5 redenen om een keer een klimpark te bezoeken

Houden jouw kinderen ook zo van klimmen? Of ben je zelf graag actief bezig? Dan is een bezoek aan een klimpark (of klimbos) echt iets voor jou. Je vindt ze op steeds meer plekken in Nederland, maar natuurlijk ook in de bergen. In Oostenrijk noemen ze het een ‘Hochseilgarten‘. En kan je, gezekerd aan een klimgordel, langs een kabel een parcours met hindernissen afleggen. De ene route nog leuker dan de ander. Twijfel je of een bezoek aan een klimpark iets voor jou is? Lees dan snel verder. Wij geven je 5 goede redenen om het een keer te proberen.

klimbos

5 redenen om een klimpark te bezoeken.

1. Klimmen is een ‘full body workout’

Tijdens het klimmen gebruik je spieren waarvan je soms niet eens het bestaan wist. Om langs alle obstakels in het parcours te klimmen, moet het lichaam zich behoorlijk inspannen. Van je voeten tot aan je kruin. Bovendien is klimmen erg goed voor je balans en lenigheid. Wij kunnen ons geen leukere ‘work out’ voorstellen jij wel?

2. Spanning en avontuur

Een klimpark is natuurlijk spannend. Natuurlijk ben je veilig gezekerd en draag je een helm, maar in een klimbos verleg je grenzen en ga je toch over die ene enge hindernis. Of daal je toch die spannende ‘Flying Fox’ af. Spanning en avontuur dus. Maar daar krijg je wel wat voor terug. Namelijk een flinke dosis zelfvertrouwen en heel veel energie.

Flying Fox - over meer

Spanning en avontuur

3. Een beter humeur

Alle klimparken die wij gezien hebben bevinden zich in het bos. Wist je dat bomen gezond zijn? Actief bewegen onder de bomen verlagen de bloeddruk, verminderen stress, verlangen de bloeddruk en versterken het immuunsysteem. Maar bovenal maken bomen mensen blij. Ze stoten namelijk Radon uit, een stofje die je stemming verbeterd en de kans op depressie verlaagt.

4. Inspanning wordt ontspanning

Het klimmen in een klimpark vraag om opperste concentratie en veel focus. Goed om je concentratievermogen te verbeteren, maar ook om te ontspannen. Tijdens het klimmen heb je namelijk geen tijd om te denken aan werk, het huishouden of de andere dagelijkse beslommeringen. Alleen het hier en nu telt. Op die manier wordt inspanning ook ontspanning. Je zult zien, na afloop heb je meer energie dan ervoor,

Inspanning wordt ontspanning

Inspanning wordt ontspanning.

5. Het is ook leuk voor volwassenen

Denk je dat een klimbos alleen leuk voor kinderen is? Mis! Ook voor volwassenen is het een hele leuke, spannende, maar vooral sportieve activiteit. Waarin je kanten (en spieren) van jezelf ontdekt waarvan je het bestaan niet eens kende. Probeer het en je zult merken hoe leuk het is. En wil je nog meer uitdaging? Ga dan een keer klettersteigen.

Een klimpark is een leuke sportieve uitdaging.

Een klimpark is een ‘Full body workout’. – foto van de Rittisberg in Ramsau.

Ben jij wel eens in een klimpark geweest?

We zijn heel benieuwd. Ben jij wel eens in een klimbos geweest? Hoe vond je het? En is het aan- of af te raden. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?

Inspiratie » 5 redenen om een keer een klimpark te bezoeken

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..