Een goede zonnebril voor je kind

Een goede zonnebril voor je kind is ontzettend belangrijk. Kinderogen zijn namelijk extra kwetsbaar voor Uv-straling. Dit komt omdat de pupillen van een kind groter zijn en de lenzen minder beschermend pigment bevatten. Omdat kinderen ook nog eens vaker buiten zijn dan volwassenen, zijn ze vaak voor hun 18e levensjaar al blootgesteld aan 50% van de Uv-straling van hun hele leven, aldus het Oogfonds.

zonnebril kind
Een goede zonnebril is voor kinderen erg belangrijk.

Getest: Goede zonnebril kind – Top 5

Hoe je die goede zonnebril vindt? Daar gaat dit artikel over. Hieronder een aantal uitstekende zonnebrillen voor kinderen. We hebben deze zonnebrillen zelf (op onze kinderen) getest. De testbevindingen staan bij de bril. De zonnebrillen die niet goed door de test komen, zijn niet gepresenteerd. Met elk van deze zonnebrillen kan je er dus van op aan dat je een goed exemplaar te pakken hebt. 


Quecha zonnbril kind – geschikt voor op de gletsjer

Categorie: 4 (ook geschikt voor op de gletsjer en de allergevoeligste kinderogen).
Leeftijd: 9 tot 15 jaar (maar past onze 7 jarige zoon ook goed).
Wat is leuk: goede prijs / kwaliteit.
Wat is minder: bril wordt geleverd zonder hoesje.
Prijs: € 21,99 via de webshop van Decathlon.

We zochten een zonnebril in categorie 4 omdat onze zoon extreem gevoelige ogen heeft. Daarbij bezoeken we regelmatig een gletsjer en dan is een categorie 4 zonnebril eigenlijk een must. Deze bril werd getest. En behouden. Hij beviel gelijk goed. De bril draagt licht en comfortabel, blijft zitten tijdens sportieve activiteiten en wordt geleverd met elastiek om dat pootjes. Dit konden we gelijk verwijderen en weggooien want onze zoon gaat ECHT NIET met een elastiek om zijn hoofd lopen. Verder klopt alles. En voor deze prijs kan de bril ook gewoon mee het water in.


Zonnebril kind Julbo Turn – voor alle (berg)activiteiten

Categorie: 3 (geschikt voor bergvakanties en wintersport.
Leeftijd: 4 jaar tot 8 jaar.
Wat is leuk: hippe bril van degelijke kwaliteit.
Wat is minder: komt bij het sporten wat zonlicht langs de rand van de bril.
Prijs: € 39,95 via de webshop van Bever.

Deze zonnebril voor kinderen zocht onze zoon zelf uit. We hebben een jarenlange ervaring met Julbo en zijn altijd blij met de kwaliteit van hun producten. Zo ook met deze bril. Hij staat gewoon goed (zoals op de foto bovenaan dit artikel) en oogt echt stoer. Helaas komt er bij een smal gezicht toch bij sportieve activiteit (met name mountainbiken) wat zonlicht langs het montuur. Dat wilde we eigenlijk niet. We kopen er nog een zonnebril bij voor sportieve activiteiten (die waarschijnlijk ook wat harder slijt) en bewaren deze voor casual gebruik. Een goede en hippe kinderzonnebril die met plezier gedragen wordt.


Sinner kinderzonnebril – beste duurzame keuze

Categorie: 3 (geschikt voor bergvakanties en wintersport).
Leeftijd: 4 jaar tot 10 jaar.
Wat is leuk: sportieve, lichte bril.
Wat is minder: niet geschikt voor op de gletsjer.
Kopen: in verschillende kleuren voor € 19,99.

Een licht gewicht en comfortabele zonnebril. De bril blijft zitten tijdens alle activiteiten en ook bij het zwemmen blijft de bril op. Kortom, deze Sinner kinderzonnebril moet wel comfortabel zitten. Wat wij mooi vinden aan deze kinderzonnebril is dat dit de ultieme duurzame keuze is. Niet alleen zorgt Sinner ervoor dat je oude zonnebril een tweede leven krijgt in de Himalaya of de Andes (waar 80% van de inwoners lijdt aan oogbeschadiging door gebrek aan zonnebrillen) maar ook worden de grondstoffen duurzaam verkregen en verwerkt. En daar worden we uiteindelijk allemaal beter van! Met Sinner koop je een goede kinderzonnebril én een goede daad in één keer.


Zonnebril kind Alpina – beste zonnebril kind tot 8 jaar

Categorie: 3 (geschikt voor bergvakanties en wintersport).
Leeftijd: 4 jaar tot 8 jaar.
Wat is leuk: alledaags model.
Wat is minder: materiaal is wat minder robuust dan andere twee brillen.
Prijs: € 17,95 via de webshop van Bergfreunde.

Deze zonnebril wordt al een tijdje gedragen en heeft best wat meegemaakt. Ondanks dat het model wat minder robuust oogt dan bovenstaande zonnebrillen, kan het blijkbaar best wat hebben. Wij hebben een blauwe variant, maar op dit moment is alleen nog een zwarte verkrijgbaar. Een prima basic zonnebril voor een outdoorvakantie. Het aanbod van Alpina kinderzonnebrillen is altijd groot in de Alpenlanden, waar wij deze ook kochten. Al geven wij de voorkeur aan de duurzamere variant van Sinner hierboven. Die kost uiteindelijk maar een paar euro meer…


Een zonnebril is belangrijk voor kinderen!

