Wandelroute: Beklimming van Rossbrand in Radstadt

rossbrand wandelen

De beklimming van de Rossbrand is een leuke, uitdagende redelijk steile wandeling. De wandeling voert naar de top van de Rossbrand, waar je een uitermate aangenaam uitzicht over de omliggende bergen wacht.

Samenvatting wandelroute naar de top van de Rossbrand

Aantal kilometers: 10,80 km.
Aantal hoogtemeters: 900 meter.
Duur: 5 uur (retour).
Klassificatie: uitdagend.
Geschikt voor kinderen: ja.
Geschikt voor kinderwagen: er loopt ook een forstweg naar de top van Rossbrand. Deze route is heel geschikt voor de kinderwagen, maar wel minder mooi dan de route door het bos.

Start wandelroute naar de Rossbrand

De hele route start in het centrum van Radstadt. Je kan het eerste deel van de route ook overslaan door naar de kleine parkeerplaats onderaan de Rossbrand te rijden. De route kan ook halverwege starten, dan rijdt je met de auto tot aan de Burgerbergeralm.
Wij starten de route het liefst vanuit het centrum van Radstadt. Hier kan je parkeren op P1 achter het centrum. Vanaf hier is het 10 minuten lopen tot het startpunt van de Rossbrand route.

Wandelroute naar de top van de Rossbrand

De route is licht uitdagend. Wij hebben kinderen vanaf 3 jaar de route zien afleggen en senioren van dik in de 80 (al is dit een schatting). Voor ongeoefende bergwandelaars kan de route best pittig zijn, omdat er behoorlijk wat hoogtemeters gemaakt worden.

Onderweg staan veel bankjes op mooie uitzichtpunten om uit te rusten. Maak hier gebruik van en neem voldoende water mee. Het grootste deel van de route gaat door het bos over onverhard en soms drassig terrein. Trailrunning schoenen of wandelschoenen in categorie B zijn aan te raden. Wanneer je over wandelstokken beschikt, is dit een goede route om met wandelstokken af te leggen.

wandeling radstadt

Burgerbergeralm

Ongeveer halverwege bereik je de Burgerbergeralm. Een alm met daarop een gelijknamige berghut. Hier kan je wat eten / drinken en er is een kleine speeltuin. Oh ja, het uitzicht vanaf het terras is fantastisch. Maar je kan natuurlijk ook binnen zitten.

wandeling radstadt burgerbergalm

Vervolg van de wandelroute

Nu de Burgerbergalm wordt de route iets steiler. Je kan ervoor kiezen om over de forstweg verder te lopen, maar door het bos is wel vele malen mooier (en heb je geen last van auto’s en fietsers). Op de route is veel dichte begroeiing dus bescherming tegen teken is wel essentieel. De route stopt op de top. Vanuit hier kijk je uit over de omliggende bergtoppen. Hier bevindt zich de Radstädter Hütte, waar je iets kan eten en drinken.

rossbrand wandelroute

Niet vergeten mee te nemen

Zoals bij elke wandeling moet je de basis in je wandelrugzak hebben zitten (regenkleding, zonnebrand, zonnebril, water, EHBO set). Neem op deze route een bakje mee voor al het lekkers wat je onderweg tegen komt (aardbei, bessen en paddestoelen) en iets te eten. Ondanks dat je onderweg twee hutten tegenkomt, is het aan te raden iets te eten bij je te hebben. Bescherm jezelf tegen teken (of laat je inenten tegen teken) en neem een hoofdband mee en een fleecevest of jas omdat het op de top nogal koud en winderig kan zijn.

 

 

 

 

Bergwandelen » Wandelroute: Beklimming van Rossbrand in Radstadt

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..