De beste wandelschoenen voor kinderen 2021

Op zoek naar de beste wandelschoenen voor je kind? Om je op weg te helpen in het enorme aanbod wandelschoenen voor kinderen, hebben we 5 paar goede wandel- en bergschoenen geselecteerd. Of je nu op zoek bent naar wandelschoenen voor thuis of vakantie, wij helpen je graag bij je zoektocht naar de perfecte nieuwe kinder wandelschoenen. Zo hebben ze veel plezier bij het wandelen en houden ze het veel langer vol.

Kijk snel welke kinderwandelschoen het beste bij jouw kind past.

Samenvatting wandelschoenen kind – top 5

 1. Salomon Speedcross – voor kinderen met goede looptechniek.
 2. Adidas – wandelschoen met veel demping.
 3. Lowa Innox – comfortabele hoge kinderwandelschoenen..
 4. Vaude Lapita – duurzame kinderwandelschoen.
 5. Decathlon – goedkope wandelschoenen voor je kind.
Welke kinderwandelschoenen passen bij jouw kind?
Welke kinderwandelschoenen passen bij jouw kind?

De beste wandelschoenen voor kinderen

Onze kinderen stellen totaal andere eisen aan hun wandelschoenen. De een wil graag ene stevige wandelschoen met veel grip die veel steun biedt rond de enkel (en stabiliseert). De ander heeft het liefst een lichte, goed ademende wandelschoen waarmee hij kan trailrunnen (op hoog tempo door bergen heen crossen). Toch moeten ze elk jaar weer verschillende varianten passen en testen van ons. Dit zijn de favorieten van dit moment.

Salomon – wandelschoenen voor kind met goede looptechniek

Categorie: A.
Uitermate geschikt voor: jonge actieve kinderen met een goede looptechniek (ideaal voor lichte kinderen).
Beschikbare maten: maat 27 tot en met maat 30.
Wat is leuk: comfortabele lichte schoen.
Wat is minder: in mindere mate ondersteuning van de enkel.
Prijs: nu in de aanbieding voor € 56,95.

Deze wandelschoen voor kinderen is flexibel (algeheel niet stijf) en biedt geen ondersteuning aan de enkel. De kinderwandelschoen is extreem ademend, flexibel, dempend en comfortabel. Het soort schoenen wat onze zoon aantrekt en nooit meer uitdoet. Blauwe, rode en zwarte wandelroutes worden ermee afgelegd. Ook klimmen is geen probleem. De complete review van Salomon Kids Speedcross staat hier. Een zeer geschikt wandelschoen voor wandelingen in de stad, bergen of bos.


Adidas Terrex – kinder wandelschoen met veel demping

Categorie: A.
Uitermate geschikt voor: wandelen op onverhard terrein.
Beschikbare maten: maat 28 tot en met maat 40.
Wat is leuk: stevige schoen met veel demping voor weinig geld.
Wat is minder: schoenen moeten even ingelopen worden.
Prijs: in hoog of laag model vanaf 75 euro.

Kinder wandelschoenen Adidas Terrex behoren tot de favorieten. Qua prijs / kwaliteit verhouding is dit een hele fijne wandelschoen voor kinderen.  Ze worden regelmatig aangetrokken voor de wandeling naar school, sportclub en voor bergwandelingen. Deze schoenen bieden veel steun en lopen erg comfortabel. Daarmee is het een goede wandelschoen voor kinderen. De zool is iets dikker en minder flexibel ten opzichte van bovenstaande Salomon. Daardoor biedt deze kinderwandelschoen meer demping, maar minder flexibiliteit (waardoor de voet minder goed afgerold wordt). Hou er wel rekening mee dat de schoenen even ‘ingelopen’ moeten worden.


Lowa Innox – comfortabele hoge kinder wandelschoenen

Categorie: A / B.
Uitermate geschikt voor: kinderen die in de bergen gaan wandelen op onverhard terrein.
Beschikbare maten: maat 25 tot en met maat 42.
Wat is leuk: stevige schoen met veel grip en steun.
Wat is minder: zware schoen, hulp nodig bij het aantrekken.
Prijs: € 109,95 via deze webshop

Wandelschoenen voor kind Lowa Innox is een typische vrij stugge wandelschoen. Perfect voor wandelingen in de bergen of wandelingen in het bos. Onze zoon loopt het liefst altijd op deze schoenen, ook als we een stad bezoeken of gewoon een wandeling door een dorp maken. Lowa Innox biedt veel grip en ondersteuning. Waar met bovenstaande schoenen van Salomon een goede looptechniek (afrollen en plaatsing van de voet) essentieel is, bieden deze kinderwandelschoenen veel ondersteuning. Goede wandelsokken zijn essentieel vanwege de stugheid van de schoen. Ook de demping van de schoen is een pre voor gevoelige jonge wandelaars. Enig nadeel is dat kinderen tot 8 jaar hulp nodig hebben bij het aantrekken van deze kinderwandelschoenen. Wij kiezen liever een wandelschoen met veters in plaats van een ‘sluiting’.


