De bijzondere Raggaschlucht: ‘kloof der kloven’ in Karinthië

Een vakantie in Oostenrijk is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan een ‘Schlucht‘. Schlucht is het Oostenrijkse wandelwoord voor kloof en je vindt kloven door het hele land. Toen wij deze zomer in Karinthië waren, bezochten we de Raggaschlucht. In Karinthië wordt deze beschreven als ‘der Schlucht der Schluchten‘, wat zoiets betekent als ‘de kloof der kloven’, Wat ons betreft is de Raggaschlucht een van de mooiste kloven van Oostenrijk. De bijna loodrecht oplopende rotswanden, het wild stromende water en de indrukwekkende natuur die we tijdens onze wandeling door de kloof tegenkwamden, maakten het een onvergetelijke belevenis.

tussen SalzburgerLand en Karinthie in

De Raggaschlucht in Karinthië is absoluut een bezoek waard.

Bijzondere wandeling door de kloof

De Raggaschlucht is ‘slechts’ 800 meter lang en daarmee een van de kortste, maar ook een van de meest indrukwekkende kloven in Oostenrijk. Op sommige plekken torenen de rotswanden tot wel 200 meter hoog boven ons uit. Het geluid van de kolkende rivier die met denderend lawaai door de kloof stroomt is indrukwekkend, angstaanjagend en rustgevend tegelijk. Hoewel we zeker niet de enige zijn die de Raggaschlucht bezoeken is het er overigens erg rustig.

De wandeling door de kloof gaat geheel over een houten stellage van trappen en steigers. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op de kloof, de rivier en de diverse watervallen die je onderweg tegenkomt.

Ben je geïnteresseerd in geologie? Kijk dan goed op de informatieborden die je onderweg tegenkomt. Daarop wordt exact uitgelegd hoe de Raggaschlucht is ontstaan.

Ben je eenmaal aan het einde van de kloof aangekomen, dan kan je door het bos weer afdalen naar de ingang. De gehele ronde neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.

Raggaschlucht

Indrukwekkende natuur.

Perfecte activiteit voor een warme zomerdag

Een wandeling door een kloof is een ideale activiteit voor een hete zomerdag. Wanneer de temperaturen tot ver boven de 30 graden oplopen, is het in de kloof nog heerlijk koel. Maar ook op dagen dat het minder mooi weer in Oostenrijk is, is het een leuk uitje.

Onderweg kom je langs diverse watervallen.

Onderweg kom je langs diverse watervallen.

Raggaschlucht: praktische informatie

Ben je op vakantie in Karinthië en lijkt een bezoek aan de Raggaschlucht jou leuk? Hieronder hebben we alle praktische informatie voor een bezoek aan deze bijzondere plek verzameld. De Raggaschlucht is geopend van medio mei tot eind oktober. Op dagen dat het erg slecht weer is (harde regen, storm) en tussen november en april is de kloof gesloten. Twijfel je of de Raggaschlucht open is? Bel dan voor de actuele stand van zaken naar: + 43 4785 615.

Raggaschlucht kloof der kloven

De ‘kloof der kloven’

Is de Raggaschlucht geschikt voor kinderen?

De wandeling door de kloof kan ook met kinderen worden ondernomen. Vanaf een jaar of 6 kunnen kinderen zonder problemen (een deel van) de route afleggen. Zorg er wel voor dat ze kinderwandelschoenen aan hebben. De route is niet altijd even effen.

Raggaschlucht Karinthië

Vanaf de parkeerplaats wandel je in 5 minuten naar de ingang van de Raggaschlucht.

Duur van een bezoek

Reken voor de hele route op ongeveer anderhalf uur. De Raggaschlucht zelf heeft een lengte van 800 meter en de wandeling door het bos is ook niet zo heel lang. Let er wel op dat het een ronde is, je kunt niet halverwege de kloof omdraaien.

Adres en parkeren

Bij de Raggaschlucht zijn twee grote parkeerplaatsen waar je gratis kan parkeren. Het adres van de parkeerplaats is: Schmelzhütten 37, 9831 Flattach. Parkeren is gratis. Vanaf de parkeerplaats wandel je in 5 minuten naar de ingang van de kloof.

Kosten van entree

De entreeprijzen voor de Raggaschlucht zijn:

  • volwassenen: 7 euro
  • kinderen: 4 euro
  • kinderen tot 6 jaar hebben gratis entree.
  • met de Kärnten card, de voordelkaart van Karinthië is de entree gratis.

vakantie Oostenrijk » vakantie Karinthië » De bijzondere Raggaschlucht: ‘kloof der kloven’ in Karinthië

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..