- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Raften in Serre Chevalier | Frankrijk: een onvergetelijke belevenis die we iedereen kunnen aanraden

Frank van Delden

Laatste update:

Rafting in Serre Chevalier

Een van de meest spectaculaire activiteiten die we afgelopen zomer ondernamen, was een middag raften in Serre Chevalier. In een rubberen boot varen we varen we over een kolkende rivier. Een onvergetelijker belevenis en voor onze kinderen en een van de hoogtepunten van de zomervakantie.

Uitleg op het droge

Voor het raften moeten we ons eerst omkleden. Over onze zwemkleding krijgen we een wetsuit, reddingsvest en een paar oude gympen aan. Op het droge krijgen we, voor we het water op gaan, een korte uitleg. Vincent, onze Franse gids kent slechts 3 woorden Nederlands, maar dat zijn genoeg commando’s om veilig het stromende water op te gaan. Bij ‘vooruit’ en ‘achteruit’ moeten we gewoon de juiste kant op peddelen en bij ‘kijk uit’ moeten we stil in de boot gaan zitten en onze peddel omhoog doen.

Na een paar keer oefenen vindt Vincent dat we het goed genoeg begrijpen en mogen we de boot te water laten. Het avontuur gaat van start. Ons avontuur over het wilde water van de rivier La Guisane begint in het dorpje Monêtier les Bains en eindigt 10 kilometer verderop bij Briançon, een bekende finishplaats uit de Tour de France.

Uitleg op het droge
We krijgen eerst ‘uitleg op het droge’.

Een avontuur voor families

Raften is een echte outdoor activiteit voor families. Je moet als groep samenwerken om bij het eindpunt te komen. Dat betekent samen peddelen, samen sturen, maar vooral ook samen lachen en samen plezier maken.

In Serre Chevalier worden veel raft trips aangeboden. De meeste zijn gericht op avonturiers vanaf 16 jaar. Wij kozen voor de ‘Family Rafting Trip’ die geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar. De enige voorwaarde die er is, is dat ze goed kunnen zwemmen.

Een lange wildwaterbaan

Het raften is alsof je in een hele lange wildwaterbaan zit. We gaan van links naar rechts en af- en toe door een flinke golf. Gelukkig zijn ook genoeg momenten om te genieten van het waanzinnige uitzicht. We stoppen zelfs twee keer op even te zwemmen in het ijskoude water van de En twee keer maken we een stop om te zwemmen in het ijskoude water van La Guisane. Dit is echt genieten!

Ook een keer raften in Serre Chevalier?

Ga jij komende zomer op vakantie in Frankrijk met kinderen en wil je ook raften in Serre Chevalier? Wij boekten onze raftavontuur bij Yourraft. Zij bieden verschillende rafttrips aan. De gidsen spreken Frans en een paar woorden Engels, maar zijn uitermate vriendelijk.

Geniet

Frank van Delden

Vanuit Oostenrijk schrijf ik over alles wat met bergen, avontuurlijke vakanties, kamperen en outdooractiviteiten te maken heeft. Mijn favoriete activiteiten zijn (toer)skiën, wandelen, (downhill) mountainbiken en fotograferen. Ik wil iedereen graag laten zien hoe veel er te zien, doen en te beleven is in de bergen.

Daarnaast heb ik inmiddels uitgebreide ervaring met het testen van de wandelschoenen, outdoorkleding, outdoorgear en gadgets.

Eerder Verschenen

6 bijzondere momenten die je alleen ervaart tijdens een familievakantie in Tirol

Bergwandelen? Nergens vind je meer variatie dan in wandelparadijs Salzburger Sportwelt

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.