Beste kindercamera 2023: zo koop je een goede camera voor je kind

Ben je op zoek naar de beste kindercamera? Dan delen we graag onze tips met jou. We hebben dit proces meermaals doorlopen en delen in dit artikel onze tips voor een goede kindercamera.

Toen onze zoon graag een kindercamera wilde hebben, gingen we op onderzoek uit. Want wat maakt fototoestel geschikt voor kinderen? Is een kindercamera echt anders dan een regulier fototoestel?

Uiteraard is dat zo. Maar er is zoveel informatie, dat we besluiten om het in dit artikel te delen. Wil je de informatie liever laten voor wat het is en gewoon snel de beste kindercamera kopen? Bekijk dan hieronder de 3 favorieten fototoestellen voor kinderen.

 

Fototoestel kind kopen? Bekijk snel de top 3 kindercamera's
Fototoestel kind kopen? Bekijk snel de top 3

De beste kindercamera 2023

We hebben ons er uitvoerig in verdiept en eindeloos veel reviews gelezen. Uiteindelijk kwamen we tot onderstaande ‘shortlist’ van voor het kinderfototoestel.

Nikon Coolpix W150 – onze favoriete kindercamera

Soort camera: digitale compact camera voor kind.
Beeldkwaliteit: 13,2 megapixels.
Film mogelijkheid: ja, tot 1,5 uur.
Waterdicht: ja, tot 10 meter.
Stootvast: ja, zeer stootvast.
Wat is leuk: camera is robuust en intuïtief in gebruik, volwaardige camera voor kind vanaf 7 jaar.
Wat is minder: prijzig voor een kinderfototoestel.
Kopen: voor €180,15.

Dit is onze favoriete kindercamera. Onze zoon werd ingepakt door de blauwe kleur en het toffe design. Het kinderfototoestel werkt zeer intuïtief waardoor hij er direct mee aan de slag kon. Fotograferen, inzoomen, uitzoomen, flitsen, selfie maken, filmen. Alles werd direct getest. De camera gaat vaak mee naar buiten en is (helaas) al de nodige keren gevallen. Gelukkig kan de camera tegen een stootje. Daarnaast is dit de meest volwaardige fotocamera voor kinderen. Meer fototoestel dan speelgoed ?

Let op! Deze kinder fotocamera wordt geleverd zonder SD kaart en zonder beschermhoes. Wij adviseren deze direct los bij te bestellen.


VTech Kidizoom – kindercamera vanaf 3 jaar

Soort camera: digitale compact camera voor kind.
Beeldkwaliteit: 5 megapixels.
Film mogelijkheid: ja.
Waterdicht: helaas niet.
Stootvast: ja, zeer stootvast.
Wat is leuk: makkelijk te bedienen camera voor kinderen vanaf 3 jaar. 
Wat is minder: lage fotokwaliteit, meer speelgoed dan kinderfototoestel.
Kopen: voor €65,95.

Dit kinderfototoestel is uitermate makkelijk om te bedienen. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen hiermee al uit de voeten. Naast foto’s maken, kunnen ze ook geluidsopnames en filmjes maken met hetVT Kidizoom kinderfototoestel. De kindercamera wordt geleverd met draadloze koptelefoon. Eventueel kan er nog een bijpassende cameratas bij besteld worden. Al is dit laatste niet nodig. De vormgeving is zo robuust dat deze kindercamera een flink stootje kan hebben. 

Op deze kindercamera kunnen ook spelletjes gespeeld worden. Zo is dit het ideale speeltje voor je kind tijdens momenten van rust. Wij adviseren een geheugenkaart bij deze camera aan te schaffen. Zo kan je van alle functies gebruik maken. 


Fujifilm Instax – instant camera voor kinderen en volwassenen

Soort camera: digitale instant camera (polaroid).
Beeldkwaliteit: 62mm * 46mm.
Film mogelijkheid: nee, instant camera.
Waterdicht: nee.
Stootvast: ja.
Wat is leuk: instant camera print de gemaakte foto’s direct, scherpe foto’s.
Wat is minder: minder geschikt voor op reis, perfect voor feestjes en festivals.
Kopen: voor €75,-.

Fujifilm Instax is een instant camera (ook wel polaroid). Met een druk op de knop maak je een foto die direct afgedrukt wordt. Voor kinderen is dit ideaal en heel tastbaar. Ze zijn direct enthousiast over Fujifilm Instax camera mini 11. De foto’s zijn redelijk scherp voor het polaroid principe. En het is natuurlijk gewoon heel leuk om analoge foto’s te hebben. Fujifilm Instax is een goedkope camera, maar de bijhorende Fujifilm Instax film (papier waar de foto’s op gedrukt worden) is best prijzig. Je betaald ongeveer € 0,80 per foto hiervoor.

Fujifilm Instax ziet er wel cool uit en nog beter wordt het in de bijhorende cameratas. Een hele leuke camera voor dagjes uit, festivals, feesten en evenementen. Wil je Fujifilm Instax gebruiken tijdens het rondreizen of kamperen? Dan adviseren we er gelijk een fotoboek of notitieboek bij te kopen, dan kan je de foto’s gelijk inplakken en voorkom je dat ze kwijtraken.


Kindercamera kopen? Let hier dan even op!

Wanneer je een kinderfototoestel koopt, wil je graag een model wat tegen een stootje kan. Kinderen zijn tenslotte wat minder zuinig op hun spullen en ze laten vaker iets vallen.  Verder zijn er nog een aantal zaken die je mee kan nemen in de overweging van je kindercamera. Hieronder noemen we een paar belangrijke.

