Drinkfles kopen? 9x de beste waterfles van dit moment

Wist je dat er wereldwijd jaarlijks bijna 50 miljard plastic flessen worden verkocht? Dat zijn er 1 miljoen per minuut, of 20.000 per seconde. En deze komen allemaal op de afvalberg, of in het milieu terecht. Zonde toch?

Met een hervulbare drinkfles, voorkom je schade aan het milieu. Bovendien is het nog gezonder ook. In wegwerpflessen (PET) zitten namelijk weekmakers. En die zijn helemaal niet zo gezond voor ons mensen. Daarom raden wij iedereen aan om een goede drinkfles aan te schaffen. Om je daarbij te helpen, hebben 9 goede drinkflessen voor je op een rij gezet.

Beste drinkfles of waterfles kiezen.
Wat is de beste drinkfles voor jou?

Onze favoriete drinkflessen en waterflessen

Wil je graag een een goede drinkfles kopen? Maar weet je niet zo goed welke? De afgelopen jaren hebben we veel verschillende flessen getest. In de zomer en de winter. Thuis en onderweg. Hieronder staan onze favorieten. Kijk snel welke waterfles het beste bij jou past.

Beste drinkfles & waterfles van dit moment

Hieronder staan reviews van onze favoriete drinkflessen van dit moment. Kijk snel welke het beste bij jou past.


1. Mizu RVS drinkfles: mooi design, grote opening

Materiaal: RVS waterfles met kunststof dop.
Inhoud: verkrijgbaar 500 ml (M5) en 800 ml (M8).
Gewicht fles: 195 gram.
Kleur: verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren.
Wat is leuk: mooi design, grote opening, geen nare geurtjes.
Wat is minder: buitenkant is niet erg slijtvast.
Prijs: vanaf €28,95

De RVS drinkfles van Mizu is al een aantal jaar in ons bezit en wordt van alle flessen die we bezitten het meest gebruikt. In eerste instantie viel vooral het design erg in de smaak. De fles ziet er gewoon erg mooi uit. Jammer dat de buitenlaag snel slijt. Functioneel is deze fles wel. De extra grote opening zorgt er voor dat deze waterfles makkelijk is om te vullen en schoon te houden. Ook sluit de dop goed af, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor lekken.

Deze waterfles is gemaakt van roestvrij staal (RVS) wat als groot voordeel heeft dat het smaak- en reukloos is. Bovendien is deze RVS drinkfles 100% recyclebaar, wat het een duurzame keuze maakt!

De RVS drinkfles van Mizu is vanaf €18,95 verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en twee maten.


2. SIGG Meridian Sumatra – de allermooiste duurzame drinkfles

Materiaal: 18/8 roestvrij staal, vrij van plastic en BPA.
Inhoud: 0,5 liter.
Gewicht: 290 gram.
Wat is leuk: draagt bij aan de herbossing op Sumatra, prachtig design.
Wat is minder: de eerste keer gaat de dop stroef open.
Kopen: voor €37,95 online verkrijgbaar in verschillende designs.

SIGG Meridian is de enige fles in dit overzicht die dranken koud en warm houdt. De drinkfles houdt de inhoud voor maximaal 24 uur koud, of voor 13 uur warm.

Deze fles is een klasse apart. Niet alleen vanwege de kwaliteit van de fles en het premium ontwerp, maar vooral vanwege het mooie verhaal er achter. Door te kiezen voor deze drinkfles, draag je namelijk direct bij aan het herbossen van het Indonesische eiland Sumatra. Voor elke verkochte drinkfles, wordt één boom gepland.


