Review: Stanley Flip Straw is de waterfles voor je outdoor activiteiten

Ken je het merk Stanley? Toen ik het logo op de waterfles zag, kreeg ik een flashback naar mijn vroege jeugd. Toen ik met mijn opa naar zijn boot liep. Ik had mijn hand in de zijne, in zijn andere hand had hij zijn viskoffer. Een donkere Stanley thermosfles lag in zijn viskoffer. Het beeld was jarenlang weggeweest, maar nu was het weer daar, bijna 30 jaar later. Een merk wat al zolang meegaat, dat moet wel goed zijn. Dus testte ik een aantal producten uit het huidige assortiment, waaronder deze Flip Straw waterfles van Stanley.

Review Stanley flip straw drinkfles

Altijd bij de hand dankzij het handige handvat.

Samenvatting review Stanley Flip Straw waterfles

Materiaal: 18/18 roestvrij staal, vrij van BPA.
Inhoud: 0.65 liter.
Kleur: geel, grijs, groen of wit.
Houdt dranken koud voor: 12 uur.
Wat is leuk: kwaliteit en levenslange garantie.
Wat is minder: slechts bij een kleine selectie van winkels te koop.
Kopen: voor 34,95 euro.

Stanley flip straw review tijdens wandelen

Dankzij de opvallende kleur vind je hem snel terug in je rugzak.

Complete review Stanley Flip Straw waterfles

Alle nostalgie aan de kant, hoe bevalt deze waterfles nu? We kiezen voor de gele uitvoering, een mooie matte kleur die lekker opvalt in een volle wandelrugzak. Zo hoef ik nooit lang te zoeken.

Flip Straw, drinkfles met rietje

Een drinkfles met een rietje, dat is toch niet echt mijn ding. Althans, zo luidde mijn eerste gedachte. Maar ik weet ondertussen ook dat ik veel meer drink wanneer ik met mijn drinkzak ga hardlopen… Dus ga ik dit keer voor een waterfles met rietje. Ik moet bekennen, de eerste keer dat ik een slok wilde nemen ging ik direct de mist in. Met de tuit in mijn mond gooide ik mijn hoofd achterover. Behalve dat er wat water over mijn gezicht heen liep, kreeg ik er verder geen druppel uit. Logisch natuurlijk, want met een rietje houdt je de fles gewoon recht. Zodat het water het rietje in kan lopen. Na deze wijze les kan er eigenlijk niks meer mis gaan.

Na een aantal wandelingen valt mij op dat mijn waterfles halverwege een wandeling al leeg is. Met mijn ‘gewone’ waterfles (zonder rietje) heb ik genoeg water tot het einde van mijn wandeling. Ik drink tijdens het wandelen dus 2 keer zoveel op deze manier! Een goede bijkomstigheid want door meer te drinken verklein ik de kans op spierpijn, hoofdpijn en kramp tijdens het wandelen.

Water blijft tot 12 uur fris.

Uitstekende isolatie voor al je outdoor activiteiten

Ik drink voornamelijk water tijdens mijn outdoor activiteiten. Maar dan wil ik wel dat mijn water fris smaakt en koud is. En wat dat betreft ben ik enorm kieskeurig. Plastic waterflessen vielen om deze reden 10 jaar geleden al af. RVS is voor mij het enige materiaal wat mijn smaakpapillen kunnen verdragen. Omdat Stanley Flip Straw voorzien is van een dubbelwandige isolatie blijft het water tot 12 uur lang koud en fris. Zonder dat het raar gaat smaken. Ook als de fles een hele dag in de auto ligt of tijdens een lange wandeling in de zon.

Lekvrije drinkfles

Dat een waterfles lekvrij moet zijn, staat voor ons als een paal boven water. Niemand wil een natte tas inclusief natte bepakking. Toch gebeurd het ieder jaar nog minimaal één keer. Iemand draait een waterfles niet goed dicht, en de ellende begint. Met Stanley Flip Straw is dit risico echter nihil. Je draait de fles namelijk maar één keer dicht. En dat is direct nadat je hem gevuld hebt. Daarna is het rietje het enige wat je nog beweegt. En als die netjes dichtgeklapt op de fles zit, komt er echt geen druppel meer doorheen.

Vaatwasser bestendig

Hoe krijg je zo’n rietje schoon? Gewoon in de vaatwasser! Wij zetten hem rechtop tussen het bestek. De beker kan overigens ook gewoon in de vaatwasser. Maar dat weiger ik. Ik ben zo blij met de mooie kleur dat ik hem met liefde op de hand afwas. Mijn oog wil tenslotte ook wat. Maar het kan dus wel, mocht je meer praktisch ingesteld zijn 😉

Stanley waterfles getest

We hebben de waterfles uitgebreid getest.

Conclusie van review Stanley Flip Straw waterfles

Ik kan ondertussen wel zeggen dat dit mijn favoriete waterfles is. Voor iedereen die onderweg meer wil drinken, biedt Stanley Flip Straw een mogelijke oplossing. Ik drink hiermee onopgemerkt 2 keer zoveel.

De waterfles houdt je dranken lang koud en water smaakt onder alle omstandigheden na 12 uur in de fles nog steeds vers. De drinkfles kan gewoon in de vaatwasser gereinigd worden, ligt lekker in de hand en heeft een handig handvat waardoor je hem makkelijk meeneemt. De hippe uitvoering in toffe kleuren maken deze fles tot een geschikt outdoor cadeau. Je koopt Stanley flip straw online voor 34,95 euro.

 

Drinkfles » Review: Stanley Flip Straw is de waterfles voor je outdoor activiteiten

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..