Leer bergwandelen op de ‘Wanderlehrweg’ in Saalbach-Hinterglemm

Ga je voor het eerst wandelen in de bergen? En heb je nog geen ervaring? Dan is Saalbach Hinterglemm de juiste plek om te beginnen. Hier vind je namelijk de ‘wanderlehrweg’, een speciaal aangelegde wandelroute voor de nog onervaren bergwandelaars. Tijdens het afleggen van deze route leer je precies waar je op moet letten tijdens het bergwandelen

Wandelroute Saalbach

Een leerzame wandeling voor beginners.

Leren en genieten

Tijdens deze wandeling kom je langs verschillende stations. Bij elk station staat een korte uitleg en een oefening waar je beetje bij beetje de juiste wandeltechniek onder de knie krijgt. Je leert alles of stijgen, dalen, het inschatten van risico’s, wandeltechniek en veiligheid. Werkelijk alles komt aan bod tijdens deze twee uur durende wandeling. De route gaat ook nog eens door een prachtig landschap. Leren en genieten dus!

Onderweg wandel je door een prachtig landschap.,

Onderweg wandel je door een prachtig landschap.,

De ‘wanderlehrweg’ is onderdeel van de ‘Kids Hiking Challenge’

In Saalbach Hinterglemm worden kinderen middels de ‘Kids Hiking Challenge’ uitgedaagd om vaak te gaan wandelen. De challenge bestaat uit 6 verschillende, kindvriendelijke wandelroutes. Een aantal routes beginnen boven aan de gondel, maar er zijn er ook die in het dorp zijn uitgezet. Bij iedere wandeling kunnen kinderen drie ‘stempels’ verzamelen. Om zo te sparen voor een bronzen, zilveren of gouden medaille.

Meer weten over de Kids Hiking Challenge? Kijk dan hier. Sowieso is Saalbach Hinterglemm een aanrader voor een vakantie in Oostenrijk met kinderen. In deze regio is juist voor families met kinderen enorm veel te beleven.

Het wanderlehrpad is onderdeel van de Kids'Hiking challenge

Het wanderlehrpad is onderdeel van de Kids’Hiking challenge

Saalbach-Hinterglemm, ideaal voor je eerste wandelvakantie in Oostenrijk

Ga je voor het eerst wandelen in Oostenrijk? Dan is een vakantie in Saalbach-Hinterglemm echt een aanrader. Naast deze wandelroute zijn er in de zomer 6 gondels die wandelaars snel de berg op brengen. Met de Joker Card die je gratis krijgt bij de accommodatie is het gebruik van de liften kosteloos. Boven aan de skiliften zijn overal prachtige wandelroutes uitgezet die zowel geschikt zijn voor volwassenen als voor kinderen.

Zomer in Saalbach Hinterglemm gaan de gondels?

6 gondels in de zomer.

Meenemen naar de ‘Wanderlehrweg’

Deze wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag. Wil je goed voorbereid zijn? Zorg dan dat je de volgende zaken mee hebt.

Wil je nog meer tips over de wat je in je wandelrugzak moet stoppen? Lees dan onze handige wandel checklist.

Een leerzame wandeling voor beginners.

De wandelroute staat heel duidelijk aangegeven.

Route en parkeren

Wil je zelf deze wandeling een keer maken? Rij dan naar het ‘Talschluss’ in Hinterglemm (adres: Talschlussweg Nr. 367, 5754 Hinterglemm). Helemaal aan het einde van het dal. Hier vindt je een grote parkeerplaats, waar je gratis kunt parkeren. Vanaf daar wandel je over het pad door het bos naar het ‘Talschluss’. Deze wandeling duurt ongeveer een half uur.

Je kunt er ook voor kiezen om over de ‘Funny Train’ naar te nemen. Deze rijd in de zomer dagelijks, ieder uur van de parkeerplaats naar het Talschluss.

 

 

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Zomer Saalbach Hinterglemm » Leer bergwandelen op de ‘Wanderlehrweg’ in Saalbach-Hinterglemm

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..