3. Klean Kanteen RVS drinkfles: duurzaam met verschillende doppen

Materiaal: RVS waterfles met kunststof dop.
Inhoud: verkrijgbaar 355 ml, 530 ml en 800 ml.
Gewicht fles: 186 gram.
Kleur: verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.
Wat is leuk: verkrijgbaar met normale of bidon dop, duurzaam.
Wat is minder: afwijkekende inhoud.
Prijs: vanaf € 21,95

Kleen Kanteen verkoopt RVS drinkflessen die nagenoeg geen schade aan mensen en milieu toebrengen. Het merk is met name in de Verenigde Staten immens populair en is ook steeds meer in Nederland verkrijgbaar. Doordat de flessen uit Amerika komen, zijn de maten afwijkend. Niet dat het ons iets uitmaakt of we nou 500 of 530 ml meenemen. Als je deze RVS drinkfles koopt, kan je kiezen voor een normale dop of een sportdop. Die laatste is vergelijkbaar met de dop van een bidon, en is ideaal voor in de sportschool.


4. Stanley: Flip Straw waterfles met rietje voor outdoor activiteiten

Materiaal: RVS.
Inhoud: 650 ml.
Gewicht fles: 380 gram.
Kleur: geel, wit, zwart en blauw (retro look).
Wat is leuk: water blijft vers, door rietje drink je veel meer.
Wat is minder: prijzig.
Kopen: vanaf € 35,95 online verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Yes, dit is sinds kort mijn favoriete drinkfles. Het rietje is even wennen (maar dan heel even als in een paar seconde). Je moet namelijk niet je hoofd achterover houden, maar gewoon rechtop. Verder drink op je op deze manier waarschijnlijk meer dan op een andere manier. Ook omdat je de fles, als je eenmaal gepakt hebt, makkelijk aan het handvat meeneemt in plaats van dat je hem in je rugzak stopt. Ideaal voor onderweg. Makkelijk in gebruik met handschoenen.

Het ontwerp en de kleur van de Flip Straw is oogstrelend. Daarbij kan deze waterfles gewoon in de vaatwasser. Minpunten? Hij is wat prijzig. Maar je krijgt er zoveel voor terug.


5. Nalgene Wide-Mouth: makkelijk navulbare drinkfles

Materiaal: plastic (BPA vrij).
Inhoud: 0,5 liter en 1 liter drinkfles.
Gewicht fles: 184 gram.
Kleur: verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Wat is leuk: makkelijk navullen en reinigen. Goedkoop.
Wat is minder: groot in de hand.
Prijs: vanaf 16 euro verkrijgbaar.

De Nalgene wide mouth drinkfles bestaat al jaren. We hebben er zelf al meer dan 10 jaar een in ons bezit. Hij is misschien niet zo mooi, maar wel erg praktisch. Door de grote opening is hij snel en makkelijk bij te vullen. Wij kochten deze om hem in de natuur (onder een waterval) makkelijk te kunnen vullen. En met afwassen is de grote opening ook weer heel praktisch, hij zelfs in de vaatwasser. Daarbij zit deze fles (in tegenstelling tot bovenstaande flessen) na al die jaren nog steeds niet onder de deuken. Enige nadeel is dat de fles van kunststof is, waardoor water onder warme omstandigheden niet lang houdbaar is en opwarmt.


6. Dopper fles: eenvoudig te reinigen glazen waterfles

Materiaal: Glas en BPA vrij kunststof.
Inhoud: 400 ml.
Gewicht fles: 262 gram.
Kleur: glas met witte dop.
Wat is leuk: vaatwasserbestendig. Eenvoudig schoonmaken.
Wat is minder: alleen in 400 ml verkrijgbaar.
Prijs: € 19,50.

Iedereen heeft wel eens een Dopper fles gezien. Dit Nederlandse merk was een van de eerste merken die hervulbare waterflessen verkocht met als voornaamste doel de reductie van het gebruik van plastic. Hoewel een Dopper fles voorkomt dat er 40 wegwerpflessen in de oceanen terecht komen, waren we lange tijd niet echt fan van dit merk. De reden daarvan was dat de Dopper fles was gemaakt van plastic en dat een stuk minder duurzaam is dan bijvoorbeeld een RVS waterfles. We zijn dan ook blij om te zien dat Dopper nu ook een glazen waterfles aanbiedt.

