6 must do’s tijdens een zomervakantie in Karinthië

Zomervakantie in Karinthië is een bijzondere belevenis. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zulke afwisselende activiteiten kunt ondernemen als in dit deel van Oostenrijk. Er is zo veel te doen, dat het soms zelfs lastig is om te kiezen. Daarom hebben we zes must do’s tijdens een vakantie in Karinthië voor je op een rij gezet.

Regenboog tijdens de zomer in Karinthië

Prachtig uitzicht op het dal vanaf de camping in Karinthië.

Genieten van het uitzicht op een bergtop

Als je in Karinthië bent, dan moet je minimaal een keer een bergtop beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht. Overal in Karinthië vindt je wandelpaden die leiden naar de top van de berg. Vind je het te ver lopen? Neem dan de skilift omhoog en wandel vanaf daar verder naar de top. Op maar liefst 13 plaatsen in Karinthië zijn de skiliften in de zomer geopend.

Genieten van het uitzicht op de bergen.

Genieten van het uitzicht op een bergtop.

Zwemmen in één van de meren

Wist je dat er meer dan 1.200 meren zijn in Karinthië? Het water in deze meren komt direct uit de bergen en is fris en extreem schoon. Zelfs zo schoon dat je het zo kan drinken. Ondanks dat het water eigenlijk altijd koud is, kan je er heerlijk in zwemmen. Vergeet vooral niet om tijdens het zwemmen te genieten van het uitzicht op de omliggende bergen.

Bezoek een stad

Plan, als het een keer niet zo mooi weer is, een bezoek aan een van de leuke stadjes in Karinthië. De steden in de regio zijn niet zo groot en ideaal voor een dagtrip. In dit deel van Oostenrijk is veel van de cultuur bewaard gebleven, waardoor je kunt kijken naar prachtige kastelen, kloosters en gebouwen. En als je even wilt uitrusten is er altijd wel een terras beschikbaar om te genieten van een kop koffie of glas bier.

De volgende steden in Karinthië zijn zeker een bezoek waard:

  • Villach
  • Millstatt
  • Klagenfurt am Wörthersee
millstatt

Een bezoek aan het stadje Millstat is absoluut de moeite waard.

Koop wat lekkers bij de bakker

In Oostenrijk bakken de meeste bakkers nog zelf hun brood en gebak. Dat zorgt er niet alleen voor dat de smaak er van bij elke bakker anders, maar ook dat de kwaliteit van het gebak en brood van hoge kwaliteit is. Wij raden daarom iedereen aan om bij de plaatselijke bakker wat lekkers te kopen. Wat precies? Dat kan je het beste aan de bakker zelf vragen. 😉

Wil je meer inspiratie voordat je naar de bakker gaat? Lees dan ons artikel over Oostenrijks gebak.

oostenrijks gebak

Een ‘bienenstich’, lokale specialiteit met honing van een Oostenrijkse bakker.

Wandelen op de Mölltaler Gletsjer

Een vakantie in Karinthië is niet compleet zonder een wandeling op de Mölltaler gletsjer. Als het in het dal te warm is om te wandelen, is het op de top nog aangenaam fris. Vergeet vooral niet om van het uitzicht te genieten. Overal om je heen zie besneeuwde bergtoppen. Een prachtig gezicht. En als je wilt, kan je zelfs door de sneeuw lopen.

moltaler gletsjer sneeuw

Zelfs midden in de zomer vinden kinderen het geweldig om door de sneeuw te lopen.

Koop de ‘Karinthië kaart’

Wij raden iedereen aan om een Karinthië kaart aan te schaffen. Met deze kaart kan je veel toeristische attracties bezoeken zonder extra kosten. Zo heb je toegang tot zwembaden, dierentuinen, een heleboel skiliften, en nog veel meer. Niet alleen kan je zo veel geld besparen, als je de kaart eenmaal hebt, zal je merken dat je ook meer activiteiten gaat ondernemen. De kaart is verkrijgbaar bij meer dan 140 verkooppunten in heel Karinthië.

Wat is jouw favoriete activiteit in Karinthië?

In dit artikel staan onze favoriete activiteiten voor een zomervakantie in Karinthië. We zijn heel benieuwd naar de meningen van onze lezers. Staat jouw favoriet hier al tussen? Of heb je een opmerking of tip? Laat het ons weten via het opmerkingenveld hieronder.

 

 

vakantie Oostenrijk » vakantie Karinthië » 6 must do’s tijdens een zomervakantie in Karinthië

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..