7 sportieve activiteiten tijdens een zomervakantie in de bergen

Bij een zomervakantie in de bergen zullen de meesten denken aan wandelen, lekker eten en misschien een beetje zwemmen. Maar er is zo veel meer te doen in de bergen in de zomer. Als inspiratie voor iedereen die binnenkort op vakantie gaat naar de bergen (of dit overweegt) hebben we hieronder zeven gave activiteiten op een rij gezet. Kijk snel welke jij zou willen doen!

herinneringen

Een klimpark bezoeken

Hou je van klimmen en sportieve uitdagingen? Dan is een bezoek aan een klimpark echt iets voor jou. Er zijn zo veel klimparken in Oostenrijk, dat er vast een in de buurt zit! In het klimpark wordt je gezekerd aan een klimgordel en leg je langs een staalkabel een uitdagend parcours vol hindernissen af. Heel gaaf om te doen en zeker leuk wanneer je met wat oudere kinderen op vakantie bent.

Wil je ook een klimpark bezoeken? Vraag dan bij het toerismebureau naar de dichtstbijzijnde ‘hochseilgarten’.  Hou er wel rekening mee dat de meeste klimparken niet geschikt zijn voor kleine kinderen. Pas als kinderen langer zijn dan 120/130 centimeter kunnen ze in het klimpark terecht.

Een klimpark is een leuke sportieve uitdaging.

Een klimpark is een leuke sportieve uitdaging.

Op avontuur in het klimpark

Met het hele gezin klimmen en klauteren tussen de boomtoppen.

Klettersteig: onze favoriete zomeractiviteit

Ben je op zoek naar iets meer uitdaging dan een klimbos? Overweeg dan om te gaan klettersteigen. Een klettersteig (of in het Italaans ‘Via Feratta’) is een spannende uitdaging voor wandelaars die op zoek zijn naar wat meer avontuur. Gezekerd door een ‘klettersteigset’ (een speciale klimgordel) en met een helm leg je een uitdagende route af. Het klettersteigen is een soort mix van wandelen en klimmen. Langs de rotswand zijn allemaal treden en hulpmiddelen aangelegd, waardoor je met een beetje inspanning een echt ‘klimtoch’ kunt maken.

Afgelopen zomer deden wij onze eerste klettersteig ervaring op bij Stuibenfall in Tirol, wat gaaf is dat zeg!

Stuibenfall klettersteig

In de bergen is zo veel te doen.

klettersteigen niveaus

In de omgeving is een gave klettersteig

Zomer rodelen: een achtbaan op de berg

Ben je wel op zoek naar spanning, maar liever niet al te inspannend? Dan is een ritje met een zomer rodelbaan een leuke afwisseling. In de rodel ga je over een soort achtbaan rails de berg af. Je snelheid kan je zelf bepalen door te remmen. Er zijn op veel plekken zomerrodelbanen (of coasters). Zo deden we het al tijdens een zomervakantie in Fiss, op de Rittisberg in Ramsau, in Abtenau en tijdens een vakantie in Flachau. Een bezoek aan een zomerrodelbaan is echt een must do tijdens een vakantie in Oostenrijk met kinderen.

Zomer rodelen in de coaster op de Rittisberg.

Zomer rodelen in de coaster op de Rittisberg.

De prachtige zomer rodelbaan in Fiss.

De prachtige zomer rodelbaan in Fiss.

Mountainkarten

Een vakantie in de bergen is niet compleet zonder een keer mountainkarten. Met de skilift omhoog en op een driewieler met handremmen leg je vervolgens een  parcours af. Spektakel gegarandeerd! Wedden dat je na de eerste afdaling nog een keer gaat?

Mountainkart op de Muttereralm

Vol gas naar beneden met de mountainkart.

Kanovaren, raften of sup-pen

Ook op en bij het water is genoeg te doen en te beleven in Oostenrijk. Onze favoriet is met een kano over de rivier varen. Maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan raften op een van de snelstromende rivieren, of te SUP-pen (stand up paddlen) op een van de mooiste meren van Oostenrijk.

Wil je weten hoe een dag op het water er uit kan zien? Lees dan ons foto verslag: Kanovaren op de Enns in Schladming.

kano over de enns bij schladming

In een kano beleef je de bergen op een andere manier.

Downhill mountainbiken

Downhill mountainbiken is alleen voor echte waaghalzen. Huur een speciaal aangepaste mountainbike, trek een beschermend pak aan, zet een goede fietshelm op, ga met de skilift omhoog en raas over een speciaal parcours naar beneden. Net als bij het skiën zijn de afdalingen blauw (eenvoudig), rood of zwart (extreem). Maar eerlijk gezegd ziet zelfs de eenvoudige afdaling er al extreem uit. Dit is echt alleen voor mensen met lef!

Vind je downhill mountainbiken te avontuurlijk? Je kunt natuurlijk ook met een e-bike de bergen in. Op die manier kom je op de meest prachtige plekken.

Downhill mountainbiken, met de gondel omhoog en de fiets naar beneden

Downhill mountainbiken, met de gondel omhoog en de fiets naar beneden

Snelheid en spanning met de Flying Fox

Weet jij wat een Flying Fox is? Dan wordt er een staalkabel gespannen over een meer, rivier of in de bergen. Veilig gezekerd daal je dan met hoge snelheid deze kabel af. Echt iets voor ‘dare devils’. Soms betreft het slechts een afdaling, in andere gevallen leg je het parcours in een aantal etappes af. Behoorlijk spannend, maar voor echt gaaf om te doen!

Flying Fox - over meer

Spectaculair uitzicht en een toffe ervaring.

Tip: koop een regiokaart

Ben je enthousiast geworden over deze activiteiten en wil je ze ook graag gaan doen tijdens je vakantie? Overweeg dan om een regio aan te schaffen. Veel van deze activiteiten zitten in de kaart inbegrepen en anders geldt er doorgaans een aantrekkelijke korting. Voorbeelden van deze regiokaarten zijn:

Wat is jouw favoriete activiteit in Oostenrijk?

Hierboven staan vijf spannende activiteiten die je tijdens een vakantie in Oostenrijk kunt ondernemen. We zijn ook heel erg benieuwd naar de favoriete uitjes van onze lezers. Wat doe jij het liefst wanneer je op vakantie bent in Oostenrijk? Laat je het ons weten via het opmerkingenveld onderaan het artikel?

 

vakantie Oostenrijk » 7 sportieve activiteiten tijdens een zomervakantie in de bergen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..