Deze glazen waterfles is wel fijn. Je kunt de bovenkant losmaken waardoor je hem super makkelijk kunt schoonmaken. Hij kan zelfs in de vaatwasser. Enige nadeel is dat de fles alleen verkrijgbaar is in 400 ml formaat. Prima voor thuis- en kantoorgebruik, maar te klein om me te namen als je gaat wandelen. Dan hebben wij liever een grotere drinkfles.


7. Camelbak drinkfles Eddy: eenvoudig drinken in de auto of sportschool

Materiaal: kunststof.
Inhoud: 600 ml, 750 ml of 1 liter
Gewicht fles: 173 gram.
Kleur: verkrijgbaar in veschillende kleuren.
Wat is leuk: eenvoudig drinken door het siliconen rietje.
Wat is minder: kunststof is niet zo duurzaam.
Prijs: vanaf € 16,95.

Camelbak Eddy is een aantrekkelijk geprijsde drinkfles met rietje. Danzij het rietje kan je snel drinken tijdens een activititeit. Je hoeft geen dop los te draaien en kan, ook tijdens het drinken, je ogen op het doel houden. Dat maakt deze fles ideaal voor de sportschool, trailrunnen of toerskiën. De fles is licht, dankzij het materiaal, maar houdt dranken niet lang koud in warm weer. Het drinkgedeelte van het rietje heeft een zachte, silecone contstructie die om een nauwkeurig schoonmaakritueel vraagt. Gelukkig kan de fles zelf gewoon gereinigd worden in de vaatwasser.


8. Nalgene ‘On the Fly’: goedkope waterfles die niet lekt

Materiaal: BPA vrij kunststof.
Inhoud: 350 ml of 650 ml.
Gewicht fles: 134 gram.
Kleur: doorzichtige drinkfles met verschillende kleuren dop.
Wat is leuk: eenvoudig en goedkoop.
Wat is minder: sluiting gaat wat stroef.
Prijs: vanaf 18 euro verkrijgbaar.

Een van de meest verkochte drinkflessen is de ‘On the Fly’ van het outdoormerk Nalgene. Deze fles is eenvoudig, goedkoop en heeft een simpel, maar strak ontwerp. Bij het sluiten van de fles doe je een extra klem om de sluiting. Zo weet je zeker dat de fles niet gaat lekken. De sluiting is in het begin even wennen, maar hierdoor lekt deze drinkfles echt nooit!
Let wel goed op bij het schoonmaken: de dop is voorzien van een silecone afdichting, deze moet goed schoongemaakt worden. Vergeet de afdichting ook niet terug te plaatsen, want dan is de beker niet meer lekvrij.

9. Camelbak Lifestraw: de drinkfles met waterfilter


Materiaal: kunststof.
Inhoud: 1 liter, of 400 gram.
Gewicht fles: 100 gram.
Kleur: verschillende kleuren en designs.
Wat is leuk: dankzij het waterfilter, altijd schoon drinkwater.
Wat is minder: niet zo makkelijk schoon te maken
Prijs: vanaf 40 euro.

Deze waterfles heet officieel Camelbak Eddy+ gefilterd door LifeStraw. We hebben hier een uitgebreide review over geschreven met wat door dit filter systeem wordt gefiltert en wat niet. Deze drinkfles is ideaal die graag schoon gezuiverd water drinkt. Je kan er geen slootwater (of water uit beekjes) mee filteren, maar wel kraanwater. Het filter verwijdert bacteriën, parasieten en microplastic en chemicaliën. Kortom: alle troep in kraanwater die je niet binnen wil krijgen.
Nu maak ik me niet zoveel zorgen over het kraanwater uit onze eigen kraan, maar deze fles gaat dus wel altijd mee op vakantie. Zo kan ik altijd en overal uit de kraan drinken, een fijn idee! Het filter gaat ongeveer een jaar mee en kan daarna los vervangen worden.


Welk materiaal drinkfles kies jij?
Welk materiaal drinkfles kies jij?

Welk materiaal drinkfles kies je?

