De reuze zippline in Serre Chevalier: pure adrenaline kick

Ruim 1 kilometer lang met 100 kilomter per uur ruim 300 hoogtemeters afdalen door de lucht? Niet iedereen zal gelijk volmondig ‘ja’ roepen denk ik. Maar afgelopen zomer in Serre Chevalier, stemden wij volmondig in met deze uitdaging. Wij, dat zijn in dit geval twee volwassenen en twee kinderen. Nu laten we onze eigen kinderen natuurlijk niet zomaar even met dit soort snelheden afdalen. We deden eerst even een klein online onderzoek. Dit onderzoek resulteerde in zo’n enorm enthousiasme dat de afdaling daarna onvermijdelijke was. En onvergetelijk. Want dit was een hoogtepunt, in ieder opzicht!

Reuze zippline in Serre Chevalier

Op de top van Serre Chevalier

Overzicht van de reuze zippline in Serre Chevalier

Waar: Chantemerle, op de top van de Serre Chevalier.
Toegankelijk voor: iedereen met een lichaamsgewicht tussen de 25 kg in 120 kg.
Lengte: 1,1 kilomter.
Hoogtemeters: 300 hoogtemeters.
Snelheid: tot 100 kilomter per uur.
Openingstijden: dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur (reserveer vooraf!).
Prijzen: 39 euro per afdaling, families betalen 33 euro per persoon (2 ouders, 2 kinderen).

met alle attributen bij de zippline

Met al onze attributen op het platform

Onze ervaring met de zippline

Wij hebben een reservering voor de Tyrolienne Géant om 15.00 uur. Zoals afgesproken, melden we ons 15 minuten eerder bij het platform. Deze tijd blijken we nodig te hebben om alle veiligheidsmaterialen aan ons lichaam te bevestigen. We mogen kiezen of we alleen in een zitje willen, of samen. Iedereen wil alleen. We krijgen allemaal nog een helm op ons hoofd en een flinke katrol in onze handen gedrukt. Zonnebrillen hebben we al op, anders hadden we deze hier ook nog gekregen. Zo lopen we ingesnoerd en bepakt naar het platform van de zippline toe.

samen van de zippline in Serre Chevalier

Er gaan steeds twee mensen tegelijk.

Trois, deux, une

Kinderen gaan voor. Ten eerste omdat ze zichzelf direct op de voorgrond plaatsen en niet kunnen wachten op dit avontuur. Ten tweede omdat ik het fijn vind om zelf te kunnen zien dat ze veilig de overkant halen. Zonder angst nemen ze plaats. Ze tellen in het Frans af en daar gaan ze. Ik hoor kreten van plezier terwijl ze door de lucht heen vliegen. De armen wijd gespreid. Mijn hart klopt steeds een beetje sneller.

Daarna zijn we zelf aan de beurt. Ik laat me insnoeren door de begeleider. Overigens ben je tijdens dit proces ook nog eens gezekerd aan het platform. Er kan dus echt helemaal niks misgaan. Ik kijk de diepte in en haal diep adem. Blijkbaar heb ik het aftellen gemist, want daar ga ik. Heel even is er schrik. En dan.. het gevoel van vrijheid. Vrijheid op 2491 meter hoogte, met 100 kilometer per uur. Dit gevoel, dit uitzicht, het mag nog uren duren.

Uiteraard ben ik veel te snel beneden. Adrenaline giert door mijn lichaam. Dit is te gek. Ik wordt uit mijn bepakking gehezen en alles wordt snel in een tas gestopt. De tas wordt om mijn schouder gehangen en iemand wijst mij de weg naar de stoeltjeslift. Daarmee gaan we weer terug omhoog, om alle spullen in te leveren.

vliegen met de zippline

Dit gevoel!

Hoogtepunt van de vakantie

In de stoeltjeslift praat iedereen door elkaar heen. Wat heb je gezien? Wie ging het snelst (ik heb echt geen idee, maar blijkbaar was dit een wedstrijd)? En wie durfde zijn handen los te laten (ja, dat heb ik gedaan!). Boven leveren we onze spullen in, maar er is nog zoveel adrenaline. Nou ja, die gerbuiken we dan maar voor een ronde mountainkarten. Ik voel me nu zo badd-ass, dat kan er ook nog wel bij.

Nog even nagenieten op de top van Serre Chevalier

Nog even nagenieten op de top van Serre Chevalier

Praktische informatie over de zippline in Serre Chevalier

De Franse naam van de Giant Zippline is Tyrolienne Géante. De zippline begint op de top van Serre Chevalier (de berg, niet de vallei) in Chantemerle. Om hier te komen, moet je met de Ratier gondel naar het middelstation en vervolgens met de kabelbaan naar de top. Trek hier ongeveer 30 minuten voor uit.

Na de afdaling ga je met stoeltjeslift Combes terug naar de top. Vanaf daar kan je naar beneden wandelen of de gonedel omlaag pakken.

Liftkaarten, kaartjes voor de zippline en kaarten voor het mountainkarten kan je allemaal kopen bij het dalstation in Chantemerle. In de ochtend kan het hier behoorlijk druk zijn. Toen wij kwamen, waren ook al een aantal activiteiten volgeboekt. Tijdig reserveren loont, zeker wanneer je, zoals wij, meerdere actviteiten wil doen.

Kom je met de auto naar Chantermerle? Dan kan je parkeren bij het dalstation.

 

Frankrijk » Serre Chevalier » De reuze zippline in Serre Chevalier: pure adrenaline kick

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..