebied bieden, is de Tiefenbachklamm veel vrijer te begaan. Zo kan je op sommige plekken tot aan het water lopen. En als je goed oplet (wat wij deden) dan kan je hier prachtige ‘geheime’ strandjes in de kloof vinden. Dé ideale plek voor verkoeling. De wandeling door de kloof duurt 3 uur en je valt van de ene verwondering in de volgende.

Tiefenbachklamm

Wandelen in de Tiefenbachklamm.

wandelen in de kloof in alpbachtal

Mooi aangelegde wandelpaden in de kloof.

klammen alpbachtal

Maar ook prachtige strandjes..

Tiroler openlucht museum

In het “Tiroler Bauernhof Museum” is de geschiedenis van de boeren in Tirol zichtbaar en tastbaar gemaakt. De boerderijen van 500 jaar geleden zijn hier nagebouwd. Filmpjes met boeren en boerinnen die aan het werk zijn worden op de wanden afgespeeld. Voor kinderen is dit interactieve museum, waarbij ze zelf door de oude boerderijen op verkenning gaan, een groot avontuur. Onze tip: neem een hoofdlampje mee. In de oude boerderijen is namelijk geen licht aanwezig. En dat is jammer, want daardoor mis je (op minder zonnige dagen) de inrichting in de kamers. En juist dat maakt het zo bijzonder.

boerenmuseum

Een blik in het boerderijleven omstreeks 1600.

neem een hoofdlampje mee

Een hoofdlampje biedt uitkomst in de donkere kamers.

Nog veel meer te doen

Zwembaden, zwemmeren, nog drie gondels en talloze speeltuinen. Er is nog veel meer te doen in Alpbachtal. We hadden hier dan ook makkelijk een week kunnen verblijven. Helaas waren we hier maar twee nachten. Maar we hebben ons maximaal vermaakt en komen zeker nog eens terug!

Heb jij nog tips voor een vakantie in Alpbachtal? Dan horen wij ze graag!

 

vakantie Oostenrijk » Tirol » Zo fijn is zomervakantie in het Alpbachtal

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..