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken wanneer je een drinkfles gaat kopen is van welk materiaal de fles gemaakt wordt. De meestverkochte waterflessen worden gemaakt van RVS (roestvrij staal), glas of plastic. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Om je te helpen de beste keuze te maken, hebben we hieronder de voor- en nadelen van elk materiaal kort toegelicht.

RVS drinkfles – onze favoriet

De RVS drinkflessen zijn bij ons favoriet. Ze zijn stevig, gaan lang mee en zijn geur- en smaakloos. En minstens zo belangrijk ze zijn volledige recyclebaar en daardoor een duurzame keuze. Het enige nadeel is van RVS drinkflessen is dat ze met de hand moeten worden afgewassen. Maar wanneer je er, alleen maar water uit drinkt, is dit nauwelijks werk. Even uitspoelen, laten drogen en je kunt de fles zo weer gebruiken.

Glazen waterfles – idaal voor thuisgebruik

Na RVS is glas het meest duurzame materiaal voor drink- en waterflessen. Een glazen waterfles laat geen enkele geur of smaak achter en kan in de vaatwasser gereinigd worden. Nadeel van een glazen waterfles is het gewicht en het risico op een breuk wanneer je fles laat vallen. Hierdoor zijn ze ideaal voor thuisgebruik, maar minder geschikt om mee te nemen in je wandelrugzak.

Plastic drinkfles – meestverkocht

De meeste drinkflessen worden gemaakt van kunststof. Deze flessen zijn lichtgewicht, goedkoop en doorgaans ook nog eens vaatwasser-bestendig. Drinkflessen die gemaakt zijn van hard plastic gaan ook nog eens lang mee. Let er bij het kopen van een plastic drinkfles op, dat deze BPA vrij is. Dat betekent dat er geen (schadelijke) weekmakers in zitten. Is duurzaamheid belangrijk voor je? Kies dan liever voor een drinkfles van RVS of glas. Want hoewel een hervulbare plastic drinkfles al een behoorlijke impact maakt op het milieu, zijn ze in tegenstelling tot glazen en RVS drinkflessen niet recyclebaar.


drinkfles kind drinken
Waar let je op bij het kopen van een drinkfles.

Aandachtspunten bij het kopen van een drinkfles

Naast de materiaalkeuze, zijn er nog een aantal zaken waarop je moet letten bij het aanschaffen van een drink- of waterfles. De belangrijkste aandachtspunten hebben we hieronder kort benoemd.

Waarvoor ga je de drinkfles gebruiken?

Dit is misschien wel de belangrijkste overweging bij de aanschaf van een fles. Waar- en hoe vaak wordt de drinkfles gebruikt? Is de fles alleen voor thuis? Dan is een kleine glazen fles een goede keus. Voor een trekking of de camping is een makkelijk navulbare fles met een brede opening weer een goede optie.

Welke inhoud kies je?

Drinkflessen zijn letterlijk verkrijgbaar in alle soorten en maten. Heb je een drinkfles voor de sportschool nodig? Dan heb je aan een kleine fles (500-600 ml) vaak meer dan voldoende. Maak je vaak lange wandelingen, dan heb je zeker 1 liter nodig.

sigg drinkfles getest
Kies de juiste inhoud

Kan de fles in de vaatwasser of niet?

Het is belangrijk om een drinkfles regelmatis te reinigen. Zelfs wanneer er alleen maar water uit wordt gedronken, komen er allerlei vieze bacteriën in de fles. Het is niet zo heel moeilijk om een drinkfles af te wassen. Alles wat je nodig hebt is een lange borstel, warm water en een beetje afwasmiddel. Hou je niet van afwassen? Kies dan een drinkfles die vaastwasser bestendig is. Doorgaans is dit een fles van glas of plastic. Een RVS drinkfles kan namelijk niet in de vaatwasser!

Liever geen goedkope imitatie!

Tegenwoordig zijn overal goedkope waterflessen verkrijgbaar. Soms voor nog geen 5 euro. Goedkope drinkflessen worden vaak geproduceerd van minder duurzaam materiaal, soms zelfs nog met schadelijke weekmakers. Niet iets wat je wil binnenkrijgen wanneer je uit je fles drinkt. Kies daarom liever voor een bekend merk, dan voor goedkope imitatie.

