Silberkarklamm: bijzondere kloof in Ramsau am Dachstein

De Silberberkarklamm in Ramsau am Dachstein is een bijzonder mooie kloof in Oostenrijk. Wij vinden de ‘klamm‘ vooral bijzonder omdat je er midden doorheen loopt. Je loopt vlak langs het water en soms zelfs door het water dat de kloof gevormd heeft. Ook het uitzicht op het woeste Dachstein massief en de gezellige Silberkarklammhütte zorgen er voor dat een bezoek aan de Silberkarklamm een herinnering voor het leven wordt.

De Silberkarklamm in Ramsau am Dachstein.

Rotsen, water en watervallen

Het meest bijzondere aan de Silberkarklamm is dat je vrijwel de hele wandeling vlak bij de rivier wandelt die dwars door de kloof loopt. We lopen over houten stellages, maar ook over rotsen en soms moeten we het water zelfs oversteken. Super gaaf natuurlijk.

Tijdens de ruim 2 kilometer lange wandeling is het echt genieten. Niet alleen van de woeste rotsen en het kolkende water, maar ook van een aantal prachtige watervallen die we onderweg tegenkomen.

Steenbokken en gemzen spotten

Wanneer je goed oplet, kan je tijdens het wandelen ook ‘wild’ spotten. Op de rotswanden, die de zijkant van de kloof vormen, zagen wij onder meer steenbokken en gemzen. Wat de ervaring nog bijzonder maakt.

Kijk gemzen en steenbokken
Als je goed oplet, dan zie je steenbokken en gemzen

De Silberkarhütte

De kloof zelf is zo’n 2 kilometer lang. Daar wandel je in ca 35 minuten doorheen. Aan het einde van de Silberkarklamm kan je er voor kiezen om door te wandelen naar de Silberkarhütte. Deze berghut is zo’n 20 minuten wandelen van het einde van de kloof. In de berghut worden eenvoudige gerechten en heerlijke taarten geserveerd. Je kunt er ook voor kiezen om aan het einde van de kloof dezelfde weg weer terug te lopen.

De Silberkarklammhütte, een gemoedelijke berghut.
De Silberkarhütte, een gemoedelijke berghut.

Klettersteig routes

Ben jij, net als wij, een liefhebber van klettersteigen? In de kloof zijn drie, redelijk eenvoudige, routes te vinden. Zelf hebben we ze nog niet gedaan, maar ze staan voor volgende zomer op onze to-do list. Meer informatie over de routes is hier te vinden.

Silberkarklamm: praktische informatie

Wil je de Silberkarklamm zelf een keer bezoeken? Bijvoorbeeld tijdens je zomervakantie in Schladming? Gelijk heb je! Het is een perfecte activiteit voor een warme zomerdag, maar ook in het voor- en najaar is de kloof prachtig. Een bezoek aan de kloof is niet gratis. Voor volwassenen kost de entree € 2,80, voor kinderen de helft (prijzen 2021).

De kloof is geopend van mei tot oktober.

Absoluut een bezoek waard.

Is de Silberkarklamm geschikt voor kinderen.

De wandeling door de kloof kan ook met kinderen worden ondernomen. Vanaf een jaar of 6 kunnen kinderen de route zonder al te veel problemen afleggen. Wees wel zo verstandig om terug te gaan zodra je merkt dat de kinderen moe worden. En vergeet vooral niet om ze goede kinder wandelschoenen aan te trekken.

Duur van een bezoek

Een bezoek aan de Silberkarklamm duurt ongeveer 2 uur. Een ronde is bijna 5 kilometer lang en onderweg leg je ruim 500 hoogtemeter af wanneer je ook naar hut wandelt. Wil je alleen de kloof bekijken? Reken dan op zo’n 45 minuten om hem een keer door te lopen.

Bereikbaarheid en parkeren

Het adres van de parkeerplaats van de Silberkarklamm is Gabäckerweg, Ramsau am Dachstein. Parkeer de auto na het liftstation aan de rechterkant van de weg. Dat is namelijk gratis. Voor parkeren aan de linkerkant, of voor het liftgebouw, moet een paar euro parkeergeld worden betaald. Dat staat overigens erg duidelijk aangegeven.

Vanaf de parkeerplaats wandel je in 2 minuten naar de ingang van de kloof.

Tips voor een bezoek aan de Silberkarklamm

We hopen dat je door het lezen van dit artikel enthoussiast bent geworden en de kloof zelf ook een keer wilt bezoeken. Hieronder nog een paar tips:

vakantie Oostenrijk » Stiermarken » Schladming Dachstein » Silberkarklamm: bijzondere kloof in Ramsau am Dachstein

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..