Heerlijke familie wandeling in Schladming op de Planai

Regelmatig delen we ons enthousiasme over wandelen in de bergen na een ritje met de gondel. Een ritje met de gondel brengt je op de mooiste plekken, is leuk voor kinderen en maakt een dagje uit in de bergen compleet. De familie wandeling in Schladming is een van de favorieten van onze kinderen. Op de Planai is namelijk een heerlijke wandeling voor kinderen uitgezet. Met een gave knikkerbaan, enorme schommels en meerdere (water)speelplaatsen. Het is echt de perfecte plek om te gaan wandelen met kinderen.

hopsiland planai

Eerst de lift omhoog

De snelste manier om van een bergwandeling met kinderen een succes te maken? Neem de gondel omhoog. Hoe vaak je dat ook doet, het blijft een groot avontuur. De snelle, moderne gondel brengt je naar het bergstation van Planai. Hiervandaan wandelen we op ons gemak naar de Schafalm. Dit is voor ons het begin (en het einde) van deze heerlijke familiewandeling.

Schladming in de zomer: begint en eindigt bij de Schafalm

De wandeling start en eindigt bij de Schafalm

Knikkers voor de knikkerbaan

De Schaf Alm, een gezellige berghut met een grote speeltuin voor de deur, heeft een uitnodigend terras. Maar waarschijnlijk willen je kinderen direct verder. Nog voor dat je bij de Alm bent, staat er namelijk al een gruwelijk gave knikkerbaan. Voor de deur van de Schaf Alm staat een automaat. Hier koop je voor 1 euro een grote, houten knikker. Koop deze! Hij gaat de dag voor jouw kind(eren) helemaal maken!

Er zijn zeker een aantal verschillende delen, maar in totaal is de knikkerbaan meer dan 150 meter lang. Onderweg gaat de knikker langs allemaal hindernissen, koebellen en andere gave ‘hindernissen’. Onze kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen en blijven maar heen en weer rennen met hun knikkers.

Knikkerbaan Planai

Zo veel plezier bij de knikkerbaan op de Planai.

De speeltuinen van Planai

Naast de knikkerbanen is er nog veel meer te doen en te beleven op de Planai. Zo zijn er een aantal hele gave speeltuinen. Hier kunnen kinderen klimmen, klauteren, glijden en met waterspelen. Al met al is er meer dan genoeg te doen om je een halve dag te vermaken. En als de kinderen er dan nog geen genoeg van hebben, kan je er altijd nog een keer langs lopen. Het gaat echt niet vervelen.

Je kan er ook voor kiezen de wandelroute van Hopsi halverwege te onderbreken en naar het middelstation van de lift te lopen. Deze wandeling heeft mooie uitzichten, is leuk voor kinderen en vergt niet teveel inspanning. Vanaf de waterspeeltuin (halverwege de Hopsi route) naar het middelstation ben je ongeveer een uur onderweg.

schommelen bij de planai in Schladming

Planai wandeling

waterspeelplaats planai

De Panorama ronde

Hopsiland is dé trekpleister voor kinderen. Maar er is nog veel meer te doen hier. Zo is er een hele mooie panorama ronde. Een wandeling met een prachtig uitzicht op onder meer het Dachstein massief. We zijn vooral onder de indruk van de mooie verre uitzichten. We picknicken onderweg bij een meer met enorme forellen en doen inclusief picknick ongeveer een uur over het afleggen van de ronde.

uitzicht bij de Panorama ronde

De panorama ronde met een prachtig uitzicht

Planai: praktische informatie en tips

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele informatie is (in het Duits) te vinden op de website van Planai.  Schladming ligt in Stiermarken maar is ook goed bereikbaar vanuit SalzburgerLand. Daarmee is het perfect te combineren met een zomervakantie in Flachau of een zomervakantie in Filzmoos. Je doet er vanaf deze bekende vakantiedorpen ongeveer een half uur over om de gondel te bereiken.

Openingstijden

De zomerlift in Planai gaat van begin mei tot half oktober tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Voor actuele openingstijden kijk je hier.

Adres en parkeren

Het adres van de Planai gondel is: Coburgstrasse 52, Schladming.

Bij de skilift is voldoende parkeerplaats. Voor de lift is een groot parkeerterrein en naast de lift is een enorme (gratis) parkeergarage aanwezig.

 
Kosten van entree

De prijzen voor de lift staan hieronder vermeld (prijzen zomer 2020).

  • Een retour met de lift kost € 19,- voor volwassenen en € 11,- voor kinderen.
  • Gratis met de Schladming Sommercard.

 

 

Samen zorgen voor goede wandelpaden…

Wist je dat je met het NKBV-lidmaatschap bijdraagt aan het onderhoud van paden en hutten in de Alpen en Pyreneeën? Elk jaar draagt de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging € 400.000 bij aan het Gegenrecht Fonds dat dit onderhoud voor zijn rekening neemt. Als lid van de NKBV krijg je daarom korting bij veel berghutten.

vakantie Oostenrijk » Stiermarken » Heerlijke familie wandeling in Schladming op de Planai

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.