De drinkflessen uit onze test zijn allemaal van bekende merken.

Drinkfles MateriaalPrijs
Mizu RVS DrinkflesMooi design, grote opening.RVS€ 19,95
Kleen Kanteen RVS waterflesVerwisselbare doppen, duurzaamRVS€ 23,95
Stanley Flip Straw Water blijft lang koud en door het rietje drink je veel meer.RVS€ 32,95
SIGG Meridian SumatraDuurzame drinkflesRVS€ 19,95
Nalgene ‘Wide Mouth’Makkelijk navullen.Kunststof€ 9,99
Dopper flesEenvoudig te reinigen glazen waterfles voor thuis of werk.Glas€ 19,50
Camelbak drinkfles EddyVoor de sportschool of onderweg.Kunststof€ 16,95
Nalgene ‘On the Fly’Goede goedkope waterflesKunststof€ 11,95
Sigg VivaKleine drinkfles voor kinderenKunststof€ 16,95

Meest gestelde vragen en antwoorden

We krijgen veel vragen over drink- en waterflessen. Daarom hebben we de meest gestelde vragen (en de antwoorden daarop) hieronder verzameld.

Wat is de beste drinkfles?

Hieronder staan de beste drinkflessen van dit moment. Kijk snel welke het beste bij jou past of lees de uitgebreide reviews.

1. Mizu RVS Drinkfles – mooi design, grote opening (€ 19,95)
2. SIGG Meridian Sumatra – duurzame thermos- en drinkfles in een (€ 42,95)
3. Kleen Kanteen RVS waterfles – duurzame drinkfles met verwisselbare doppen (€ 23,95).
4. Stanley Flip Straw – robuuste waterfles met rietje voor outdoor gebruik (€ 32,95).
5. Nalgene ‘Wide Mouth’ – eenvoudig navullen door de grote opening (€ 9,99).
6. Dopper fles – eenvoudig te reinigen glazen waterfles voor thuis of werk. (€ 19,50).
7. Camelbak drinkfles Eddy – hervulbare drinkfles ideaal voor de sportschool of onderweg. (€ 16,95).
8. Nalgene ‘On the Fly’ – goede goedkope waterfles (€ 11,95).

Wat voor materiaal drinkfles is fijn?

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken wanneer je een drinkfles gaat kopen is van welk materiaal de fles gemaakt wordt. De meestverkochte waterflessen worden gemaakt van RVS (roestvrij staal), glas of plastic. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Om je te helpen de beste keuze te maken, raden we je aan om het artikel: welk materiaal voor je waterfles is het beste? te lezen.

Welke waterfles is fijn voor kinderen?

Voor kinderen zijn flessen fijn die niet al te groot zijn, en eenvoudig bij te vullen zijn. Twee voorbeelden daarvan zijn:

Nalgene ‘On the Fly’ – goede goedkope waterfles kind (€ 11,95).
Stanley Flipstaw – drinkfles voor kinderen met rietje (€ 25).

Wat is de meest duurzame drinkfles?

Een drinkfles gebruiken is sowieso duurzaam. Al is het alleen al omdat je minder plastic flessen gebruikt. Dit zijn de meest duurzame flessen die op dit moment verkrijgbaar zijn:

Mizu RVS Drinkfles – mooi design, grote opening (€ 19,95).
Kleen Kanteen RVS waterfles – duurzame drinkfles met verwisselbare doppen (€ 23,95).
SIGG Meridian Sumatra – duurzame thermos- en drinkfles in een (€ 42,95)

Dit overzicht is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. Wanneer je koopt via deze webshops in ons artikel, krijgen wij (in sommige gevallen) een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met onze expertise en deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Bergfamilie.nl » Gear » Drinkfles » Drinkfles kopen? 9x de beste waterfles van dit moment

verder lezen op bergfamilie.nl

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk