Review Salewa Lima: dé ideale slaapzak voor huttentochten

Toen wij deze zomer plannen maakten om een huttentocht te lopen, kwamen we er achter dat het dit jaar verplicht is om je eigen slaapzak mee te nemen. We gingen op zoek naar een klein model en kozen voor Salewa Lima Lightweight. Deze compacte, lichtgewicht slaapzak is speciaal ontwikkeld om mee te nemen naar de berghut. In deze review lees je hoe die beviel.

Slaapzak rits

Samenvatting review Salewa Lima lichtgewicht slaapzak

Ideaal voor: huttentochten, trekkings en warme nachten op de camping.
Wat is leuk: fijne, kleine, lichtgewicht slaapzak.
Wat is minder: ongeschikt voor hele brede mensen.
Comfort temperatuur: ca. 15 graden.
Lengte: 215×78 cm uitgerold.
Model: mummie (met capuchon).
Materiaal: 100% polyester.
Gewicht: ca 700 gram
Kopen: adviesprijs 79,95 euro . Nu in de aanbieding bij Bergfreunde.nl.

Salewa Lima review

Volledige review Salewa Lima lichtgewicht slaapzak

Ben jij van plan om een huttentocht te maken? Door voor de juiste slaapzak te kiezen, kan je veel gewicht en plek in je rugzak besparen. Speciaal daarvoor heeft Salewa de Lima Lightweight op de markt gebracht. Een slaapzak die een kleine verpakkingsgrootte heeft, licht van gewicht is, maar wel warm en comfortabel.

De zomer heb ik deze slaapzak mee genomen naar verschillende berghutten in Frankrijk en Oostenrijk. Daarnaast heb ik hem ook meegenomen tijdens een korte campingtrip. Mijn ervaringen heb ik hieronder beschreven.

Deze slaapzak is gemaakt voor de berghut.

Compacte, lichtgewicht slaapzak

Het eerste wat mij opvalt aan deze slaapzak is het formaat. In vergelijking met een reguliere slaapzak is de Lima vier tot vijf keer zo klein. Dat scheelt een hoop plek in de rugzak. De slaapzak weegt 700 gram. Daarmee is het niet de aller lichtste slaapzak die verkrijgbaar is, maar hij is een flink stuk lichter dan een gemiddelde slaapzak.

Deze slaapzak heeft maar een kwart van het volume. Compact en lichtgewicht

Deze slaapzak is 4-5 keer zo klein.

Comforttemperatuur 16 graden: voor de berghut en camping

Salewa Lima heeft een comforttemperatuur van 16 °C. Dat is meer dan voldoende voor in de berghut. Ook tijdens de paar nachten op de camping is het niet te koud. Heb jij het wel snel koud?  Dan kan je er voor kiezen om een lakenzak mee te nemen. Deze zorgt voor een paar graden extra isolatie. Bovendien ben je op die manier super flexibel. Is het warm? Dan slaap je gewoon zonder je lakenzak. Is het wat frisser? Dan neem je de lakenzak erbij! Dit scheelt al snel 5 tot 10 graden.

Ook te gebruiken als deken

In tegenstelling tot veel andere mummie slaapzakken, kan de Salewa Lima ook worden gebruikt als deken. De rits kan tot helemaal onderaan open. Wil je graag samen met je partner in een slaapzak slapen? Dan kan je er voor kiezen om ze aan elkaar te ritsen. Zorg er dan wel voor dat je een slaapzak met de rits links en een slaapzak met de rits rechts koopt.

Heerlijk slapen

De slaapzak slaapt overigens heerlijk. Salewa Lima is gemaakt van polyester, maar voelt zacht aan. Ik vind het materiaal ook warm en comfortabel.

Prima slaapzak voor in de tent

Op warme zomernachten kan je er ook mee camperen.

Duurzaamheid

Het is moeilijk om deze slaapzak te beoordelen op duurzaamheid. Het merk Salewa doet heel erg zijn best om zo duurzaam en ethisch mogelijk te produceren. Ze hebben daar ook diverse certificeringen mee behaald. Aan de andere kant is polyester geen natuurlijk product en heb ik niet kunnen achterhalen of het polyester bijvoorbeeld gerecycled is.

Is duurzaamheid voor jou belangrijk? Door de slaapzak op de juiste manier te wassen, gaat de slaapzak een stuk langer mee. Wil je de slaapzak minder vaak wassen? Gebruik dan een lakenzak. Dan blijft je slaapzak langer schoon en fris en hoeft het minder vaak gewassen te worden.

Synthetische slaapzak wassen

Was een synthetische slaapzak met Nikwax Tech Wash.

Conclusie review Salewa Lima lichtgewicht slaapzak

Ben je op zoek naar een goede slaapzak voor een huttentocht? Dan is Salewa Lima een uitstekende keuze. De slaapzak is klein opvouwbaar, weegt weinig en past zo in iedere wandelrugzak. Salewa Lima is onder meer te koop via de webshop van Bergfreunde.

Slaapzak » Review Salewa Lima: dé ideale slaapzak voor huttentochten

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..