Het belang van een goede zonnebril lijkt hiermee duidelijk. Daarnaast verschaft een goede zonnebril je kind zicht, voorkomt het knijpen met de ogen (en bijhorende vermoeidheid) en beschermt het de ogen van je kind tegen rondvliegende insecten en takjes.

Waar moet een goede kinderzonnebril aan voldoen?

Als je een goede zonnebril voor je kind zoekt, zorg dan dat deze voldoet aan onderstaande eisen:

  • De bril moet 100% UV bescherming bieden. Deze zonnebrillen herken je aan een UV 400 of 100% UV-bescherming sticker.
  • Zorg dat de zonnebril je kind goed past. Er mag geen zonlicht langs de randen van de bril komen.
  • De zonnebril van je kind moet een CE markering van 3 of 4 hebben.
  • Glazen van de bril moeten van onbreekbaar polycarbonaat zijn gemaakt.

Wanneer een zonnebril aan bovenstaande eisen voldoet, heb je een goede zonnebril gevonden. Je kind kan nu veilig genieten van het mooie weer.

Koop een goede zonnebril voor de vakantie in de bergen.
Koop een goede zonnebril voor de vakantie in de bergen.

Zonnebril kind voor een vakantie in de bergen

Een zonnebril voor een bergvakantie moet minimaal CE markering 3 hebben. Deze categorie houdt minimaal 75% van het licht tegen en daarmee zijn de ogen voldoende beschermd. Door voor een gepolariseerde zonnebril te kiezen voorkom je dat je kind gaat knijpen met zijn ogen. Gepolariseerde glazen filteren schittering en weerkaatsing van zonlicht op gladde oppervlakken. Denk hierbij aan water, autoruiten en sneeuw. Van het knijpen met de ogen raken de ogen (en je kind) vermoeid en kan je kind hoofdpijn krijgen. Een gepolariseerde zonnebril kost iets meer dan een niet gepolariseerd model maar voor een vakantie in de bergen is dit wel aan te raden.

Wanneer je tijdens een vakantie in de bergen een gletsjer gaat bezoeken is een bril in categorie 4 een overweging waard. Deze filtert nog meer licht en is uitermate geschikt voor omstandigheden waarin het lichtintensiviteit extreem groot is of van meerdere kanten weerkaatst wordt.

Tot slot is het bij een kinderzonnebril voor een vakantie in de bergen raadzaam om extra goed te letten op de afsluitbaarheid van de bril. Sluit de bril goed aan bij het gezicht? Sommige monturen passen je kind beter dan anderen, een kwestie van passen en proberen dus..

Kinderzonnebril ook fijn tijdens de wintersport.
Kinderzonnebril ook fijn tijdens de wintersport.

Kinderzonnebril tijdens de wintersport gebruiken?

Een goede zonnebril voor je kind kan je zowel in de zomer als in de winter gebruiken. Tijdens de wintersport is de zonnebril van je kind net zo onmisbaar als op een zomerse dag. De Uv-straling in de bergen is namelijk vele malen hoger dan in het dal. Daarbij weerkaatst de sneeuw een groot deel van de zon nog eens, waardoor de ervaring extra intens is. Een goede ski zonnebril is daardoor onmisbaar. Wanneer je investeert in een goed zomermodel, kan je deze heel goed in de winter gebruiken op de piste. Ook in dit geval is het wel prettig als je kiest voor een zonnebril met gepolariseerde glazen. Deze neutraliseren de spiegeling die plaatsvindt in de sneeuw. Dit zorgt voor veel rust aan de ogen en in het zicht.

Andersom geldt bovenstaande natuurlijk ook. Die zonnebril die je voor de wintersport voor je kind kocht, is ook prima voor gebruik in de zomer. Wintersport modellen zijn vaak zelfs wat sportiever uitgerust dan de zomer collectie en daarmee extra bestand tegen een stootje.

Kortom, investeer één keer in een goede zonnebril voor je kind. Daarmee profiteer je het hele jaar van een optimale bescherming tegen nare oogziektes.

 Waar vind je een goede zonnebril voor je kind?

Het belang van een goede oogbescherming voor je kind is duidelijk. Maar waar vindt je nu die goede zonnebril? Allereerst bij de betere sportzaken. Kijk bijvoorbeeld is in de (web)shop van:

Bever webshop
kinderzonnebril bij decathlon
logo pluto

Een zonnebril ontworpen voor activiteit is voor kinderen vanzelfsprekend het meest geschikt. Tijdens het buitenspelen moet de zonnebril goed blijven zitten.

Daarbij is het belangrijk dat de bril fijn draagt (pasvorm) en dat je kind er prettig zicht door ervaart. Kinderen zijn eigenwijze wezens en zullen een bril die niet lekker draagt of lekker kijkt, snel afzetten of weigeren te dragen. Je voorkomt dat ze de bril afzetten voor het zwemmen of een potje te voetballen door te kiezen voor een bril die ze graag dragen. De belangrijkste eisen zijn daarvoor pasvorm, zicht en uiterlijk. Geef je kind een bril die hij mooi vindt, en hij zal hem met plezier dragen.

Bergfamilie.nl » Gear » Zonnebril » Een goede zonnebril voor je kind

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk