Bergfamilie.nl
- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

De 8 leukste uitjes van de Kärnten Card

Frank van Delden

Laatste update:

Met de karinthie kaart met de skilift
Neem bij bewolking de skilift (gratis bij de Karinthië kaart)

Wij raden iedereen die naar Karinthië op vakantie gaat aan om een ‘Kärnten Card’ aan te schaffen. Met deze kaart zijn veel toeristische attracties gratis toegankelijk. In dit artikel staan onze favoriete uitjes die je met de Karinthië Kaart kosteloos kan ondernemen.

De 8 leukste uitjes van de Kärnten Card

Dit zijn onze favoriete dingen om met de Karinthië kaart te doen:0

 1. Gebruik de Kärnten Card op met de skilift de berg op te gaan.
 2. Bezoek een van de prachtige kloven in Karinthië.
 3. Ga varen over de prachtige meren in Karinthië.
 4. Alpendieren bekijken in ‘Tierpark Rosenegg
 5. De Aussichtsturm Pyramidenkogel beklimmen.
 6. Een bezoek aan de sneeuw op de Mölltaler gletsjer.
 7. Het uitzicht op de ‘Alpenstrassen‘ is ook bij de Karinthië kaart inbegrepen.
 8. Zwemmen in een van de prachtige buitenzwembaden.

Met de skilift de berg op

Als je op vakantie in Karinthië bent, dan moet je natuurlijk de bergen in. Met de Kärnten Card kun je door heel Karinthië gratis met de skilift omhoog. Boven op de berg zijn voor de kinderen speelplaatsen, geniet je van prachtige uitzichten en beginnen veel leuke wandelroutes. In 13 plaatsen in Karinthië zijn de skiliften in de zomer geopend zijn. Dit is een leuk uitje wanneer het een keer wat minder mooi weer is, of juist wanneer je de warmte uit het dal wil ontvluchten. Onze kinderen vinden het ook altijd erg leuk en wandelen graag met ons mee. De volgende skiliften zijn bijzonder leuk om te doen met kinderen:

 • Weissensee (stoeltjeslift)
 • Drielandenpunt Arnoldstein (stoeltjeslift)
 • Gerlitzen bij de Oissacher See (gondel).
 • Katschberg (stoeltjeslift)
Met de karinthie kaart met de skilift
Neem bij bewolking de skilift (gratis met de Karinthië kaart)

Bezoek een van de prachtige kloven in Karinthië

Een vakantie in Oostenrijk is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan een ‘Schlucht‘. Schlucht is het Oostenrijkse wandelwoord voor kloof en je vindt kloven door het hele land. In Karinthië zijn er meerdere te vinden. Met de Kärnten Card krijg je gratis toegang tot de volgende schluchten:

 • Raggaschlucht
 • Tscheppaschlucht
 • Groppensteinschlucht

Onze favoriet is de Raggaschlucht. In Karinthië wordt deze beschreven als ‘der Schlucht der Schluchten‘, wat zoiets betekent als ‘de kloof der kloven’, Wat ons betreft is de Raggaschlucht een van de mooiste kloven van Oostenrijk. De bijna loodrecht oplopende rotswanden, het wild stromende water en de indrukwekkende natuur die we tijdens onze wandeling door de kloof tegenkwamen, maakten het een onvergetelijke belevenis.


Varen over de prachtige meren

Oostenrijk staat bekend om de bergen, maar ook vanwege de prachtige meren. Met de Kärnten Card kun je op drie plaatsen een ‘rondvaart’ maken over het meer:

 • Milstatter See (Millstatt)
 • Oissacher See (Villach)
 • Faaker See (Villach)

Wij hebben de boot genomen over de Oissacher See. Dit is een soort openbaar vervoer verbinding die verschillende plaatsen rondom het meer met elkaar verbindt. Je kunt op verschillende plaatsen op- en afstappen en daar van de omgeving genieten. Extra leuk bij de Oisacher See is dat je de boottocht kunt combineren met de skilift bij Gerlitzen. Hiermee kan je de berg op naar zo’n 2.000 meter, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. De boot stopt vlak bij het dalstation van de skilift. Daar kan je ook parkeren. De boot heeft geen openingstijden, maar een ‘fahrplan’. Het meest actuele is hier te vinden. Adres: Kanzelplatz 2, Annenheim, Oostenrijk

Varen over de Worthersee met de Karnten Card
Varen over de meren met de Karnten Card

Tierpark Rosegg: wandelen tussen steenbokken en reeën.