De prijs van de kindercamera

Naast de prijs van aanschaf, moeten er soms nog extra accessoires bijgekocht worden. Denk aan een SD kaart of een cameratas. In geval van de Fujifilm Instax camera moeten er zelfs nog Instax print gekocht worden. Wanneer je prijzen van kindercamera’s vergelijkt, neem deze extra kosten dan mee in je vergelijking. 

Functies van de camera

Direct polaroid foto’s, een hoge kwaliteit digitale foto of een kindercamera waar ook spelletjes op gespeeld kunnen worden? Bovenstaande modellen bieden allemaal iets totaal verschillends. Voor ons was de keuze makkelijk gemaakt. Wij kochten een kindercamera voor tijdens het rondreizen. Voor het fotograferen van natuur. Nikon Coolpix W100 was een logische keuze. Zowel voor onszelf als voor onze zoon. Maar wil je kind liever thuis fotograferen, op feestjes en selfies maken? Dan is de Fujifilm Instax de beste keuze. En voor kinderen die voornamelijk spel en vermaak zoeken in een kindercamera raden we VTech Kidizoom aan.  

Scherpe foto’s

Wil je kind serieus foto’s maken? Dan is de Nikon Coolpix W100 de juiste keuze. Dit kinderfototoestel maakt scherpe foto’s en kan net iets meer (zoomen, bewerken). Wie hoge kwaliteit foto’s wil hebben, kiest voor dit toestel. Maar wanneer scherpe foto’s geen vereiste zijn, is Nikon Coolpix W100 toch wat prijzig. En is een voordeligere camera wellicht ook prima. 

Robuust

Voor kleine kinderen is VTech Kidizoom het meest robuust. Al kan Nikon Coolpix W100 ook echt veel hebben. VTech kan gebruikt worden door kinderen vanaf 3 jaar, met de Nikon kindercamera is het advies vanaf 7 jaar. De bediening van Nikon Coolpix W100 is ook iets gecompliceerde dan de VTech variant. 

Fotocamere kind - ontdekt je kind een nieuwe passie?
Fotocamere kind – ontdekt je kind een nieuwe passie?

Kinderfototoestel versus telefoon

Waarom zou je voor een kind een kindercamera kopen? Voor ons was het kopen van een kindercamera iets heel normaals. Maar we merkten dat mensen om ons heen deze vraag hadden. Een beetje moderne telefoon heeft immers een prima camera. Allereerst wil ik graag aangeven dat dit een persoonlijke keuze betreft. En ik kan alleen maar mijn eigen beweegredenen voor mijn eigen keuze toelichten. Komt ie:

De eerste keuze voor een foto is de fotocamera

Wij reizen enorm veel en maken behoorlijk wat foto’s. Natuurlijk maak ik er ook wat met mijn telefoon, maar als ik een mooie foto wil maken, dan pak ik toch de camera. Een camera maakt mooiere foto’s dan een telefoon, kan meer en werkt fijner. 

Soms willen we zonder telefoon weg

Er zijn momenten dat ik mijn telefoon bewust niet meeneem, met name tijdens wandelingen met de kinderen en fietstochten. Zonder telefoon heb ik maar aandacht voor de mensen waarmee ik ben en de omgeving waarin we zijn. Wanneer ik continue mijn telefoon moet pakken voor een foto, dan zie ik ook de binnengekomen berichten, gemiste oproepen of de buienradar die regen voorspelt. Dit alles leidt mij af van het reizen en de natuur. Vanzelfsprekend is dit met een fotocamera geen enkel probleem. 

Ik wil nog even geen telefoon voor de kinderen

Een kindercamera vind ik leuk en van toegevoegde waarde. Er worden vaak onbekende dieren / planten / bloemen gefotografeerd en uiteraard veel foto’s van onszelf gemaakt. Het wekt de indruk dat onze kinderen zich meer bewust worden van waar we zijn en wat we op dat moment doen. Een telefoon lijkt mij eerder afleiding te geven van waar we zijn en wat we doen. Voorlopig geef ik mijn kinderen dan ook liever geen telefoon. Maar wel een camera ?

Een camera zorgt voor meer bewustzijn

Zoals hierboven ook al beschreven. Vaak gebeurd ongeveer zoiets: ‘oh mama, kijk deze bloemen, kan je dit eten?’. ‘Ik heb geen idee, zet maar op de foto, dan zoeken we het thuis uit’. 

Datzelfde gebeurd met vogels, insecten, bomen, en ga zo maar door. Onze kinderen zien meer, gaan meer op in details en zijn minder afgeleid door zaken van buitenaf. Daarbij zoeken ze daadwerkelijk uit wat ze onderweg gefotografeerd hebben. 

Wellicht ontdek je een passie

Ten slotte was het voor mij ook een klein beetje de gedachte: misschien vinden ze het wel heel leuk en ontpopt zich een kleine fotograaf. Wellicht ontdekt één van de kinderen een passie. Het lijkt me namelijk een hobby / beroep waar je ontzettend veel plezier van kan beleven. Dus ik wil ze er in ieder geval mee in aanraking laten komen.

Zoals gezegd, dit zijn mijn persoonlijke redenen. Geen wijsheden, geen feiten, alleen maar een mening. Daarbij scheelt het ook enorm dat onze kinderen geen interesse in mobiele telefoons hebben… Dat maakt deze keuze erg makkelijk. 

Foto maken Nikon Coolpix W100 gebruiksvriendelijke compactcamera
De fotocamera’s gaan altijd mee als we gaan wandelen.
Bergfamilie.nl » Gear » Foto compactcamera » Beste kindercamera 2023: zo koop je een goede camera voor je kind

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk