Tip voor je zomervakantie in Les Menuires: Mountainkarten!

Vier jij dit jaar de zomer in Les Menuires in Frankrijk? Dan hebben wij de ultieme (familietip) voor je. De mountainkart afdeling is Les Menuires is volgens ons één van de leukste mountainkarts in Europa! En een must om te doen als je in de buurt bent tijdens je vakantie in Frankrijk met kinderen.

Mountainkart Les Menuires

De mountainkarts in Les Menuires zijn een beleving voor families met kinderen.

Mountainkarten voor kinderen en volwassenen!

De afgelopen jaren heet het mountainkarten een enorme vlucht genomen. Steeds meer skigebieden gebruiken een blauwe afdaling of de winterrodelbaan in de zomer als mountainkart afdaling. Het mountainkarten zelf is spectaculair en spannend maar tegelijkertijd geschikt en veilig voor bijna iedereen. De enige vereiste is dat je goed kan sturen en groot genoeg bent om zelfstandig een mountainkart te besturen. En dit laatste is in Les Menuires al vanaf 1.30  meter (in tegenstelling tot in de meeste mountainkart gevallen waar je minimaal 1.40 meter moet zijn). Dit maakt de mountainkart in Les Menuires natuurlijk extra leuk om met kinderen te doen!

Mountainkart in Les Menuires

Mountainkart in Les Menuires

Supergaaf parcour

Het parcours begint bovenaan de gondel. Wanneer je de kaartjes voor het mountainkarten koopt, zit daar een rit met de gondel bij in. Voordat je de gondel instapt, krijg je een skihelm en (indien je deze niet bij je hebt) een zonnebril. De mountainkarts staan boven op je te wachten.

De afdaling is spectaculair. Ten eerste omdat deze vrij lang is (je doet er ongeveer een kwartier over om het dal te bereiken) en ten tweede omdat de route voorzien is van allerlei spannende elementen en oversteekplaatsen. We zullen niet teveel verklappen, maar verwacht veel verkeersborden, gedender over grote stenen en rotsen en stille momenten door het weiland.

Bawa
mountainkarts les menuires

Het startpunt bovenaan de gondel.

Onze tips voor het mountainkarten in Les Menuires

We hebben ontzettend genoten van het mountainkarten in Les Menuires. We vinden dat we onszelf ondertussen wel ervaren mountainkarters mogen noemen en hebben daarom een paar tips voor je verzamelt wanneer je deze afdaling wil maken:

  • Ga je mountainkarten met kinderen? Spreek dan af op bepaalde plekken op elkaar te wachten (bijvoorbeeld bij de borden met parkeermogelijkheden op deze route of bij elke 10e bocht).
  • Kinderen vanaf 1.30 mogen op een eigen mountainkart. Vinden jouw kinderen dit nog spannend? Boek dan een mountainkart voor twee personen en zet je kind voorop.
  • Vergeet niet een foto te maken bij het fotopunt bovenaan de lift!
  • Je krijgt een skihelm voor de afdaling op de mountainkart. Vind je zo’n huurhelm niet zo fris? Neem dan een dun mutsje of haarnetje mee voor onder de helm.
  • Tijdens het mountainkarten komt er behoorlijk wat stof en vuil in je gezicht. Een goede zonnebril zorgt ervoor dat je ogen beschermd blijven.
  • Trek iets aan met lange mouwen voor het geval dat je omvalt met de kart. En ook omdat het best fris kan worden onderweg.
  • Kies voor stevige wandelschoenen en ga nooit mountainkarten op open schoenen, slippers of sandalen.

Mountainkarten Les Menuires: praktische informatie

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele informatie is (in het Frans en Engels) te vinden op officiele website van het toerismebureau van Le Vallée de Belleville.

Adres en parkeren

Het adres van de gondel (ROC 1) en de rodelbaan is is: La Croisette, 73440, Les Menuires Frankrijk. Dit is een groot plein vol met activiteiten. Hier vlak bij vindt je ook voldoende parkeergelegenheid. Parkeren is gratis.

Zo veel meer te doen in Vallée des Belleville

Wil je na een afdaling met de mountainkart nog meer beleven? Er is veel te doen tijdens de zomer in de regio. Wat dacht je van een wandeling naar de prachtige berghut bij het Lac du Lou. Klimmen in een van de klimparken, de prachtige via Feratta, of lasergamen in Val Thorens?

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.