6 redenen om vaker onder de bomen te wandelen

Op dit moment ligt het openbare leven op veel plaatsen stil. We mogen vanwege de maatregelen omtrent Corona in Oostenrijk niet meer naar ons werk of school en worden geacht zo veel mogelijk thuis te blijven. Toch is het ook in deze tijd belangrijk om elke dag voldoende te bewegen en een ‘frisse’ neus te halen. Wij lopen dan het liefst onder de bomen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt nu dat wandelen onder de bomen heel veel goede uitwerkingen op het menselijke lichaam heeft. Wil je weten welke? Lees dan snel verder…

vaker door het bos wandelen

Kijk omhoog in het bos en geniet van dit ‘uitzicht’.

Bomen maken blij!

Wist je dat bomen radon uit het grondwater opnemen en via de bladeren uitstoten? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Radon er voor zorgt dat je stemming verbeterd. Door regelmatig tussen de bomen te wandelen verlaag je de kans op depressie. Van dit soort dingen worden wij best wel blij! Jij ook?

Bomen versterken het immuunsysteem

Tijdens een wandeling door het bos, krijgt je immuunsysteem een flinke boost. Er zijn maar weinig plaatsen waar de biodiversiteit groter is dan tussen de bomen. Dingen als schimmels, bacteriën en etherische oliën worden gedurende een boswandeling door de huid en luchtwegen opgenomen in het lichaam en versterken zo het immuunsysteem. Je wordt dus niet alleen blij van een wandeling onder de bomen, maar ook nog eens gezond.

Bomen maken blij!

Bomen maken blij en versterken het immuunsysteem!

Bomen verlagen de bloeddruk

Last van hoge bloeddruk? Dan moet je zeker even het bos in. Een wandeling van een kwartier in een boomrijke omgeving verlaagt de hartslag en de bloeddruk. In tegenstelling tot een stadswandeling, reduceert een wandeling door het bos of het park het stresshormoon dat zorgt voor de hoge hartslag en bloeddruk.

Een boswandeling werkt rustgevend

Het kwetteren van vogels en het geruis van de bomen stimuleren tijdens een boswandeling je Parasympathetisch zenuwstelsel. Dit belangrijke deel van ons zenuwstelsel is verantwoordelijk voor ontspanning en regeneratie van lichaamscellen. Een wandeling onder de bomen zorgt er voor dat je ontspant en is daarmee een ideaal middel om het hectische stadsleven te compenseren.

Het bos is de perfecte sportplaats

Wandelingen door het bos gaan vaak over glibberige paden, boomwortels en stenen. Het hele lichaam moet ingezet worden en elke stap moet bewust gezet worden. Een perfecte oefening voor je evenwicht en balans dus. Wanneer je regelmatig met kinderen door het bos wandelt, zie je hun motoriek heel snel toenemen. En dat geldt natuurlijk ook voor volwassenen.

Het bos is een speelplaats voor groot en klein.

Bomen zijn gewoon gezond

Behalve bovenstaande effecten zijn bomen ook om andere redenen gezond. Ze zuiveren de lucht, nemen CO2 op en zorgen voor verkoeling op hete dagen. Allemaal goede redenen om zo veel mogelijk tijd onder de bomen door te brengen!

Enthousiast geworden? Zorg voor een goede uitrustig

Ben je door dit artikel enthousiast geworden? En wil je ook meer tijd tussen de bomen door brengen? Vergeet dan ook niet om een goede uitrusting te zorgen. Zorg er voor dat je goede wandelschoenen en dito wandelsokken draagt. Zorg voor een kleine wandelrugzak en vergeet ook niet om een regenjas mee te nemen. Op die manier kan je onder alle omstandigheden het bos in. En zo werken aan je fysieke en mentale gezondheid!

 

 

Wandelen » 6 redenen om vaker onder de bomen te wandelen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..