5 x extra genieten van je herfstwandelingen

Herfstwandelingen zijn bijzonder. De temperatuur is aangenaam, het hoogseizoen en de drukte zijn voorbij, de lucht voelt fris en het ruikt zo heerlijk in de bossen. Ondanks dat we in Nederland herfstvakantie hebben, zijn er relatief weinig Nederlanders die deze vakantie in de bergen doorbrengen. Prima, want zo blijft het rustig. Maar ook zonde, want deze mensen missen veel moois.

Daarom deel ik graag onze top 5 genietmomenten van herfstwandelingen in de bergen.

1. Eindeloze uitzichten

Sommige mensen zeggen dat het komt door de luchtvochtigheid. Andere door de kou. Hoe dan ook, de uitzichten zijn eindeloos. We kunnen verder kijken dan in ieder ander seizoen. Elke herfst ben ik weer verbaasd welke bergtoppen ik opeens met mijn blote oog kan spotten. Veel meer dan in de zomer of winter.

herfstwandeling

2. Actief zonder hitte

Die pittige bergtop, die uitdagende mountainbikeroute of dat beetje extra inspanning tijdens een wandeling. Het gaat allemaal net iets makkelijker in de herfst. De temperatuur ligt een stuk lager dan in de zomer, maar je bent niet zo dik ingepakt als in de winter. De meest veeleisende wandelingen en mountainbike tochten bewaren we daarom altijd voor de herfst.

Met een e-bike door Oostenrijk is sportiever dan je denkt.

3. Sneeuw en zon

Op de gletsjers ligt in de herfst al verse sneeuw. Maar toch zijn er nog volop zonnige dagen. Ideale omstandigheden om te wintersporten. Het liefst maken we sneeuwwandelingen op zonnige dagen. De overdosis aan licht die je dan krijgt, geeft veel energie. En het is voor ons de perfecte omschakeling van het het zomerseizoen naar het winterseizoen.

wandelen op de dachstein gletsjer, alpinisten op de gletsjer

4. De mooiste foto’s en video’s maak je in de herfst

Het licht is zacht, de temperatuur aangenaam en het is niet zo druk. Geen wonder dat er juist in de herfst zoveel nieuwe dronebeelden van Oostenrijk online komen. Met een drone maak je in de herfst de mooiste video’s en foto’s. Kijk maar naar de beelden hieronder. Maar ook met je gewone camera (of zelfs met een goede kindercamera), kan je je hart ophalen op een gemiddelde dag in de herfst.

5. Paddenstoelen en wild

De herfst is de perfecte tijd om paddenstoelen en wild te spotten (en te eten, voor de liefhebbers). Zelf trekken we er regelmatig op uit om paddenstoelen (en bessen!) te verzamelen. Wanneer je de gebaande paden verlaat en stil bent, zie je daarbij regelmatig wat groot of klein wild voorbijkomen. Heel regelmatig zien we eekhoorntjes, konijnen en hazen. Andere dieren de we deze herfst tegenkwamen zijn gemzen en reeën. En dat blijft gewoon heel bijzonder, om oog in oog te staan met de bewoners van het bos.

Tip: wanneer je in bezit bent van een drone, en opnames maakt in de herfst, check je beelden dan extra goed op wild. De kans is groot dat je per ongeluk wat hebt vastgelegd.

paddestoelen eekhoorntjesbrood

Waar geniet jij het meest van?

Ben je enthousiast (geworden) over een herfstwandeling in de bergen? Of ga je al jaren tijdens de herfst de bergen in? Laat ons dan weten waar jij enthousiast van wordt, we zijn heel benieuwd!

Inspiratie » 5 x extra genieten van je herfstwandelingen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..