Vaude Lapita – duurzame kinder wandelschoenen

Categorie: A / B.
Uitermate geschikt voor: wandelingen in alle soorten terrein.
Beschikbare maten: maat 28 tot en met maat 38.
Wat is leuk: goede schoon van een duurzaam merk.
Wat is minder: slechts in twee kleuren verkrijgbaar.
Prijs: in hoog of laag model vanaf 60 euro verkrijgbaar.

Deze kinderwandelschoenen van Vaude zijn geschikt voor wandelingen onder alle omstandigheden. Of ze nu gaan wandelen in de bergen of meedoet aan de avondvierdaagse, met deze schoenen krijgen je kinderen zeker geen natte voeten of blaren. Het merk Vaude onderscheid zich doordat het zich richt op de duurzame productie van wandelschoenen. Dat betekent dat de wandelschoenen gemaakt zijn van duurzame materialen, zo is het Sympatex membraam 100% waterdicht. Bovendien heeft het bedrijf oog voor de omstandigheden van de werknemers die de schoenen produceren. Deze wandelschoenen worden dus gemaakt vóór kinderen en niet dóór kinderen. Iets wat gelukkig voor andere kledingmerken ook steeds belangrijker wordt.


Decathlon – goedkope wandelschoenen kind

Categorie: A / B.
Uitermate geschikt voor: als je een degelijke wandelschoen zoekt die weinig kost.
Beschikbare maten: maat 28 tot en met maat 38.
Wat is leuk: prijs / kwaliteit.
Wat is minder: ruime sluiting in de schacht.
Prijs: € 34,99 via Decathlon.

Deze kinderwandelschoenen van Quecha kwamen als een verrassing. Voor deze prijs hadden we niet de beste wandelschoenen verwacht, maar deze schoenen overtroffen onze verwachtingen. De zool van de schoen heeft een grof profiel. Daarbij dragen ze comfortabel en zijn de schoenen waterdicht. De schoenen zijn minder stug dan bovenstaande Lowa Innox en waarschijnlijk minder ademend want onze zoon had zweetvoeten na een flinke wandeling. Wel een perfecte wandelschoen voor kinderen tijdens de vakantie. Of voor een wandeling in het weekend. Voor zeer regelmatig gebruik adviseren wij liever één van bovenstaande modellen. Mits je budget dat toelaat natuurlijk.


wandelschoenen kind
Wandelen is leuker met goede kinderwandelschoenen.

Waar moeten goede wandelschoenen voor je kind aan voldoen?

Met goede wandelschoenen houden kinderen het veel langer vol. Maar wat zijn nou goede schoenen? En waar moet je op letten als je wandel- of bergschoenen voor kinderen gaat kopen? Hieronder sommen we de drie belangrijkste aandachtspunten nog kort even op.

De juiste categorie kiezen

Kinderwandelschoenen zijn verkrijgbaar in categoriën A t/m D:

 • Categorie A is geschikt voor vlak terrein. Ideaal voor wandelen in Nederland.
 • Schoenen in categorie B zijn bedoeld voor wandelingen in de bergen, of op heuvelachtige bospaadjes.
 • Categorie C en D worden gemaakt voor de bergen. Wandelingen door het hooggebergte en gletsjers. Deze zijn heel stijf.

Voor de meeste kinderen zijn wandelschoenen in categorie A of A/B het meest geschikt.

Zorg dat de wandelschoenen goed passen

Het is belangrijk dat kinderwandelschoenen goed passen. Te grote of te kleine schoenen zorgen voor blaren, pijntjes en ander ongemak tijdens het wandelen. Zorg er daarom voor dat de wandelschoenen goed passen en niet te groot of te klein zijn. Dat voorkomt blaren. Vergeet vooral niet om wandelsokken aan te trekken bij het passen. Deze draagt je kind namelijk ook bij het wandelen. Wel zo makkelijk als je deze in combinatie met je nieuwe schoenen past. Weet je gelijk of alles lekker bij elkaar aansluit.

Welk materiaal kies je?

Wandelschoenen kunnen van kunststof (synthetisch) of van leer gemaakt zijn. Welk materiaal je kiest heeft vooral te maken met persoonlijke voorkeuren. Om je te helpen het juiste materiaal te kiezen, staan hieronder een aantal aandachtspunten:

 • Synthetisch materiaal is licht en ademend, maar minder waterbestendig en duurzaam.
 • Wandelschoenen van leer zijn waterdicht, ademend en gaan bij goed onderhoud lang mee.
 • De beste wandelschoenen zijn gemaakt van een combinatie van leer en synthetische materialen. Hier wordt het beste van beide werelden gecombineerd. Leer wordt gebruikt op onderdelen die snel slijten en synthetische materialen vergroten het ademend vermogen van de schoen.
Wandelschoenen » De beste wandelschoenen voor kinderen 2021

verder lezen op bergfamilie.nl