Een zomerbezoek aan de Mölltaler gletsjer

Een berg beklimmen en ’s zomers door de sneeuw wandelen is, zeker voor kinderen, een heel bijzondere ervaring. Vorige zomer bezochten wij met onze kinderen de Mölltaler gletsjer in Karinthië. Een bezoek aan deze gletsjer is absoluut de moeite waard.

Molltaler gletsjer zomer

Het avontuur begint met het vinden van de gletsjer. De Molltaler gletsjer ligt midden in het hart van de Alpen en de weg ernaar toe gaat langs prachtige uitzichten. De route naar de gletsjer is overigens goed aangegeven en als je de routeplanner op het juiste adres instelt is het makkelijk te vinden. Er is parkeergelegenheid voldoende en parkeren is gratis.

Als je bij het dalstation van de Molltaler gletsjerbaan komt, kan je hier een kaartje kopen. Je kunt kiezen om alle drie de liften tot aan de top (3.122 meter) te nemen, of om alleen maar naar het gipfelrestaurant (2.800 meter) te gaan.  Wij kozen er voor om tot aan het gipfelrestaurant te gaan en vanaf daar verder te wandelen.

Molltaler gletsjer zomer - trein

Het eerste stuk leg je af in een ouderwetse skitrein: de Gletscher Express. In 8 minuten reis je dwars door de berg naar 2.200 meter. Hier stap je over op een gondel die je naar het gipfelrestaurant brengt.

Sneeuw in de zomer

Op de top is het een stuk frisser dan in het dal. En het uitzicht is prachtig. Overal om ons heen zien we besneeuwde toppen, en na een korte wandeling kunnen we zelfs door de sneeuw lopen. En dat begin augustus! Echt heel gaaf. Vooral de kinderen vinden dit heel leuk om te doen. Er beginnen meer dan voldoende wandelpaden bij het restaurant, maar wij besluiten gewoon wat heen en weer te lopen. We lopen eerst naar de skilift. Hier zien we een aantal mensen die aan het trainen zijn voor de wedstrijden in de winter. Het is leuk om zulke goede skiërs in actie te zien. Onze kinderen genieten vooral van de sneeuw.

moltaler gletsjer sneeuw

Prachtige meren

Het is mogelijk om vanaf de top van de gondel terug te wandelen naar het bergstation van de Gletscher Express (de trein). Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur en is bergafwaarts. Wij kozen er voor om de gondel terug te nemen en bij het middelstation nog een wandeling te maken.

De Molltaler gletsjer is een waterwingebied. Het water is extreem schoon en er zijn heel veel kunstmatige meren vol blauw spiegelend water. Een mooie omgeving om tot rust te komen. En de stenen rondom de meren zijn voor de jongens leuk om op te spelen.

Chillen bij de molltaler gletsjer in de zomer

Wandelen op de Mölltaler gletsjer

Voor wandelaars is er op de Mölltaler gletsjer genoeg te beleven. Er zijn wandelwegen voor beginners en gevorderden. De wandelroutes zijn goed aangegeven. Voor families met kinderen zijn routes 2, 3 en 13 ideaal. Deze routes zijn van 10 minuten tot 1,5 uur en relatief vlak.

Voor gevorderde wandelaars zijn er ook uitdagende wandelingen. De wandelroute met het mooiste uitzicht is route 1. Wil je meer weten over deze wandelroutes, kijk dan op de website van de gletsjer.

Zomerskiën op de Mölltaler gletsjer

Wij hebben niet geskied om de Mölltaler gletsjer, maar voor fanatieke wintersporters zijn er in de zomer 3 pistes geopend. Als je wil gaan skien of boarden op de gletsjer is het aan te raden om vroeg te starten. Door de felle zon, wordt de sneeuw in de zomer snel papperig.

Tips bij het bezoeken van de Mölltaler gletsjer

  • De Mölltaler gletsjer is hoch alpine gebied. Zorg, als je gaat wandelen, voor een goede uitrusting. Goede wandelschoenen en wandelsokken zijn een must.
  • Hou er rekening mee dat het weer kan omslaan en neem een regenjas mee.
  • Als je van plan bent om langer in Karinthië te blijven, is het aanschaffen van de ‘Kärnten Card‘ absoluut aan te raden. Een bezoek aan de gletsjer is namelijk in de prijs inbegrepen, net als meer dan 100 andere attracties, skiliften en musea.
  • Op de gletsjer is het een stuk koeler dan in het dal. Stop daarom een fleecetrui in je wandel rugzak.
  • De zon schijn een stuk feller als je op hoogte bent, smeer je daarom goed in en zorg voor een goede zonnebril.
  • Op hoogte wordt je sneller moe. Dit komt omdat er minder zuurstof in de lucht zit. Onderschat dit niet en wandel, zeker met kinderen, niet te lange stukken en neem voldoende pauze.

wandelen molltaler gletsjer

Adres, openingstijden en prijzen.

In de zomer is de Mölltaler gletsjer dagelijks geopend van 08:00 uur tot 16:00 uur. Als je de gletsjer wil bezoeken, stel dan je routeplanner in op het volgende adres:

Mölltaler Gletscherbahnen
Innerfragant 46,
9831 Flattach

Er is een grote parkeerplaats, waar je gratis kunt parkeren.

Het kan gebeuren dat de liften bij slecht weer gesloten zijn. Check als je twijfelt over de weersomstandigheden vooraf de actuele status op deze website.

Het bezoeken van deze gletsjer kost voor een familie met twee kinderen 68 euro. Als je van plan bent om langer in Karinthië te blijven, is het aanschaffen van de ‘Kärnten Card‘ absoluut aan te raden. Een bezoek aan de gletsjer is namelijk in de prijs inbegrepen, net als meer dan 100 andere attracties, skiliften en musea.

Andere gletsjers die je in de zomer kunt bezoeken.

Wil je ook graag een gletsjer bezoeken? Maar ben je niet in de buurt van de Mölltaler gletsjer. De volgende Oostenrijkse gletsjers kan je ’s zomers bezoeken:

Bergwandelen » Een zomerbezoek aan de Mölltaler gletsjer

verder lezen op bergfamilie.nl

1 opmerking

lodi 25 januari 2019 - 09:54

Gaaf en wat een goede tips, wij gaan in de zomer altijd de bergen in om te wandelen en te klimmen en de sneeuw is zeker altijd een hoogte punt van de kinderen.

Antwoord

Laat een opmerking achter..