De kerstmarkten van Innsbruck beleven

Voor de kerstvakantie vertrokken wij naar Innsbruck. Deze bijzondere Tiroolse studentenstad biedt vanaf deze winter een SKI + CITY pas. Met deze pas heb je toegang tot de 13 (!) skigebieden in en rondom Innsbruck, maar ook tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Als liefhebbers van wintersport en cultuur, wilden wij dit natuurlijk meemaken. En wat is nou een mooiere tijd om deze sfeervolle stad te verkennen dan kersttijd?

Kerstmarkten van Innsbruck

Overal in Innsbruck kom je kerststallen tegen.

Kerstmarkten in Innsbruck

Innsbruck heeft meerdere kerstmarkten. Vanaf half november wordt de stad ondergedompeld in kerstsferen. Sommige kerstmarkten zijn vanaf half november iedere dag de hele dag geopend. Andere kerstmarkten zijn alleen in het weekend geopend. Wij bezochten vier kerstmarkten tijdens ons verblijf in Innsbruck.

Traditionele kerstmarkt in de Altstadt

De oude stad van Innsbruck is hét toneel van de meest nostalgische kerstmarkt van Innsbruck. Alhoewel duidelijk gericht op toeristen, is deze kerstmarkt heel sfeervol. Op het gouden dak van Innsbruck treden elke avond om 17.30 de kerstblazers op. Een indrukwekkend muzikaal optreden wat je niet wil missen. Onder het genot van een kop glühwein of punch heb je vanaf het podium recht tegenover het balkon een perfect uitzicht.

nostalgische kerstmarkt Innsbruck

De kerstmarkt in de Altstadt is de grootste.

Kinderkerstmarkt op de marktplaats

Dit is de kerstmarkt voor families met kinderen. Je herkent de kerstmarkt op de Marktplaats aan de Swarovski kerstboom. Een moderne kerstboom, omringt door kerstkraampjes en kinderattracties. Poppenkast, een draaimolen een arrenslee simulator en een grote kerststal staat hier uitgestald. Uiteraard is er glühwein en punch (met of zonder alcohol). Geniet hier ook van de ‘krapchen’ een soort platgeslagen oliebol met jam. Een bijzonder smaakvolle traktatie.

Kinderkerstmarkt Innsbruck

De kinderkerstmarkt van Innsbruck herken je aan de Swarovski boom.

Moderne kerstmarkt in de Maria Theresia Strasse

Deze moderne kerstmarkt herken je aan een verlichte kristal in het midden van het plein. In de kristal is ruimte om plaats te nemen en rustig van je drankje te genieten. De kraampjes worden hier grotendeels uitgebaat door commerciële uitbaters, er is weinig handwerk en meer commercie. Maar de sfeer is goed, dus dat mag de pret niet drukken.

Een nostalgische winkel op de moderne kerstmarkt.

Een nostalgische winkel op de moderne kerstmarkt.

Kerstmarkt op de Hungerburg

Wanneer je op zoek bent naar een authentieke kerstmarkt, dan is deze kleinschalige kerstmarkt bij de Nordkettebahn absoluut een bezoek waard. De sfeer is hier heel bijzonder evenals de kraampjes en bijhorende producten. Niet zo zeer gericht op toerisme als bovenstaande markten maar meer authentiek en kleinschalig. Wij scoorden hier onze souvenirs en kerstcadeaus.

Uitzicht vanaf Nordkette bahn

Het uitzicht vanaf de Nordkettebahn.

Combineer de kerstmarkten van Innsbruck met je wintersport

Wij zijn groot fan van kerstmarkten, maar ook van wintersport. Gelukkig zijn deze twee passies in Innsbruck perfect te combineren. Na een dag skiën op de Nordkette, struinden we langs de kraampjes op de Hungerburg waar de wandelrugzak volgeladen wordt met inkopen.

En na een dag in Kühtai vonden we nog tijd voor de draaimolen op de kinderkerstmarkt. Je hoeft natuurlijk niet alle kerstmarkten te bezoeken, maar als je na het eten nog een paar uur tijd hebt, kan je de eerste drie makkelijk op één avond bezoeken.

Maar je kan je SKI + CITY pas ook gebruiken voor andere culturele uitstapjes. Zo bezochten wij op een druilerige ochtend de Hofkerk. Deze en andere tips voor gebruik van de SKI + CITY pas volgen binnenkort op de website. Want het mag duidelijk zijn dat Innsbruck ons hart gestolen heeft. Een week in deze stad is gewoon te kort. Wij komen hier zeker nog eens terug!

 

 

Bergfamilie.nl » vakantie Oostenrijk » Tirol » De kerstmarkten van Innsbruck beleven

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk