Klimmen en klauteren op de Rittisberg in Ramsau

Ben je op vakantie in Schladming (of de omgeving)? En 0p zoek naar een actief dagje uit? Dan kunnen wij de Rittisberg in Ramsau van harte aanbevelen. Op deze plek is zo veel te doen en te beleven, dat je aan een dag eigenlijk niet genoeg hebt.

Ook wanneer je in de zomer in Flachau, Radstadt, Filzmoos of Wagrain op vakantie bent, is het meer dan de moeite waard om in de auto te stappen en naar de Rittisberg te rijden. Wil je weten wat je hier allemaal kunt doen? Lees dan snel verder…

Op avontuur in het klimpark

Klimmen en klauteren tussen de boomtoppen.

Klimmen en klauteren in het klimpark (Hochseilgarten)

Voor ons is het klimpark, de ‘hochseilgarten‘ het hoogtepunt van de Rittisberg. In het bos, kunnen kinderen (en volwassenen) hier tussen de op avontuur gaan. Gezekerd aan een klimgordel, met een helm op leggen we een parcours af. Onderweg klimmen en klauteren we over en langs allemaal spectaculaire hindernissen zoals touwladders, slingertouwen, schommels en evenwichtsbalken.

Er zijn acht avontuurlijke routes uitgezet. Vier daarvan zijn geschikt voor kinderen tussen 1.20 meter en 1.40 meter. De andere vier zijn alleen voor grotere kinderen en volwassenen. We leggen de route af langs een ‘seil‘, een staalkabel die er voor zorgt dat we niet naar beneden kunnen vallen. Wat een avontuur!

Hindernissen in het klimpark.

Hindernissen in het klimpark.

Evenwicht bewaren in het klimpark.

Proberen om goed je evenwicht te bewaren.

Klimpark

Sportief, maar ook genieten van het uitzicht.

Complete focus

Volledige focus tijdens het klimmen.

Flying Fox

De Flying Fox is speciaal aangelegd voor ‘dare devils’. Hierbij daal je met hoge snelheid van de berg af naar de overkant van het meer. In vier etappes ga je weer terug naar het klimpark. Behoorlijk spannend, maar voor echt gaaf om te doen!

Flying ox. spectaculaire afdaling over het meer

Een vette afdaling over het meer.

Flying Fox - over meer

Spectaculair uitzicht en een toffe ervaring.

Flyline Rittisberg

Doe je liever een iets minder sportieve activiteit? Dan is de Flyline echt aan te raden. Tussen de boomtoppen is een stalen parcours gebouwd, waaraan je in een speciaal zitje rustig tussen de boomtoppen naar beneden zweeft. Een bijzondere ervaring, die we iedereen kunnen aanbevelen.

Flyline tussen de bomen - Rittisberg Ramsau

Op ons gemak zweven we tussen de boomtoppen door.

Ook voor kinderen is het heel leuk!

Ook voor kinderen is het heel leuk!

Zo veel meer te doen op de Rittisberg

Wij zijn op de Rittisberg vooral actief geweest in het klimpark. Maar er is hier nog zo veel meer te ontdekken en te beleven. Je kunt met de stoeltjeslift omhoog, waar naast een geweldig uitzicht ook een paar speelplaatsen zijn. Daarnaast is een spannende sprookjes wandeling, een zwemmeer en kan je in de spannende coaster de berg af razen. Al met al meer dan genoeg te doen om je meer dan een dag te vermaken. Een ding is zeker: wij komen hier zeker nog een keer terug.

Zomer rodelen in de coaster op de Rittisberg.

Zomer rodelen in de coaster op de Rittisberg.

Rittisberg Ramsau: praktische informatie en tips

Ben je enthousiast geworden over de Rittisberg? En wil je hem ook een keer bezoeken? Hieronder staat alle praktische informatie om een bezoek aan de Rittisberg te plannen.

Openingstijden

Hieronder staan de openingstijden van de verschillende attracties. Bij slecht weer kunnen een aantal attracties afwijkende openingstijden hebben. Twijfel je? Kijk dan op de officiële website van de Rittisberg. Of bel het toerismebureau in Ramsau: +43 3687 / 81776

  • Stoeltjeslift: van woensdag tot zondag geopend van 09:30 uur tot 17:00 uur.
  • Hochseilgarten: dagelijks geopend van 09:30 uur tot 17:00 uur
  • Zomer rodelbaan (Coaster): dagelijks geopend van 09:30 uur tot 17:00 uur.
Adres en parkeren

Het adres van de Rittisberg is: Schildlehen 31, 8972 Ramsau am Dachstein. Als je op de doorgaande weg door Ramsau rijdt, kan je eigenlijk niet verkeerd rijden. Het is direct bij de camping, je ziet de stoeltjeslift gaan en er staat een groot bord. Parkeerplaatsen zijn er meer dan voldoende. Het makkelijkste is het om te parkeren op de grote parkeerplaats waar je voor € 2,50 de hele dag kunt parkeren.

Kosten

De actuele prijzen voor de stoeltjeslift, de rodelbaan, het klimpark en de flyline staan op de website van de Rittisberg.

Hochseilgarten Rittisberg

Praktische informatie over een bezoek aan de Rittisberg.

Meenemen naar de Rittisberg in Ramsau

Ben je van plan om naar de Rittisberg te gaan? Zorg dan dat je de volgende dingen aan hebt of  bij je draagt in je wandelrugzak.

vakantie Oostenrijk » Stiermarken » Schladming Dachstein » Klimmen en klauteren op de Rittisberg in Ramsau

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..