Ontdek de mooiste bergwandelingen van Innsbruck met het gratis bergwandelprogramma

Hou jij van bergen en wandelen? Dan moet je deze zomer naar Innsbruck! Bij een verblijf in regio Innsbruck zijn begeleide bergwandelingen gratis te boeken! Wanneer je nu boekt, wandel je straks onder begeleiding van een opgeleide bergwandelgids door de mooiste almweides, schaduwrijke bossen of over steile bergtoppen. Er zit voor iedereen wat bij!

Het gratis bergwandelprogramma van Innsbruck biedt families met kinderen, natuurliefhebbers, culinaire foodies en geoefende bergwandelaars een spannend, veelzijdig en uitdagend programma. Zo kom je op plekken waar je anders nooit was gekomen!

Kalkkögel wandeling Innsbruck

Wandeling naar de Kalkkögel. Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer

Bergwandelingen voor culinaire levensgenieters

De wandelgidsen van Innsbruck kennen de mooiste plekjes, fijnste uitzichten en de culinaire hotspots die voor veel toeristen geheim blijven. Speciaal voor culinaire levensgenieters zijn er gratis begeleide bergwandelingen naar bijzondere berghutten. Hier geniet je van typische Oostenrijkse gerechten en magische uitzichten!

Kijk hier voor meer informatie over het culinaire bergwandelprogramma.

Lunch bij Adolf Pichler Hutte

Culinair genot. Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer

 

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen

Hou je van natuur in al haar vormen? Dan zal je veel plezier beleven aan de wandelingen voor natuurliefhebbers. Deze wandelingen worden geleid door zogenaamde ‘natuurgidsen’. Deze bergwandelgidsen hebben bijzondere kennis over natuur en vertellen tijdens het wandelen alles over wat je onderweg ziet. Bloemen, kruiden, insecten of wild. Je zal verstelt staan van wat er allemaal te zien is, voor wie oog voor natuur heeft!

Kijk hier voor alle natuurwandelingen.

natuurwandeling

Bloemen, planten en dieren bekijken. Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer.

Bergwandelen voor families

Zelfs aan de kleinste vakantiegangers wordt gedacht! Er zijn wandelingen over blote voetenpaden, natuurervaringen met dierobservaties en idyllische wandelingen naar kindvriendelijke berghutten. Families met jonge kinderen kunnen onder begeleiding succesvol kennismaken met het bergwandelen en families met oudere kinderen kunnen zich wagen aan de beklimming van een bergtop. Wat staat er nog op jullie lijstje?

Bekijk hier het aanbod bergwandelingen voor families.

bergwandeling Innsbruck voor families

Familiewandeling in Wildermieming. Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer

Bergwandelingen helemaal naar de top

Heb je weleens gehoord van ‘Gipfelglück‘? Dit is het woord wat bergwandelaars gebruiken om het gelukzalige gevoel te beschrijven wat je overkomt wanneer je de top van een berg bereikt. Regio Innsbruck biedt jou alle mogelijkheden om dit gevoel zelf te ervaren. Zelfs wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met bergwandelen, kan je een bergtop bereiken. Een aantal wandelingen start met een ritje met de gondel. Hier begin je op grote hoogte en is de weg naar de top niet zo lang meer. Maar er zijn ook bergwandelingen naar de top die niet met een gondel beginnen.

De duur van een bergwandeling naar de top ligt tussen de 3 uur en 5,5 uur. Kijk hier voor het complete aanbod van bergwandelingen helemaal naar top. 

wandeling naar de top

Dit is Gipfelglück. Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer.

Belangrijke informatie voor deelname aan het wandelprogramma

Ben jij ook zo enthousiast over dit wandelaanbod? Dan hebben we nog een paar tips voor je:

  • Wacht niet te lang met boeken, Innsbruck is een populaire bestemming.
  • Deelname aan het wandelprogramma is gratis met de Welcome Card.
  • Zorg voor goede outdoorkleding (regenjas, wandelbroek, wandelshirt).
  • Zorg voor goede wandelschoenen en dito sokken.
  • Neem zonnecreme mee.
  • Stop voldoende eten en drinken in je wandelrugzak.
Mountainkart Muttereralm

Mountainkarts op de Muttereralm. Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer.

In Innsbruck is nog veel meer te beleven!

In de regio Innsbruck is nog veel meer te ontdekken. Naast 18 begeleide wandeltochten per week, zijn er ook nog 7 begeleide mountainbiketochten gratis inbegrepen bij de Welcome Card.

En wat denk je van een bezoek aan de historische Hofkirche of de Alpendierentuin? Of ga je liever zwemmen in kraakheldere bergmeren en zwembaden? En wie echt iets bijzonders wil, gaat mountainkarten op de Muttereralm. In Innsbruck kan het allemaal! Kijk voor meer inspiratie op de officiële website van Innsbruck en omgeving.

vakantie Oostenrijk » Tirol » Innsbruck » Ontdek de mooiste bergwandelingen van Innsbruck met het gratis bergwandelprogramma

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..