Er zijn in Karinthië een aantal leuke ‘dierentuinen’ die je met de Kärnten Card kunt bezoeken. Wij vonden ‘Tierpark Rosegg’ de leukste. Dit park is gebouwd rondom een oude burcht op een berg. Je kunt hier rondom wandelen en ondertussen loop je langs allerlei dieren. Zo zijn er steenbokken, gemzen en reeën, maar ook veel vogels en zelfs bizons. Het is vooral leuk dat er veel Oostenrijkse bergdieren zijn. Ook voor kinderen is het er erg leuk. Vooral omdat er ook nog een grote speeltuin is. Adres: Wildparkweg, 9232 Rosegg, Oostenrijk Openingstijden: 9-18 uur.

Kärnten Card - Wildpark

Aussischtsturm Pyramidenkogel

Wanneer er een dag minder mooi weer voorspeld wordt, is een bezoek aan de uitkijktoren ‘Pyramidenkogel’ absoluut de moeite waard. Vanaf de toren heb je een geweldig uitzicht over de bergen en meren van Karinthië. Je kunt de toren beklimmen (er gaat ook een lift). Onderweg naar boven zijn er veel platformen met een prachtig uitzicht en een uitleg van waar je precies naar kijkt. Voor kinderen is er naast de toren een leuke natuurspeeltuin vol met klimtoestellen. Daarnaast is er een gele lange glijbaan. Dit is een van de langste glijbanen in Europa. De glijbaan begint op 51 meter hoogte en is zo’n 120 meter lang. Hou er wel rekening mee dat je kinderen langer moeten zijn dan 130 cm om van de glijbaan gebruik te kunnen maken. Een bezoek aan de Pyramidedenkogel neemt ongeveer 1 tot 2 uur tijd in beslag. Voor meer informatie kan je kijken op hun website. Adres: Linden 62, 9074 Linden, Oostenrijk Openingstijden: 9-21 uur in juli en augustus.

karnten voordeelkaart

Mölltaler gletsjer: naar de sneeuw

Sneeuw heeft op ons altijd een grote aantrekkingskracht. En wat is er dan leuker dan midden in de zomer even door de sneeuw wandelen? In Karinthië is er één gletsjer die je in de zomer kunt bezoeken: de Mölltaler gletsjer. En gelukkig is deze ook inbegrepen in de Kärnten Card. Je kunt met twee skiliften omhoog naar 2.800 meter. Hier kan je wandelen door de sneeuw. Er zijn een paar korte wandelingen uitgezet die je ook prima met kinderen af kunt leggen. Als je op een zonnige dag gaat is het uitzicht prachtig. Wil je meer weten? Lees dan onze ervaringen met de Mölltaler gletsjer. Adres: Innerfragant 46, 9831 Innerfragant, Oostenrijk Openingstijden: 8-16 uur.

wandelen molltaler gletsjer

Genieten van de prachtige uitzichten op de panoramastrassen

Liefhebbers van prachtige uitzichten kunnen in Karinthië hun hart ophalen. Zelfs vanaf de snelweg A10 heb je al prachtige uitzichten over de bergen en dalen van Oostenrijk. Er zijn in Karinthië nog vier plaatsen waar je met de auto een prachtige route kunt rijden, waarbij je echt het gevoel hebt dat je in de bergen bent. Deze vier plaatsen zijn:

 • Goldeck Panoramastraße
 • Malta Hochalmstraße
 • Nockalmstraße
 • Villacher Alpenstraße

Al deze Panoramawegen zijn ‘privé’ bezit. Dat betekent dat je normaal gesproken hiervoor tol moet betalen. Met de Kärnten Card zijn alle genoemde wegen echter gratis toegankelijk.


Zwemmen in een van de vele buitenzwembaden

kärnten Card zwemmen

Als het mooi weer is, is er niks lekkerder dan zwemmen in een buitenzwembad. In Karinthië zijn er meer dan voldoende ‘Freibader’, de ene nog mooier dan de andere. Met de Kärnten Card heb je toegang tot maar liefst 14 zwembaden (13 buiten, 1 binnen). Er is er vast één in de buurt van jouw camping of accommodatie. Een overzicht van de zwembaden die met de Kärnten Card toegankelijk zijn vind je hier.


