Alpenzoo Innsbruck – de leukste dierentuin van de Alpen

De Alpenzoo is een van de vele bezienswaardigheden in de stad Innsbruck. In deze kleine dierentuin leven alleen maar dieren die van nature in de Alpen voorkomen. Voor kinderen is dit een van de leukste attracties in de stad Innsbruck. Een bezoek aan de Alpenzoo is ideaal om te combineren met de culturele uitstapjes in de binnenstad, of met een bezoek aan de Nordkette.

Alpenzoo Innsbruck
De Alpenzoo in Innsbruck.

Wilde dieren in hun natuurlijk omgeving spotten

In totaal leven er meer dan 100 verschillende diersoorten in deze dierentuin in Innsbruck. Het leuke is dat het alleen maar dieren zijn die we ook tijdens het wandelen in de Alpen tegen (kunnen) komen. Zo zijn er onder meer uilen, wolven, adelaars en veel vogels te zien. Maar ook steenbokken, gemzen, marters en bevers. Wist je trouwens dat er ook slangen in Oostenrijk voorkomen?

Super veel diversiteit in de dierentuin in Innsbruck

Terwijl we door de dierentuin wandelen, ontdekken we hoe divers het dierenrijk in onze omgeving is. Zo zwemmen in al die mooie meren in Oostenrijk heel veel verschillende soorten vissen. Wonen er tientallen verschillende vogelsoorten in de bossen en komen er zelfs beren, lynxen en gieren voor.

Niet alleen leuk om te zien, maar ook erg leerzaam. Door goed op te letten in de Alpenzoo, weet je ook waar je op moet letten om deze dieren zelf in het wild te spotten.

Alpenzoo: Het aquarium met vissen uit een bergmeer.
Het aquarium met vissen uit een bergmeer.

Prachtig uitzicht

De Alpenzoo ligt aan de voet van de Nordkette, een klein stukje ‘boven’ de stad. Vanuit de dierentuin heb je dan ook een prachtig uitzicht op Innsbruck.

Vanuit de dierentuin heb je een prachtig uitzicht over Innsbruck.
Vanuit de dierentuin heb je een prachtig uitzicht over Innsbruck.

Alpenzoo Innsbruck: kleine, maar fijne dierentuin

De Alpenzoo is niet zo groot. In ongeveer 2 uur heb je alle dieren wel gezien. Er is een restaurant en er zijn ook plekken waar je je eigen lunch kunt opeten. Voor kinderen is er ook nog een leuke speeltuin.

Natuurlijk is er ook een speeltuin in de Alpenzoo.
Natuurlijk is er ook een speeltuin in de Alpenzoo.

Alpenzoo Innsbruck: praktische informatie

Ga je met met kinderen op vakantie naar Innsbruck? Dan kunnen wij een bezoek aan de ‘Alpenzoo’ echt aanbevelen. Ook wanneer je in de  omgeving van Tirol op vakantie gaat en op zoek bent naar een activiteit voor als het een dag minder mooi weer is, is deze leuke kleine dierentuin echt een aanrader.  Wil je de Alpenzoo zelf een keer bezoeken? Hieronder staat alle praktische informatie. Je vindt er openingstijden, informatie over bereikbaarheid en de toegangsprijzen. Voor de meest actuele openingstijden en prijzen kan je ook terecht op de officiële website.

Openingstijden van de dierentuin in Innsbruck

De dierentuin is het hele jaar open. Je kunt het dagelijks bezoeken van 9:00 uur tot 17:00 uur. Van april tot en met oktober de Alpenzoo zelfs geopend tot 18:00 uur.

Duur van een bezoek

Reken voor een bezoek op ongeveer 2-3 uur.

Bereikbaarheid en parkeren

Het adres van de Alpenzoo Innsbruck is: Weiherburggasse 37a, 6020 Innsbruck. Bij de dierentuin zijn een aantal kleinere parkeerplaatsen. Hier geldt betaald parkeren en in het weekend en de zomervakantie is de kleine parkeerplaats al snel vol.

Je kunt er ook voor kiezen om de auto te parkeren bij het Congresgebouw in Innsbruck. Hier kan je een combinatieticket kopen voor entree tot de Alpenzoo, vervoer met de ‘Hungerburgbahn’ tot aan de dierentuin en gratis parkeren. Een combinatieticket kan ook online worden aangeschaft via deze webpagina.

Het congresgebouw is te vinden aan de rand van de oude binnenstad van Innsbruck. Hiervandaan zijn ook andere attracties in Innsbruck zoals de Hofkirche, de kerstmarkten en de stadstoren prima bereikbaar. Vanaf de stad is het ongeveer 20 minuten lopen naar de Alpenzoo.

Kosten van entree

De entreeprijzen zijn:

  • volwassenen:  € 13,00
  • kinderen (6 tot 15 jaar): € 6,50
  • kinderen (4 of 5 jaar): € 2,50
  • studenten / senioren: € 10,00
  • tot 4 jaar hebben kinderen gratis entree.
  • Gratis met de Innsbruck Card en de Ski + City Card. Deze geeft ook toegang tot andere attracties in en rond de stad, zoals de Muttereralm en Swarovski Kristallwelten.
Bergfamilie.nl » vakantie Oostenrijk » Tirol » Innsbruck » Alpenzoo Innsbruck – de leukste dierentuin van de Alpen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.