- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Muttereralm: wandelen, spelen en mountainkarten vlakbij Innsbruck

Frank van Delden

Mountaincarten op de Mutereralm bij Innsbruck

Wanneer je op vakantie in (de buurt van) Innsbruck bent en op zoek naar een leuke outdoor activiteit voor kinderen, dan kunnen wij een bezoek aan de Muttereralm echt aanbevelen. Met de ‘Welkom Card’, die je bij veel accommodaties rondom Innsbruck krijgt, mag je hier gratis met de lift omhoog. Wij bezochten de familievriendelijke Muttereralm in het dorpje Mutters vorige zomer. Wat een leuke plek is dit zeg!

Overzicht Muttereralm bij Innsbruck

  • Hoogte: 1850 meter.
  • Tijd: trek 2 uur uit voor een wandeling langs het meer en alle speeltoestellen.
  • Met kinderen: wandelen en spelen voor kinderen vanaf 3 jaar tot 12 jaar.
  • Geschikt voor kinderwagen: de wandeling kan geheel met kinderwagen afgelegd worden.
  • Zonder kinderen:zonder kinderen raden wij de wandeling naar de speichersee aan.
  • Niet vergeten: goede wandelschoenen eten en drinken.
  • Bonustip: de mountainkarts zijn een ‘must do‘ na het wandelen.

Muttereralm: familievriendelijke alm bij Innsbruck

Wij vinden de Muttereralm is voor families erg leuk. Boven aan de skilift start een korte wandeling die langs verschillende speelplaatsen gaat. Als eerste kom je bij de ‘Bäumelhauser’ een aantal uitzichtsplatformen die gebouwd zijn tussen de boomtoppen. Vanaf de platformen hebben ouders een heerlijk uitzicht over de stad Innsbruck en de omliggende bergen. De kinderen vermaken zich ondertussen op de vele speeltoestellen die hier staan.

De ‘Speichersee’

Iedereen die van een geweldig Alpenpanorama wil genieten, raden wij aan om door te lopen naar de ‘Speichersee‘. Dit kunstmatige meer is aangelegd voor de productie van kunstsneeuw in de winter. Vanaf de gondel is het nog geen 20 minuten wandelen naar het meer. Rondom het meer staan overal banken om te genieten van het prachtige uitzicht. Een heerlijke plek.

De Almspeeltuin bij de Muttereralm

Zijn de kinderen nog niet moe na de wandeling rondom het meer? Of is het erg warm? Ga dan naar de Alm speeltuin. Dit is een verzameling speelplekken, waarvan een aanzienlijk deel met water. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken.

Omlaag met de mountainkarts!

Je kunt er voor kiezen om weer met de gondel naar het dal af te dalen. Maar veel leuker is de afdaling met de mountainkarts. Op een driewieler met handremmen leggen we een 5 km lang parcours af. Spektakel gegarandeerd!

De mountainkart en helm kunnen we ter plekke huren.

Praktische informatie – Muttereralm

Ben je door het lezen van dit artikel enthousiast geworde?. En wil je tijdens de vakantie in Innsbruck met kinderen naar de Muttereralm? Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele informatie is (in het Duits en Engels) te vinden op officiele de website van de Muttereralm.

Openingstijden

De Muttereralm is te vinden bij het bergstation van de ‘Muttereralmbahn‘, deze gondel is tussen juni en begin november dagelijks geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur (in het laagseizoen tot 16:30 uur).

Adres en parkeren

Het adres van de skilift naar de Mutereralm is: ANockhofweg 40, 6162 Mutters. Onder aan de lift is voldoende parkeergelegenheid.

Geniet

Frank van Delden

Vanuit Oostenrijk schrijf ik over alles wat met bergen, avontuurlijke vakanties, kamperen en outdooractiviteiten te maken heeft. Mijn favoriete activiteiten zijn (toer)skiën, wandelen, (downhill) mountainbiken en fotograferen. Ik wil iedereen graag laten zien hoe veel er te zien, doen en te beleven is in de bergen.

Daarnaast heb ik inmiddels uitgebreide ervaring met het testen van de wandelschoenen, outdoorkleding, outdoorgear en gadgets.

Eerder Verschenen

Op zoek naar alpenmarmotten in Filzmoos

Dit zijn de leukste (gratis) uitjes met de JOKER CARD in Saalbach Hinterglemm

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.