Over de Kärnten Card / Karinthië kaart

Met de Kärnten Card (Karinthië kaart) zijn veel toeristische attracties gratis toegankelijk. Zo kan je gratis met een heleboel skiliften, naar zwembaden, dierentuinen en nog veel meer. De Kärnten Card is verkrijgbaar bij meer dan 140 verkooppunten in heel Karinthië. Wij raden iedereen aan om een Kärnten Card aan te schaffen. Niet alleen kan je zo veel geld besparen, als je de kaart eenmaal hebt, zul je merken dat je ook meer activiteiten gaat ondernemen.

Kärnten Card – samenvatting en overzicht

Hieronder hebben we belangrijkste informatie uit het artikel nog een keer kort en bondig samen gevat.

Wat zijn de leukste uitjes met de Kärnten Card?

Wij raden iedereen die naar Karinthië op vakantie gaat aan om een ‘Kärnten Card’ aan te schaffen. Met deze kaart zijn veel toeristische attracties gratis toegankelijk. Dit zijn onze favoriete uitsjes om met de Karinthië kaart te doen:

– Gebruik de Kärnten Card op met de skilift de berg op te gaan.
– Bezoek een van de prachtige kloven in Karinthië.
– Ga varen over de prachtige meren in Karinthië.
– Alpendieren bekijken in ‘Tierpark Rosenegg
– De Aussichtsturm Pyramidenkogel beklimmen.
– Een bezoek aan de sneeuw op de Mölltaler gletsjer.
– Het uitzicht op de ‘Alpenstrassen‘ is ook bij de Karinthië kaart inbegrepen.
– Zwemmen in een van de prachtige buitenzwembaden.

Waar kan je de Kärnten Card kopen?

De Kärnten Card is te koop bij vrijwel alle vvv kantoren in Karinthië. Je kunt hem ook online bestellen.. Onze ervaring is dat je de kaart het beste bij de vvv kan ophalen. Dat lijkt wat omslachtig, maar op die manier ontvang je direct een heleboel informatie over de attracties en bezienswaardigheden. Bovendien kunnen de medewerkers van de vvv je vertellen waar het druk is en waar niet. En welke bezienswaardigheden eventueel (deels) gesloten zijn.

Wat kost de Kärnten Card?

Je kunt een Kärnten Card aanschaffen met een geldigheid van 1 week, 2 weken of 5 weken. Afhankelijk van hoe lang je in Karinthië wil blijven en wat je precies wilt bezoeken.

Hieronder staan de prijzen voor de zomer van 2022. Een kaart die één week geldig is kost voor volwassenen 53 euro en voor kinderen 31 euro.

De Kärnten Card die twee weken geldig is kost voor volwassenen 68 euro en voor kinderen 35 euro.

Wanneer je voor 5 juni of na 11 september deze Kärnten Card koopt, krijg je 7 euro korting op de kaart (kinderen krijgen 4 euro korting).

Je kunt ook een seizoenspas kopen. Deze is de hele zomer geldig. Deze kost 79 euro. Senioren krijgen ook hier korting.

Watersporten in Oostenrijk

Frank van Delden

Vanuit Oostenrijk schrijf ik over alles wat met bergen, avontuurlijke vakanties, kamperen en outdooractiviteiten te maken heeft. Mijn favoriete activiteiten zijn (toer)skiën, wandelen, (downhill) mountainbiken en fotograferen. Ik wil iedereen graag laten zien hoe veel er te zien, doen en te beleven is in de bergen.

Daarnaast heb ik inmiddels uitgebreide ervaring met het testen van de wandelschoenen, outdoorkleding, outdoorgear en gadgets.

Eerder Verschenen

Reisverslag: genieten van een actieve zomervakantie in Sankt Anton am Arlberg

De beste reiscadeaus voor de duurzame reiziger

Ook Interessant

12 gedachten over “De 8 leukste uitjes van de Kärnten Card”

 1. Als wij vanaf Duitsland naar ons vakantieadres gaan rijden, willen we een kleine omweg maken over de Nockalmstraße. Is de Kärntencard daar in de buurt ook te koop?

  Beantwoorden
 2. Wat een goede tips! Ik lees dat je met de stoeltjeslift omhoog kan, maar kan je ook met de stoeltjeslift naar beneden? En is dit tegen betaling?

  Beantwoorden
 3. Onze eerste vakantie samen was naar Karinthië, maar toen hebben we helaas niet zo’n kaart gekocht omdat we niet wisten dat zoiets bestond. Andere jaren zijn we vaak in Oostenrijk geweest en hebben we wel altijd zo’n kaart gekocht omdat je dan toch ook andere dingen gaat doen, ideaal!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.