De Hofkirche is een van de hoogtepunten van Innsbruck

Tijdens een bezoek aan Innsbruck, mag een bezoek aan de Hofkirche niet ontbreken. De kerk en het praalgraf van Keizer Maximiliaan is één van de bekendste bezienswaardigheden van Innsbruck. De Hofkirche is ook wel bekend als de Schwarze Mander Kirche (zwarte mannen kerk) vanwege de vele zwarte, bronzen beelden die hier staan.

In de kerk bevindt zich een van de mooiste praalgraven van Europa. Wij bezochten Innsbruck en de Hofkirche met de Nederlandse gids Mary. Zowel wijzelf als onze kinderen (die alles bewonderend vastlegde met hun kindercamera) waren diep onder de indruk.

Een bezoek aan de Hofkirche Innsbruck

De bronzen beelden zijn adembenemende mooi.

De beroemde Keizer Maximiliaan

Bij de kassa kunnen we kiezen om alleen de Hofkirche te bezoeken, of ook het aangrenzende Landesmuseum. Met de SKI+CITY pas zijn beide gratis te bezoeken en we kiezen voor een combiticket. We beginnen ons bezoek in een klein zaaltje, dat bij het Landesmuseum hoort en dat helemaal gewijd is aan Keizer Maximiliaan, één van de eerste grote Keizers van Europa. Op een speelse en kindvriendelijke manier leren we binnen 10 minuten enorm veel over deze bijzondere man, die zelfs een tijdlang de Keizer van Nederland was. Leuk en interessant!

Maximiliaan was behalve een Keizer ook uitvinder, kunstenaar en staatshervormer. Hij is bij bevolking van Tirol nog altijd bekend en geliefd. Tijdens onze stadswandeling door Innsbruck komen we hem nog vaak tegen. En ook tijdens de wintersport, in de skigebieden rondom Innsbruck komen we zijn naam vaak tegen bij berghutten. Een bijzonder man, in ieder opzicht.

Hofkirche Maximilian

De kindvriendelijke tentoonstelling over Keizer Maximiliaan.

28 koningen op ware grootte

Het hoogtepunt van ons bezoek aan de Hofkirche is de zaal die is ontworpen als praalgraf voor Maximiliaan. Maar waar hij, gek genoeg, uiteindelijk niet is begraven. Onze kinderen kijken hun ogen uit naar de 28 levensgrote beelden van middeleeuwse Koningen. We willen niet te veel verklappen, maar we zien onder meer veel Habsburgers, maar ook Filips de Goede, Maria van Bourgondië en zelfs de legendarische Koning Arthur.

Indrukwekkend Hofkirche Innsbruck

De kinderen kijken hun ogen uit naar de 28 beelden van Koningen.

Extra tentoonstelling

In het Landesmuseum is ook een zaal waar tijdelijke tentoonstellingen worden georganiseerd. Wij waren er in de week voor kerst (de kerstmarkten van Innsbruck zijn een absolute aanrader) en toen stonden er tientallen prachtige kerststallen (‘krippen’) uitgestald. Vergeet daarom niet om er even langs te lopen.

Extra tentoonstelling bij de Hofkirche in Innsbruck.

De kerststallen tentoonstelling.

Hofkirche Innsbruck: praktische informatie

Voor iedereen die de Hofkirche zelf een keer wil bezoeken staat hieronder alle praktische informatie zoals openingstijden, het adres, parkeren en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele openingstijden zijn te vinden op de officiële website van het museum.

Openingstijden van de Hofkirche

Het museum en en de kerk zijn het hele jaar door dagelijks geopend. De openingstijden zijn op maandag tot zaterdag van 9:00 uur tot 17:00 uur. Op zondag is de Hofkirche geopend van 12:30 uur tot 17:00 uur. Op feestdagen kunnen aangepaste openingstijden gelden.

Duur van een bezoek

Reken voor een bezoek op ongeveer 30-60 minuten. Wanneer je alleen de kerk met de koningen bezoekt, heb je aan ongeveer 20 minuten genoeg.

Adres en parkeren

Het adres van de Hofkirche is: Universitätsstrasse 2, Innsbruck.
Het museum ligt echt midden in het centrum van Innsbruck.
Je kunt parkeren in een van de parkeergarages in de buurt , of in de garage bij de Nordkettenbahn. Het eenvoudigste is om de auto te navigeren naar: Kaiserjägerstraße 1, Innsbruck, dit is een enorme ondergrondse parkeergarage middenin de stad.

Kosten van entree

De entreeprijzen zijn:

  • volwassenen:  € 8,-
  • kinderen (tot 18 jaar): gratis
  • Gratis met de SKI+CITY pas, de Innsbruck Card en de Innsbruck Card Light.

Voor senioren en studenten gelden aangepaste tarieven. Wanneer je in de winter in de buurt van Innsbruck bent, heb je met de SKI + CITY pas niet alleen toegang tot 13 skigebieden in de regio, maar ook gratis entree bij 22 topattracties. Waaronder de Hofkirche en het betoverende Swarovski Kristallwelten. Ook in de zomer is er een vergelijkbare pas. Deze heet ‘Innsbruck kaart

Tip: neem een gids in Innsbruck

Tot slot nog een tip voor iedereen die naar Innsbruck gaat. Met een gids zie en ervaar je veel meer van deze bijzondere stad. Wij werden tijdens ons bezoek begeleid door Nederlandse stadsgids Mary Kapferer Leenders en waren erg blij dat ze met ons mee was. Naast dat zij de leukste plekjes van de stad kent, vertelt ze talloze leuke anekdotes waardoor groot en klein in korte tijd heel veel leren over de zeer interessante geschiedenis van Innsbruck, Tirol en Oostenrijk. Wil je zelf ook een keer met Mary op pad? Vraag dan naar de mogelijkheden bij het toerismebureau van Innsbruck.

Bergfamilie.nl » vakantie Oostenrijk » Tirol » Innsbruck » De Hofkirche is een van de hoogtepunten van Innsbruck

verder lezen op bergfamilie.nl

2 opmerkingen

I Love Innsbruck 14 augustus 2021 - 18:04

Hallo, leuke pagina over de Hofkirche met informatie. Dat met die zwarte mannen herken ik wel 🙂

Ik kwam hier via Google vanwege research voor mijn eigen website. Succes!

Antwoord
H.Hovestad 9 april 2022 - 17:50

Innsbruck
JAREN , JAREN GELEDEN ben ik in de kerk geweest de beelden stonden toen niet in de kerk , in het paleis. De overleden, zou in het paleis willen begraven, met de brons beelden, hij is daar nooit begraven, niemand weet ook niet waar hij dan wel is begraven. De kerk als het paleis waar. toen de bronzen beelden stonden, is zeker de moeite waard, een stuk geschiedenis. Ze waren machtig het was het eerste koninkrijk met veel macht ze hebben overal gezeten, veel oorlogen hebben zij op hun naam. Ze waren in Oostenrijk, in Duitsland etc De geschiedenis van de Habsburgers is zeer interessant. Ik ben er jaren geleden geweest, ben steeds af en toe nog met de geschiedenis van de Habsburgers mee bezig.

Antwoord

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.