Review Quecha slaapzak Arpenaz 15: onze ervaring met deze goedkope zomerslaapzak

Voor betaalbare outdoorkleding en kampeerspullen is ben jij Decathlon op de juiste plek. De Franse winkelketen heeft een enorm assortiment en de prijs / kwaliteit verhouding is ook nog eens erg goed. Toen we voor onze kampeertrip op zoek gingen naar een goede slaapzak, stuitten we bij Decathlon op de Arpenaz 15, een slaapzak die nog geen 20 euro kost en ideaal is voor zomerse kampeervakanties.

Slaapzak, tent, uitzicht, kamperen

Uitgebreide review.

Samenvatting review Quecha slaapzak Arpenaz 15

Ideaal voor: kamperen in Zuid Europa, festivals en logees.
Wat is leuk: goedkope zomerslaapzak.
Wat is minder: ongeschikt voor huttentochten.
Comfort temperatuur: ca. 15 graden.
Lengte: 200×80 cm uitgerold.
Model: deken (rechthoekig).
Materiaal: polyester vulling en hoofdstof.
Gewicht: ca 1.100 gram
Kopen: adviesprijs 17,99 euro . Bekijk de actuele prijs

Volledige review Quecha slaapzak Arpenaz 15

De goedkoopste Decathlon slaapzak is de Quecha Arpenaz 15. Deze slaapzak kost nog geen 20 euro en is daarmee een van de goedkoopste slaapzakken de in Nederland verkrijgbaar zijn. Arpenaz 15 is verkrijgbaar in twee kleuren: donkergrijs en mintgroen en wordt geleverd in een ruime opbergzak.

De quecha slaapzak in een tent

De slaapzak is verkrijgbaar in twee kleuren.

Comforttemperatuur 15 graden: voor warme zomernachten

Wij kamperen doorgaans alleen in de zomer. In het voor- en najaar vinden we het te koud om te kamperen. We kiezen daarom voor het model met een comforttemperatuur van 15 graden. Voor een kampeervakantie in Kroatië is dit meer dan voldoende. Tijdens onze vakanties hebben we het geen enkele nacht koud gehad.

Heb jij het wel snel koud? Dan kan je beter kiezen voor de Arpenaz 10. Deze heeft een comforttemperatuur van 10 graden. Je kunt er ook voor kiezen om een lakenzak mee te nemen. Deze zorgt voor een paar graden extra isolatie. Bovendien ben je op die manier super flexibel. Is het warm? Dan slaap je gewoon zonder je lakenzak. Is het wat frisser? Dan neem je de lakenzak erbij! Dit scheelt al snel 5 tot 10 graden.

Quecha slaapzak decathlon test

..

Warm en comfortabel

Arpenaz slaapzakken zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Dit is warm, ademend en door de zachte tijd (binnen voering) ook nog eens erg comfortabel. Enige nadeel aan het materiaal is dat het behoorlijk kraakt. Bijvoorbeeld wanneer je je omdraait in je slaap. Maar wanneer jij (of je reisgenoten) hier geen last van hebben, is dat natuurlijk geen probleem.

Wanneer je de rits van de slaapzak helemaal open doet, kan je de slaapzak trouwens ook als deken gebruiken.

Veel volume

Arpenaz 15 is een prima slaapzak voor op de camping, festival of thuisgebruik. Voor huttentochten of meerdaagse hikes is de slaapzak ongeschikt. De slaapzak is namelijk behoorlijk volumineus en neemt daardoor veel te veel ruimte in de wandelrugzak in. In deze gevallen kan je beter voor een compacte lichtgewicht slaapzak kiezen.

Alpenmarmotten spotten.

Deze slaapzak neemt enorm veel plaats in de rugzak in.

Duurzaam?

Deze Decathlon slaapzak is gemaakt van polyester. Daarbij is gekozen voor bi-ton ‘dope-dyed’ verfmethode om de milieu-impact van de slaapzakken te verminderen. Bij deze methode worden de draden worden al tijdens het spinnen geverfd, zodat er minder water nodig is en er minder fijnstof wordt uitgestoten.

Is duurzaamheid voor jou belangrijk? Door de slaapzak op de juiste manier te wassen, gaat de slaapzak een stuk langer mee. Wil je de slaapzak minder vaak wassen? Gebruik dan een lakenzak. Dan blijft je slaapzak langer schoon en fris en hoeft het minder vaak gewassen te worden.

Synthetische slaapzak wassen

Was een synthetische slaapzak met Nikwax Tech Wash.

Conclusie review Quecha slaapzak Arpenaz 15

Ben je op zoek naar een slaapzak voor op de camping in Frankrijk, Italië of Spanje? Dan is Quecha Arpenaz een prima keuze. Deze Decathlon slaapzak is gevuld met polyester, comfortabel en ook als deken te gebruiken en verkrijgbaar voor 17,99 euro.

 

Slaapzak » Review Quecha slaapzak Arpenaz 15: onze ervaring met deze goedkope zomerslaapzak

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..